![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2008
![]() |
PS2 Slim - rysuje płyty
Witam, ostatnio moja PS2 zaczęła lekko rysować płyty, zostawia dwie cienkie linie zawsze 7mm od końca płyty.
Konsola jest przerobiona, wcześniej nigdy nie było takich problemów. Czy wie ktoś co może rysować te płyty ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.03.2006
![]() |
Witam, być może płyty rysuje soczewka lasera - talerzyk na płyty mógł się delikatnie przechylić od wkładania płyt. Jednak w tedy mogły by występować problemy z odczytem płyt (a o tym nie napisałeś) więc druga moja sugestia to to, że winę ponosi taśma lasera - możliwe, że w pewnej pozycji głowicy tasiemka wystaje po za nią i maltretuje tobie płytę. Miałem taki przypadek, dołączam zdjęcia takiej płytki. Mam nadzieję, że pomogłem, pozdrawiam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2008
![]() |
Sprawdziłem,to jednak taśma lasera jest winna,w pewnym miejscu wystaje i to bardzo,a płyta wygląda podobnie.
To co zrobić z tą taśma ? No skrócić raczej jej nie można, może skleić jakoś czy coś? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.03.2006
![]() |
Odradzam jakiekolwiek docinanie, podklejanie, itp. taśma musi swobodnie poruszać się za głowicą, jak będzie się łamać czy naciągać to szybko się uszkodzi. Ewentualne spróbuj ją ręcznie "wymodelować". Trwałe rozwiązanie to nie będzie - pewnie za jakiś czas znowu zacznie wystawać. Najlepsze co można zrobić to po prostu ją wymienić na nową, na Allegro jest pełno aukcji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
ps2 slim rysuje płyty |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
PS2 Slim NTSC + LCD 37" i kabel component | darrkis | Hardware | 3 | 15.11.2009 18:26 |
Okablowanie Ps2 Fat a Slim | fubu1986 | Inne | 4 | 05.09.2009 22:59 |
PS2 SLIM I DYSK | Damian666 | Hardware | 4 | 06.07.2009 15:53 |
Problem z PS2 Slim 75004 (chyba laser) | Zwyrodnialec | Hardware | 1 | 16.06.2009 10:24 |