![]() |
Oki.Rozumiem. Jutro nagram na pena FMCB i zobaczymy. Pozdro i dobranoc.
Zrobiłęm więć tak wczoraj. Nagrałem FMCB na pena. Włożyłem pena i nie odpalał go PS. Włożyłem więć płytęz elf pack i pen z FMCB. Płytę odpalił i widział... Nagrałem FMCB z mass bo widział. PRzegrałem też potrzebne porgramy na kartę. Ale po wyciągnięciu płyty widzi tylko kartę. Są te programy na karcie ale nie mogęich uruchomić. Próbowałem także uruchomić gręz Iso z pena ale bez skutku. Chyba zrobiłem tak jak napisałeś. Mimo to beż płyty nie odpala sięFMCB. :(:sciana: |
Źle robisz, że nie czytasz readme. ;) Wyraźnie napisałem, że FMCB należy przekopiować na mass i stamtąd odpalić - w przeciwnym razie nie znajdzie zew. zasobów. Nie moja wina jakby co. ;] W ELF-Packu R8 chyba wyrzucę FMCB z menu uLE.
|
Otóż nagrałem na płytę Elf pack. Płytę mi czyta PS2. Podczas instalacji FMCB wyskoczyły dwa komunikaty. Jeden z nich to że nie wykrył boot.elf dałem ok, drugi odności folgeróe Install/modules że nie ma plików usbhd i usb...(nie pamiętam już jaki) dałem ok.
Zainstalowało siędałem ok... Ale jak dałem lunch FMCB to nie widzi konsola tej kolejnej zakładki. Dalej jest tylko Browse i System :( Próbowałem już wszystkiego. Przepraszam ze tak długo ale nie było mnie przez jakis czas w domu. Co robię źle?? |
@dialog1979
Ja mam taką drobną uwagę: jeśli chcesz aby Ci ktoś pomagał to nie przekręcaj nazw ("boot system"? "LAunch ELF"?). Interpunkcja też byłaby mile widziana - podobnie jak dokładny opis czynności które wykonujesz i *w jakim celu* to robisz. |
Skoro zainstalowałeś FMCB to DEV1 powinno działać nawet gdy FMCB nie działa bo obydwa poszukują takich samych plików do DEV1 czyli BOOT/BOOT.ELF
|
Przegrałem FCMB na karte.. Ale nie moge uruchomic LAunch ELF z karty :(
|
Jak coś nie działa to opisz problem dokładniej troche :)
Co robiłeś? Co chciałeś uzyskać? |
Hej. Płyta chodzi. Nagrałem na kartę.. Ale program nie chodzi bez płyty :(
|
Sorki.Pewnie ze multi. Pisałem z pamięci. Nagrane mam na karcie boot system i jeszcze jeden plik...
Teraz sie bede musial pobawic w nagrywanie na karte :) Dzieki. Jak cos to dam info czy sie udalo. Pozdor. |
Sprawdź wersje biosu najpierw http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona7.php.
Nie save'y Ci nie znikną(no chyba że sformatujesz kartę niechcący :P ) Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego??!! Mam coś zrobić?? Sorki. Udało się :) Ok. Ma teraz kilka opcji i nie wiem która dać?? Fast install?? Normall instal?? Czy save znikną mi z karty?? |
Po ściągnięciu z serwera musisz ów obraz najpierw rozpakować WinRAR-em a potem .iso masz otworzyć za pomocą nero
(może on być już rozpoznany przez nero i już będzie miał przypisaną odpowiednia ikonkę-podwójne kliknięcie da ten są rezultat co otwórz za pomocą) |
Powiedz mi czy mam zainstalować bezpośredno do nero ten plik ISO co ściągnąłem czy mam go jakoś rozpakować. WIem że jest to dla ciebie proste ale ja nie jestem geniuszem w tej dziedzinie. Cały czas się uczę....
|
To powiedz mam otworzyc w alcohol czy nero. Jest żónica??
Nagrywałem przez nero i nie widzi płyty w PS2 :( Ok.Spróbuje przez nero i dam ci znać... |
Wypakuj obraz płyty kliknij na nim prawym i otwórz za pomocą programu do nagrywania płyt jak masz.
Na razie daj se spokój z tym R1.Elf pack odpali sie z płyty samoczynnie. Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |