Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.10.2019, 22:03   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
RetroFlag Gpi Case

Używał ktoś może tego? Ktoś coś wie?

Zobaczyłem na jakimś forum komentarz, że najlepsza rzecz do starych gier. Poszukałem i faktycznie - wygląda to rewelacyjnie:

https://www.youtube.com/watch?v=X473iXjF3iU

Kupić można m.in. na Aliexpress (ale też na Amazonie) - ale co ciekawe jest do częściowego samodzielnego złożenia:
https://pl.aliexpress.com/item/33041319646.html


No i teraz pytania - po pierwsze. Czy można to kupić juz złożone (nie widzę problemy w tym, żeby złożyć, ale też do końca nie rozumiem, czemu trzeba to robić i czego nie może przyjść gotowe. Kwestie licencji?)

No i druga sprawa właśnie licencja. Nie mam złudzeń, że w maszynce za 300 zł będzie kilka tysięcy gier ze starych konsol (raczej jeszcze prawa nie wygasły). Z drugiej strony - bez tego to urządzenie nie ma sensu.

Zastanawia mnie jak to działa. Może ktoś ma jakieś doświadczenia.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.10.2019, 09:31   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,178
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Typowy chinczyk , jak poszukasz znajdziesz zlozone , co do licencji: a u nich jest cos takiego w slowniku ? ostanio widzialem gotowce po 12euro ale dla mnie to porazka za 80euro to wole wrzucic do psvita i pykac sobie we wszystko na jednej konsoli , lub mozesz kupic nintendo switch te hakowalne i tez sie cieszyc zyciem jak lubisz wiekszy ekran .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2019, 09:42   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Nie rozumiem jak mieć wszystko na jednej konsoli - patrzyłeś na ten film? Przecież tu jest wgrana praktycznie każda rerto konsola, jaka była i gry na nią.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2019, 09:47   #4
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,178
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak samo jak jest wgrana kazda konsola na psvite , przy pomocy emulatora wszystkie konsole tak dzialaja nawet to co chcesz kupic ma emulator , to jak masz wydac 80euro na jakas chinszczyzne to lepiej dolozyc z 20euro i kupic vite i cieszyc sie naprawde duuuuza biblioteka gier z vita/psx/psp + wszystkie emulatory konsol/pc z lat 80-95
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2019, 11:39   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Mam PSP, tam też działały.

W sumie główne to dla mnie jest to, że wszystko jest zrobione (jeśli jest). Doszedłem już chyba do tego momentu, że po prostu nie chce mi się bawić samemu. Wolę zapłacić też więcej, ale nie przeznaczać swojego czasu na gmeranie i zastanawianie się, czemu nie działa.

No i przyznam traktuję to też w formie takiej ciekawostki. Żeby przypomnieć sobie stare tytuły. Nie jestem już i nie będę zapalonym graczem, ale jeśli już w coś zagram, to właśnie chętniej wracam do starych rzeczy (ostatio Supaplex, którego wydali w końcu na PC )
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2019, 12:30   #6
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,178
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wiec jak masz psp i ci to dziala na psp to nic lepszego tam nie zobaczysz , dwoma slowami "strata kasy" .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2019, 22:51   #7
KaiQ
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 405
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Po pierwsze za dużo kasy, a po drugie mało to wygodne w zestawieniu z PSP czy PSV.

Muszę jednak przyznać że na PSP (tudzież zapewne PSV będzie tak samo bo te emulatory są emulowane wewnątrz emulatora PSP na Vicie) nie wszystkie konsole działają płynnie i nie wszystkie romy działają jak trzeba. Zauważyłem na PSP problemy z grami na SNES, GBA, Czy w końcu N64 które właściwie wszędzie sprawia problemy. Jeśli na tym ustrojstwie z filmiku nie ma takich problemów to będzie jedyny plus.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2019, 09:22   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Podstawowa rzecz to dla mnie wygoda użytkowania. Bawiłem się na PSP z jednym tylko emulatorem i było z tym naprawdę dużo użerania się. Nie mówiąc o romach itp. Jak miałbym to robić dla wszystkich to nawet trudno określić, ile czasu miałoby to zająć. Nie ma takiej opcji.

Tutaj - jeśli wszystko jest od razu i wszystko działa, to jest to dla mnie ważniejsze niż forma sprzętu (chociaż akurat do gameboy'a nic nie mam - ekran też bardzo wysoko oceniają).

Inna sprawa, że nie udało mi się na razie znaleźć takiego kompletu, gdzie wszystko byłoby gotowe. Sprzedawcy z Chin twierdzą (łamaną angielszczyzną), że tak gier nie ma. Pytanie, na ile to prawda.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2019, 09:34   #9
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,178
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ale w czym problem jest przeciez port retroarch na psv wiec absolutnie nie potrzeba emulowac maszyny w emulowanym srodowisku A romy to hmm.... wszysto do zorganizowania
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[c++] slowne wyswietlanie liczby misiek767 Off topic 1 28.11.2006 19:03
Slim Case & Koperta - lokalizacja ;) matteo Napędy optyczne CD 22 09.03.2003 13:40


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.