![]() |
Szkoda że nie ma firmy która po prostu wyprodukowałaby fajne urządzenie multimedialne. Bez blokad, każdy wykorzystuje sprzęt jak chce.
Coś jak GP32 i następcy. Niestety trzeba na tym zarobić, a nikt nie zarobi jeżeli użytkownicy gry ukradną. Chyba że działałoby w dwóch "trybach" - na przykład "komercjalna konsola" oraz "tryb otwarty", gdzie każdy mógłby sobie pisać własne oprogramowanie. Ale i to na pewno by złamali o pojawiłyby sie RIPy gier działające w trybie otwartym. Wystarczy zobaczyć jak piraci rozprawili sie z dreamcastem (tylko dlatego że miał wspierać format CD-I i to dało hakerom pole do popisu). Dlatego będą zamknięte konsole, a jak ktoś chce więcej to niech kupi energooszczędnego PCta w formie wazonu: http://gadzetomania.pl/2009/06/04/ko...sztalcie-wazy/ A że gry są w Polsce za drogie to temat rzeka. Tak jest i już. Sam mam nie przerobionego X360 i od biedy coś tam czasem kupie, ale jak widze ze ta sama gra na PC jest o połowe tańsza (np Dead Space czy Far Cry 2) to załamka. Owszem moge kupić na PC, ale w takim razie po co mi konsola... Moge też kupić rok później używkę na allegro w cenie nówki na PC, ale rok później to juz nie to samo. I nie, płyta do X360 wcale nie jest ze szczerego złota i wysadzana brylantami. :nie: |
Ja na przykład, chciałbym jeżeli już bym takowy posiadał, wykorzystać jego "moc" nie tylko do gier. Ale marzy mi się obejrzenie coś w kontenerze *.mkv z kodowaniem H.264 i obsługą wszystkiego co tam ma ;) Wrzucanie gier na dysk, żeby oszczędzić płytę BR ;) I zapewne wiele innych zastosowań bym znalazł.
|
Cytat:
Cytat:
W zasadzie można zamknąć to w ciekawym słowie Custom (-firmware). Się znajdzie zawsze siakieś zastosowanie. Nie bój żaby. ;} |
Cytat:
Szkoda, że gofrów nie robi :fiu: |
Cytat:
Załącznik 52185 |
homebrew :hmm: zdecydowanie nie !
Nie po to kupiłem PS3 by kombinować, instalować gry na dysku, itd. Po włożeniu płytki ma się odpalić gra lub film i to wszystko ... Od całej reszty (typu Internet itd) jest PC/Notebook A swoją drogą do czego może się przydać dostęp do fw, po co mi dostęp do tego to nie wiem ??? |
Każdy by chciał, żaden nie może ;)
|
Bowiem dla niektórych złamanie konsoli == piraty. Głodnemu chleb na myśli... ;)
Oj @mgit, a homebrew coś Ci mówi? Nie chciałbyś mieć dostępu do fw, hdd itd.? Nie chciałbyś emulacji, obsługi multimediów rodem z XBMC i innych progsów użytkowych? Nie chciałbyś móc odpalać gry z dysku? itd. itd. |
Cytat:
|
Na jedno wychodzi, PS3 nie powinno się nawet próbować przerabiać
|
Chyba inaczej...jak stać cię na gry, to i na konsolę.
|
I prawidłowo, przynajmniej jedna konsola nie złamana
Stać cie na konsole to i stać cie na gry ! |
ISOLoadery nie istnieją dla konsol retailowych (na bodajże fw v2.35 można było zrobić mix). Z poziomu Linuksa niemożliwy jest dostęp do RSXa (był jakiś proof of concept, ale to też już nieaktualne dla obecnych fw).
Cytat:
|
Czytałem na którym forum, że poprzez Linuksa i jakiegoś ISO Loadera, da rade odpalić parę tytułów. A jak wygląda sprawa z Homebrewem? Da się odpalić, bez większych przeszkód?
|
Może i tak być.
Wszystkie wcześniejsze odkryte luki już dawno temu zostały załatane, nawet Sony zablokowało BD-J z mass:/... Coś tam ostatnio było z remote control, ale nie zdążyłem się jeszcze tym zainteresować (tym bardziej, że kopie z BD-R/BD-RE mnie nie interesują). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:35. |