Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 16.03.2019, 22:06   #151
Partyzant
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 04.12.2018
Posty: 23
Partyzant w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@Szczuru ratuj, potrzebuję skrypt do ponownego wgrywania sejwów do pamięci konsoli, zrobiłem ich backup skryptem wyszperanym w necie, niestety nie mam pojęcia jak potem ponownie to wgrać, mam problem ze spolszczonym FF VII, gdy weapon atakuje Midgar i powinna zacząć się z nim walka za każdy raz wywala mnie do menu głównego konsoli :/

Oto jakiego skryptu użyłem do backupu sejwów:

#!/bin/sh
mkdir /media/backup/
mkdir /media/backup/data/;cp -R /data/* /media/backup/data/
mkdir /media/backup/data/1/;cp /gaadata/1/pcsx.cfg /media/backup/data/1/
mkdir /media/backup/data/2/;cp /gaadata/2/pcsx.cfg /media/backup/data/2/
mkdir /media/backup/data/3/;cp /gaadata/3/pcsx.cfg /media/backup/data/3/
mkdir /media/backup/data/4/;cp /gaadata/4/pcsx.cfg /media/backup/data/4/
mkdir /media/backup/data/5/;cp /gaadata/5/pcsx.cfg /media/backup/data/5/
mkdir /media/backup/data/6/;cp /gaadata/6/pcsx.cfg /media/backup/data/6/
mkdir /media/backup/data/7/;cp /gaadata/7/pcsx.cfg /media/backup/data/7/
mkdir /media/backup/data/8/;cp /gaadata/8/pcsx.cfg /media/backup/data/8/
mkdir /media/backup/data/9/;cp /gaadata/9/pcsx.cfg /media/backup/data/9/
mkdir /media/backup/data/10/;cp /gaadata/10/pcsx.cfg /media/backup/data/10/
mkdir /media/backup/data/11/;cp /gaadata/11/pcsx.cfg /media/backup/data/11/
mkdir /media/backup/data/12/;cp /gaadata/12/pcsx.cfg /media/backup/data/12/
mkdir /media/backup/data/13/;cp /gaadata/13/pcsx.cfg /media/backup/data/13/
mkdir /media/backup/data/14/;cp /gaadata/14/pcsx.cfg /media/backup/data/14/
mkdir /media/backup/data/15/;cp /gaadata/15/pcsx.cfg /media/backup/data/15/
mkdir /media/backup/data/16/;cp /gaadata/16/pcsx.cfg /media/backup/data/16/
mkdir /media/backup/data/17/;cp /gaadata/17/pcsx.cfg /media/backup/data/17/
mkdir /media/backup/data/18/;cp /gaadata/18/pcsx.cfg /media/backup/data/18/
mkdir /media/backup/data/19/;cp /gaadata/19/pcsx.cfg /media/backup/data/19/
mkdir /media/backup/data/20/;cp /gaadata/20/pcsx.cfg /media/backup/data/20/
Partyzant jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.03.2019, 22:24   #152
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jesteś pewien, że to są save'y?
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 22:30   #153
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,474
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
@Partyzant, jakiego hacka używasz? Obstawiam BleemSync poniżej 1.0? Przejdź na v1.0 lub wyższą - będziesz miał dostęp do pamięci konsoli z poziomu PC za pośrednictwem FTP

Też miałem problem ze spolszczonym FF7 - też wywalało mnie do menu - problemem okazało się to, że użyłem skompresowanych *.pbp - gdy przeskoczyłem na *.bin/*.cue - problem ustąpił.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 22:34   #154
Partyzant
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 04.12.2018
Posty: 23
Partyzant w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@MajsterPopsuj - tak, w folderze backup jest AppData, dalej sony->pcsx i w folderze finala 7 czyli 4 mam memcards i pliki .bak i .mcd

@szczuru - nie śledziłem tematu, mam nadzieję, że będziesz miał czas pomóc poprzez messengera, kopię sejwa mam, zaraz wywalam grę z pamięci konsoli tymi starymi skryptami od Ciebie i wrzucam na nowo, mam nadzieję, że sejw zostanie, jak nie to mam kopie i będziemy działać
Partyzant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 22:58   #155
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 254
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Partyzant Podgląd Wiadomości
potrzebuję skrypt do ponownego wgrywania sejwów do pamięci konsoli, zrobiłem ich backup skryptem wyszperanym w necie, niestety nie mam pojęcia jak potem ponownie to wgrać
Weź normalnie używaj retroarcha jak biały człowiek, wtedy możesz kopiować co chcesz, na co chcesz i kiedy chcesz, a nie bawisz się w modyfikacje wewnętrznej pamięci konsoli. Zainstaluj bleemsync 1.0.1 i bądź już grzeczny .
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.03.2019, 21:06   #156
Partyzant
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 04.12.2018
Posty: 23
Partyzant w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Biały człowiek jest grzeczny i używa już najnowszego Bleemsync, niepotrzebny mi retroarch, jakość emulacji w tytułach w które gram mi wystarcza, poza tym oryginalny interfejs mi się bardzo podoba.

Gdyby ktoś grał w Finala 7 z patchem PL, zarówno patch v1.00 jak i v1.01 wykrzaczają grę na cd2 w momencie ataku weapona na Midgar, mam sejwa z 3cd i nawet się nie uruchamiał z patchem, podmieniłem cd2 i cd3 na wersje angielskie i wszystko śmiga, szkoda...
Partyzant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2019, 09:36   #157
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 254
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Na retroarch po prostu łatwiej byłoby Ci kopiować save`y, bo i tak zapisują się na penie. Co do FF7, to byłoby kiepsko - ciekawe czy dzieje się tak tylko na Twojej wersji gry czy po prostu spolszczenie coś krzaczy. I znów - gdybyś miał retroarcha mógłbyś to sprawdzić na innym corze-emulatorze PSX-a - ostatnio KMFD wypuścił naprawdę fajną paczką z poprawionymi na maxa corami. Większość gier Dreamcasta chodzi w fullspeed, MAME też nie grymasi, nawet w Burnouta na PSP da się pośmigać. Kto by w grudniu 2018 przypuszczał, że PSClassic będzie najlepszą konsolą do emulacji .
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2019, 15:34   #158
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 254
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Post pod postem, ale jest już USB OTG!!! OGIEŃ!!!
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2019, 15:45   #159
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,593
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Eee tam wybaczymy ci , a nie zedytuje bo beda krzaki
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2019, 19:09   #160
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,017
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
a nie zedytuje bo beda krzaki
Próbowałeś wyczyścić dane przeglądania (ciasteczka, pamięci podręczna aplikacji...)?
Najlepiej usunąć te dane z całej historii.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2019, 10:34   #161
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,593
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wina forum poruszane wielokrotnie , za nie czytanie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2019, 14:21   #162
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,017
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Mi pomogło.
Wyczyściłem praktycznie wszystko poza historią.
Już od paru miesięcy nie mam z tym problemu,
zarówno na Vivaldi 2.5.1525.46 (64-bit) PC, jak i Android System WebView 74.0.3729.136.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2019, 18:49   #163
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,122
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zaktualizowałem kernel z BleemSync 1.1, wibracji pada jak nie było tak nie ma przez adapter 8bitdo, ale cholerna strzałka znika w samej grze, w menu nie wpieniało jak w grze.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2019, 20:49   #164
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 254
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jaka strzałka?
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.05.2019, 23:14   #165
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,474
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
PsClassic działa na linuxie i po podłączeniu adaptera 8bitdo, który po części emulował także klawiaturę (aby można było wejść w menu konfiguracji wbudowanego emulatora PCSX) pojawiał się kursor od myszy na ekranie.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[PS2]Free MC Boot - problem z Psx Worek1991 Homebrew 0 05.12.2012 10:48
[Sprzedam] Karta pamięci 8Mb/1MB PSX (120 bloków) Berion Kupię/Sprzedam/Zamienię 0 15.04.2012 11:35
Problem z odpalaniem gry z PSX na PS2 smolarz Hardware 5 04.04.2012 18:23
Jak nagrać grę z PSX na PS2? big mike Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 9 15.11.2006 14:21
PSX PSX GRY PSX PSX TomiW Humor 2 27.12.2001 23:12


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.