Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2019, 20:41   #181
KaiQ
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 424
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Meanthord Podgląd Wiadomości
Nie, dokładnie 128 MB RAM, a nie GB. Fabrycznie było 64 MB.
Nienawidzę zagracać mieszkania .
Wybacz, mój błąd... zrozumiałem że pisząc o pamięci masz na myśli miejsce na dysku. Mam taki dysk IBM pod IDE o pojemności właśnie 123GB.... taki niestandardowy


Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Teoretycznie powinno dac sie podpiac xboxa pod port VGA , kwestia monitora
Jak zakończę temat PS2 to siadam do starych Xbox-ów, których mam 2 sztuki, to będę to chciał sprawdzić. Piszesz tutaj że "teoretycznie" i że pod VGA... ja bym powiedział że to kwestia przelotki, albo kabla... ale takiego nie widziałem. Dreamcast miał jakiś dedykowany kabel pod VGA, PS2 można tak pod component podpiąć, jak i z przelotką pod HDMI, jeśli o Xboxa idzie to mam kabel component, ale ani HDMI, ani VGA nie znalazłem.

BTW...
Nigdy nie miałem GameCube, ale tam wiem że niektóre modele miały dodatkowy port, który pozwalał na podpięcie czegoś o lepszej rozdzielczości.

Aha.. i ten argument z tym że Xboxa nie można emulować nigdzie za bardzo, całkowicie mnie przekonuje.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2019, 17:13   #182
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dremcast dla 95% gier ma wsparcie VGA czyli bez różnicy z jakiego regionu gra, a te 5% da się wymusić pod VGA, chodzi o rozdzielczość 640x480 czyli 480p.


GameCube jest w pełni emulowany na PC, Wii i WiiU tak samo, dolphin emulator. Z grami PAL zapomnij, tylko gry NTSC mają wsparcie 480p. Kabel component to koszt $150 w górę, a te HDMI mody to samo, ceny od $200 za lepsze rozwiązanie.


Xbox, tutaj sprawa ciężka, są emulatory na PC, ale to dopiero początek, sama 360 ma z tym problem, emulacja jest porządna, ale mało kompatybilnych tytułów, około 50%. Najlepiej zaopatrzyć się w kabel component i transcoder YPbPr do VGA.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2019, 13:41   #183
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,253
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
W zasadzie to nie temat o tym ale sie wypowiem zeby dokonczyc , TAK da sie podlaczyc xbox klocka pod monitor na vga, pod KAZDY monitor ale zeby to zrobic trzeba zrozumiec kilka spraw klocek nadaje sygnal RGB plus sychronizacje w composite, ten sygnal sam sam w sobie moze byc uzyty do wyswietlania jako composite tak jak jego nazwa wskazuje ma wszystko w sobie . Teraz trzeba zrozumiec ze sygnal VGA sklada sie z tego samego RGB ale i tu jest ale wymaga tylko rozbicia sygnalu na H / V synchronizacje ktora jest w zasadzie jako tako zawarta w sygnale composite i tu z pomoca przychodzi uklad LMH1980 jest on w stanie rozbic sygnal na to co potrzeba a jako ze jest montowany powierzchniowo da sie praktycznie wszystko upchnac we wtyczke , a zeby bylo weselej sa nawet gotowe projekty plytek wystarczy zlecic firmie wykonanie plytki i jak sie dobrze zagada to nawet wlutuja elementy koszt nie wiekszy niz 30-40zl , malo tego nawet 5V zasilanie jest w porcie VGA kwestia odorobiny checi i myku do zrobienia kabelka

Profilaktycznie dodam schemat

PSX Classic-odria8b.jpg

schemat.zip
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 13.11.2019 o godz. 14:11
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2019, 00:06   #184
SzymonMicraK11
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 07.11.2019
Lokalizacja: Czaplinek
Posty: 8
SzymonMicraK11 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@misiozol taki uklad mozna znalezc w telewizorach crt i monitorach crt, choc mi sie nie udalo, warto szukac ;] mam w planach zrobic playstation 2 z wyjsciem vga, to bedzie w ogole inna rozgrywka
SzymonMicraK11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2019, 09:49   #185
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,253
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Po co szukac jak mozna kupic nowy za pare zl
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[PS2]Free MC Boot - problem z Psx Worek1991 Homebrew 0 05.12.2012 10:48
[Sprzedam] Karta pamięci 8Mb/1MB PSX (120 bloków) Berion Kupię/Sprzedam/Zamienię 0 15.04.2012 12:35
Problem z odpalaniem gry z PSX na PS2 smolarz Hardware 5 04.04.2012 19:23
Jak nagrać grę z PSX na PS2? big mike Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 9 15.11.2006 14:21
PSX PSX GRY PSX PSX TomiW Humor 2 27.12.2001 23:12


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.