![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Parowanie napędu z konsolą PS3
Witam od dłuższego czasu czytam posty na tej stronie, i jestem pod wrażeniem jaką wiedzę o konsolach posiadają tutejsi użytkownicy forum. Mam nadzieję że i tym razem uda się coś poradzić na mój problem. Tak więc do rzeczy:
Otóż dokładnie w dniu zapowiedzi PS4 moja wspaniała konsola PS3 60 GB zaświeciła do mnie żółtym światełkiem po prawie 6 latach bezawaryjnej pracy. Jak się okazało w serwisie stwierdzono że reballing tu nie pomoże- nie chciałem jej sam katować opalarką. Po powrocie z serwisu rozkręciłem bidulkę. Przyczyną usterki i za razem gwoździem do trumny było odkształcenie się ścieżek na płycie głównej- niedaleko RSX. Co prawda wygrzałem konsolę, ale zero skutku, bo to nie wina układów Cell i RSX. Dziś po tych kilku miesiącach ukazało się światełko nadziei. Otóż kupiłem na Allegro uszkodzoną PS3 CECHC04 niemal wszystko sprawne,wyjątek: brak napędu- wykręcony. Jak wiadomo płyta główna i napęd są do siebie przypisane. Nie posiadam płytki tzw. "logiki" z tej kupionej konsoli, więc zadanie nie łatwe, o ile nie niemożliwe. Ale z tego co wyczytałem w internecie coś chyba da się zrobić. Mianowicie: podobno istnieje jakiś program na CFW pozwalający na sparowanie nowego napędu z konsolą chciałbym zapytać jaki to program? A po drugie nie mam zamiaru pytać tutaj jak się robi downgrade, są odpowiednie tematy na forum. Jednak problem w tym że ta prawie całkowicie sprawna konsola posiada OFW 4.41(czy da się z tego downgradeować?). A jeśli tak to jakie narzędzia polecacie? Posiadam w domu także przerobione PSP slim(2000) którą to zamierzam użyć jako dongle. dla przypomnienia obie konsole PS3 to CECHC04 - te najwypaśniejsze. Z góry dziękuję za odpowiedź lub inne pomysły. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
ps3 cechc04 napęd blu-ray logika parowanie |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Najciekawsze programy dla PS3 | Berion | Homebrew | 25 | 27.10.2019 15:42 |
Dylemat komunistyczny 2013 - Wii U czy PS3? | Wawelski | Hardware | 17 | 24.04.2013 14:17 |
mkv na ps3 | lysyadin | DivX, Xvid, Matroska i inne | 8 | 09.10.2012 01:09 |
Wymiana napedu BR w PS3 Fat | beginnertv | Hardware | 3 | 18.01.2011 23:09 |
PS3 i kopie zapasowe gier z PS2 | Zagee | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 1 | 23.11.2007 10:20 |