Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2017, 18:55   #1
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PS4 Pro - problem z dźwiękiem

Witam, mam mały problem z urywającym się dźwiękiem, chodzi o to, że podczas gry czasami dźwięk nagle znika i po chwili wraca, nie we wszystkich grach to występuję. Grałem w Batmana Arkham Knight, podczas gry trzy razy dźwięk się urwał. Zmieniłem kabel nic to nie dało, w opcjach audio PS4 ustawiłem, Bitstream (Dolby) ale zmiany nie było. Może to wina TV?
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2017, 19:11   #2
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,391
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Albo wina batmana - który to swego czasu został wycofany ze sprzedaży...
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2017, 19:35   #3
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
COD Infinite Warfare, COD Black Ops 3, NFS 2015, Uncharted 4, w tych grach też na chwilę dźwięk się urwał.

Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2017, 20:02   #4
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,391
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Trzeba czekać na Beriona... on to specjalista od PS - może coś konstruktywnego wymyśli
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2017, 22:48   #5
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 444
Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ciekawe tylko na czym masz ten przerywany dźwięk.
Tzn:
- Połączyłeś TV z konsolą poprzez HDMI.
- Zestaw AUDIO poprzez S/PDIF konsoli.
- Zestaw AUDIO poprzez S/PDIF TV.

Np w moim TV PHILIPS też mam ten problem poprzez S/PDIF z TV np z kanałami HD.
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2017, 23:10   #6
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Konsola podłączona jest do TV tylko kablem HDMI.
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2017, 12:16   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,344
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Sprawdz inny kabel, inny TV
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2017, 15:33   #8
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 444
Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Można też spróbować zaktualizować firmware TV.
Jak nie możesz sprawdzić konsoli na innym TV,
możesz połączyć konsole poprzez S/PDIF z innym systemem audio.
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2017, 19:29   #9
Hibernant
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja to się nie znam, ale miałem różne dziwne historie: a to obraz potrafił nagle zniknąć podczas grania, albo nie było go wcale od początku, a to dźwięku nie było wcale. Przyczyną były... opiłki metalu (często zmieniam kable i pewnego dnia zauważyłem żółte pyłki dookoła i w środku gniazda). Przedmuchałem, problem zniknął.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2017, 22:28   #10
Bywalec
 
Data rejestracji: 09.08.2010
Posty: 75
Prime zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez fera2 Podgląd Wiadomości
Można też spróbować zaktualizować firmware TV.
Jak nie możesz sprawdzić konsoli na innym TV,
możesz połączyć konsole poprzez S/PDIF z innym systemem audio.
Firmware nie zmienie, to stara Viera jest, a dokładnie TX32LX70F. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia na innym TV ani z innym systemem audio.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Ja to się nie znam, ale miałem różne dziwne historie: a to obraz potrafił nagle zniknąć podczas grania, albo nie było go wcale od początku, a to dźwięku nie było wcale. Przyczyną były... opiłki metalu (często zmieniam kable i pewnego dnia zauważyłem żółte pyłki dookoła i w środku gniazda). Przedmuchałem, problem zniknął.
Wyczyściłem wyjścia HDMI, nic się nie zmieniło. Hmm, podczas oglądania telewizji dźwięk jest ok, może konsola jakaś wadliwa.
Prime jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2017, 16:32   #11
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 736
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To reklamuj póki jest gwarancja...
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem z dźwiękiem [DVD] Aes DVD-Video 6 16.05.2018 13:55
DVD Lab pro!!! Znów problem HELP!!!!! puzel DVD-Video 4 04.06.2006 13:53
Problem z wyciszającym się dźwiękiem Unit Off topic 2 31.03.2006 16:46
problem ze sterownikiem do karty graf. RADEON 9600 Pro !!!!! monmar1 Off topic 9 11.03.2006 18:16
konwersja avi AC3(DTS?) na VCD -problem z dźwiękiem virago DVD-Video 11 08.09.2004 08:07


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO