Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 07.11.2010, 20:05   #1
GIIP
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.11.2010
GIIP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z wyborem..

Witam. Mam 15 lat. Niedługo jest niby "gwiazdor" i mam parę rzeczy do wyboru i nie wiem ,którą wybrać ,gdyż jest to dla mnie bardzo trudny wybór. Proszę was o naprawdę przemyślane i dobry dla mnie wybór. Chciałbym ,również zacząć trenować kick-boxing i na siłowni trochę przypakować ,więc już myślę bardziej o dalszym życiu i na gry będę miał tak czas 2-4h dziennie.

PS : PROSZĘ ,ABYŚCIE POMOGLI MI Z WYBOREM KONSOLI LUB I KOMPA NA ,KTÓRYM SĄ GRY DOŚĆ DŁUGOTRWAŁE I NIE NUDZĄCE SIĘ ZA SZYBKO ,OTÓŻ ŻEBY GRA NIE BYŁA NA PARĘ GODZIN CZY TEŻ NA PARĘ DNI ALE TAK DLA ROZRYWKI CZASAMI I ŻEBY TRWAŁA CHOCIAŻ TE 2 TYGODNIE CZY NAWET DŁUŻEJ... 2 MIESIĄCE

Co mam wybrać tak przyszłościowo ? :

1. PSP
2. PS 2 - PlayStation 2 - 2 dlatego ,gdyż na 3 są dość drogie gry...
3. Nowy komputer - jakiś dobry (Mam komputer ,ładnie wszystko gra ale ma już te 5 lat...)
4. Laptop też dość dobry..
5. 300 - 700 zł ?

PS : W odpowiedzi proszę ,abyś powiedział dlaczego właśnie mam wybrać właśnie wybraną konsole / komputer. Dziękuję.
GIIP jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.11.2010, 20:28   #2
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster

Data rejestracji: 05.04.2005
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja na twoim miejscu brał bym PS2 + Network Adaptor (Możliwość podłączenia dysku i uruchamiania programów/gier z niego). Bo wg mnie nie liczy się grafika a grywalność Masa gier, aktualnie bardzo tanie i nie ma bata co byś nie znalazł czegoś dla siebie Do tego dość duża scena homebrew (masa emulatorów czy innych aplikacji a jak się postarasz to i Linuxa na tym uruchomisz ).
Stary 07.11.2010, 21:31   #3
GIIP
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.11.2010
GIIP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Możesz mi powiedzieć do czego jest ten Network Adaptor i do czego on służy bardziej szczegółowo i gdzie się go podłącza czy instaluje?. Tą masę gier ściągąm właśnie z niego na PS 2 czy co i jak?.

PS : Czekam z niecierpliwieniem na pomoc od innych w wyborze..
GIIP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.11.2010, 22:29   #4
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster

Data rejestracji: 05.04.2005
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Network adaptor to karta sieciowa do PS2 fat pozwalająca na podłączenie dysku twardego do konsoli.
Stary 22.11.2010, 10:53   #5
grzech1991
Bywalec

Data rejestracji: 19.02.2007
grzech1991 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja bym brał kompa stacjonarnego, przynajmniej dla mnie to podstawa - chyba że Cię PC nie interesuje

to zastanowił bym się od warunków (głownie czy masz HDTV) nad xbox360 lub w dalszej kolejności psp/nds
grzech1991 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2010, 11:46   #6
armorsnake
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.04.2010
armorsnake zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ludzie kiedy się nauczycie używać urządzeń do tego do czego zostały stworzone!?
Jak dla mnie PC to maszyna to pracy, internetu, nauki ale na pewno nie do gier!!!
Konsola to urządzenie dedykowane dla graczy.
Przykład PS2, kupiłem w 2002r nówkę i przez wiele ładnych lat nie ustępowała graficznie grom PC, nie wspominaja, że kompowi trzeba by było co rok zmieniać grafike i płyte główną. Do 2007r sprzęt był naprawde konkurencyjny, zatem kupno konsoli wtedy wyszło mnie dużo taniej niż granie na PC a i przyjemność i komfort z grania dużo większy. Ps2 mam do dzisiaj, dokupiłem NA+dysk 320GB i mam wszystkie gry zarchiwizowane, piękna sprawa.
Oczywiście w czasach HD PS2 to średnie rozwiązanie, chyba ze podłączysz do TV max 30".
Osobiście bym brał PS3, z doświadczenia mogę powiedzieć, że to najlepsza maszyna do grania, gry zawsze możesz kupić używane na allegro po okazyjnych cenach, po paru miechach nowości też spadają do ceny ~100-80zł więc moim zdaniem się opłaca. Poza tym świetne eksklusiwy np Heavy Rain czy wchodzący Gran Turismo 5 i wszystko PL.
Podsumowując:
nie masz dużo kasy - PS2 najlepiej FAT
masz kase - PS3.
armorsnake jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2010, 23:45   #7
grzech1991
Bywalec

Data rejestracji: 19.02.2007
grzech1991 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam dwie konsole - na pc nie gram
kto napisał że potrzebuje PC do gier, albo że nie chce na nim grać?
pc kupujesz do "pracy" za 1000zł, dokładasz 200-300 i gry Ci śmigają...

po prostu - dla mnie pc to podstawa niekoniecznie do gier, 5 letni komp ledwo flasha uciągnie
grzech1991 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2010, 16:19   #8
ethar
Herbaciarz^^

Data rejestracji: 19.09.2008
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym brał PC Jak mówisz że na "granie" chcesz poświęcić 2-4h dziennie. PC ma masę możliwości, obejrzysz film, zmontujesz coś, poszperasz w necie. Chyba że Twój PC ma się dobrze to wtedy PSP/PS2 - Tutaj był brał pod uwagę to czy wolisz przenośną konsolę, czy też stacjonarną. Biblioteka gier jest podobna (w sensie na obyddwóch konsolach pograsz w swoje ulubione slashery itp - PS2 - GOW 1 i 2 - PSP - GOW CoO i GOW GoS ) Twój wybór

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2011, 15:54   #9
MsDeadSpace2
Data rejestracji: 14.07.2011
MsDeadSpace2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Według mnie dobre by było psp
MsDeadSpace2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: