![]() |
Thx i cena dość przystępna - a skoro tylko ethernet nie działa to nic tylko brać, inna kwesta jakie HDD będą współpracować XD. Tam można płacić PLN?
|
Np na Deal Extreme ;)
http://dx.com/p/2-5-3-5-sata-hdd-net...00-50000-54329 |
Szczuru, gdzie można dostać taką podróbkę? Miałeś w ogóle styczność? Nie że się przymierzam, z ciekawości pytam ;)
Haker120, zestaw bardzo fajny, upolujesz jeszcze gdzieś NA i będzie si. |
A to jakaś różnica czy jest czy nie RJ45 - nigdy nie grałem przez sieć na PS2 XD. Najważniejsze żeby mi jakiś HDD działał. Jakbyś mógł rzucić linkiem byłbym wdzięczny :).
|
Cytat:
|
Gdyby nie to, że znajomy elektronik za puszkę piwa XD profesjonalnie wyrżnął blachę i mi go przeczyścił to bym walczył, ale za 300 zł 7 oryginalnych gier, 2 memorki oryginalne, 2 pady też oryginalne i konsole FAT jak nową + nowy laser, pomijając walnięty NA uważam że mi się opłacało :). W każdym razie dzięki za rady.
|
Cytat:
//Edit Fakt - jeśli NAD wywala takie info to niestety musisz dorwać inny egzemplarz NA. A sprzedający, od którego kupowałeś PS2+NA twierdził, że NA działa? Jeśli tak to możesz walczyć ;) |
Wyłączyłem i nadal nic - adapter niesprawny - nawet nie działa internet - sprawdziłem, dorwałem w necie obraz NAD i uruchomiłem - poinformował mnie żeby podłączyć NA. W każdym razie wielkie dzięki Szczuru za pomoc - wychodzi na to że muszę dorwać inny NA żeby pograć z HDD. Jakby ktoś chciał opchnąć sprawny chętnie kupię XD.
|
Masz FMCB? Jesli tak to sprawdź w ustawieniach FMCB czy czasem nie jest włączona opcja "Skip HDD update check".
|
Przecież napisałem, że dyski były formatowane pod WinHIIPem, ale thx, popróbuje ze zworkami. Niestety sprawdziłem i nic - może adapter uszkodzony? Jest jakaś możliwość że port w konsoli byłby uszkodzony - bo adapter nawet nie daje napięcia na hdd - nie słychać, żeby pracował tzn. dzisiaj bo wczoraj jeszcze dysk dawał oznaki życia w konsoli.
|
Ustaw zworke na master lub Cable select i sprpbuj najpierw sformatować dysk pod WinHIIPem.
|
Problem z podłączeniem HDD do PS2
Zachciało mi się grać w gry z PS2 z HDD, w tym celu zakupiłem na alledrogo zestaw PS2 50003 z NA z wejściem RJ11, z samą konsolą nie ma problemu - działa, w środku wyczyszczona, nic nie było w niej lutowane. Problem zaczyna się w przypadku podłączenia NA z HDD - żaden program - ani HDLoader, ani OPL nie widzą podłączonego dysku. Słychać, że dysk pracuje (testowałem na 3 dyskach -każdy na liście kompatybilności, jeden działał bo kiedyś miałem zestaw NA bez RJ11 i PS2 50004), ale każdy program wyrzuca informację że nie podłączono HDD. Każdy dysk przygotowany przez WinHIIPa, bez żadnych błędów sformatowane. Sprawdzałem każdą kombinację zworek i nic - za jakiekolwiek rady serdecznie dziękuję.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:58. |