![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
PS3 FAT CECHK04 problem z głośnym chłodzeniem.
Witam wszystkich forumowiczów, przejdę od razu do sedna.
Konsola w moich rękach od stycznia/lutego 2017, przeze mnie nie była traktowana opalarką ani tym podobnymi rzeczami, reballingu też nie robiłem, mam PS4 od dawna i nie bawiłbym się w to. Kupiłem używaną, od początku po zakupie wiatrak wchodził na "trzeci" bieg dość szybko, ale konsola nie łapała żadnych zawiech, nie pokazywała i nie pokazuje do dziś żadnych artefaktów, zaliczyła mi kilka sporadycznych zwiech tylko w sytuacji, kiedy grałem online i chciałem szybko odpowiedzieć komuś na wiadomość, zdarzało mi się też na slimie. Niedawno zainstalowałem jej custom firmware, jakiś rebug 4.82, mam taką aplikację - fan control utility, po odpaleniu jej nawet nie da się zmienić trybu pracy wentylatora przez kilkanaście sekund - temp. na CPU w granicach 79-80*C, w tym samym czasie temp RSX wynosi 47*, max doszła do 60 kilku stopni po giercowaniu. Może być aż taka dysproporcja między temp. na obu procesorach ? Konsola od spodu jest zimna, od góry zimna, z otworów z tyłu wydostaje się letnie powietrze, jak mówiłem, nie zawiesza się. Konsola ma jakiś czujnik temp. ? Da się to wymienić ? Wydaje mi się, że temp. na CPU mam zafałszowaną. #Berion pozdrowienia od starego znajomego z konsola.pl o obciachowym nicku Pelle, goodfellas ![]() Nie mogę edytować nazwy tematu, sorry./już jest OK/grzeniu Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 04.12.2018 o godz. 21:32 Powód: Brak polskich znaków. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem ze startem PS3 | A youkai of love | Homebrew | 23 | 10.10.2013 10:34 |
Naprawa PS3 Fat 60gb oplacalna ? | misiozol | Hardware | 3 | 06.07.2013 11:24 |
Ps2 fat, czyta kopie, problem z oryginałami | fubu1986 | Hardware | 4 | 04.06.2011 19:35 |
PS2 Fat, problem z portami. | DanielVII | Hardware | 5 | 20.05.2010 21:03 |
Problem! PS3 sciagane z USA! | Slasheer | Hardware | 12 | 07.08.2007 20:06 |