![]() |
Siema !
Mam sprawę ! Chcę kupić playstation 2 z przeróbką (już wiem, że najlepsza jest modbo x.x ,xxx). Jeśli moglibyście mi polecić sprawdzonego sprzedawce na allegro, byłbym bardzo wdzięczny ! :help: |
Matrixa na allegro nie widziałem, praktycznie tam jest tylko modbo, więc zakładam, że dobrze spełnia swoją swoją rolę.
Schematy monażu znalazłem tutaj http://modbo.pl/schematy.html Może najlepiej będzie kupić najnowszy model v19? No chyba, że są jakieś przeciwskazania. |
Seria Modbo, jak zresztą większość modchipów, to podróbki Matrix Infinity. ;) Są też i podróbki tych podróbek, a jakże. he he
V10-V12 wymagają fixów na układ LA/BA/RS, V13 nie wiem, powyżej już nie. Z tym, że do V15< nie ma oficjalnych schematów do tego chipa. Żywotność lasera zależy od Ciebie. Modchip to tutaj ma nie wiele do powiedzenia, a w zasadzie to nawet nic. Jak będziesz wypalać na porządnych nośnikach, porządną nagrywarką będzie służyć długo. Nie ma co się jednak oszukiwać - na pewno nie wiecznie. Też. ;) Potrzeba jeszcze trochę umiejętności. No i staraj się aby kable od zasilania i biosu były jak najkrótsze. |
Witam, powoli przymierzam się do kupna PS2, no i badam rynek :)
Moje pytania: 1. Czy modchipy Modbo 760 oferowane na allegro w cenie około 20 PLN są markowe, czy to podróbki? 2. Który model konsoli jest najlepszy do przerobienia takim modchipem? Chodzi mi głównie o dodatkowe modyfikacje zabezpieczające optykę, (i inne), któryś z modeli nie wymaga instalacji dodatkowych modyfikacji, przy czym zapewnia najdłuższą żywotność? Nie chciał bym, żeby konsola po 6 miesiącach nie mogła odczytywać płyt. Modchipa mam zamiar sam zainstalować, mniemam, iż polega to tylko na przylutowaniu kabelków? Sprzęt w domu mam do tego :) |
"Chłyt marketingowy". Wątpię aby po np. 3 latach jeszcze Ci za free serwisował konsolę. ;]
Zresztą dwie bzdury można tam wyczytać: Cytat:
Cytat:
|
modbo
http://www.allegro.pl/item602699381_...ly_zestaw.html
opłaca się? chyba cos nie tego jest z playstation bo dziwna gwarancja:wow: |
Prawdopodobnie podróbka. Chipsy ot tak same z siebie się raczej nie palą (choć mi kiedyś padł DuoX2 z niewiadomych przyczyn).
Skoro nie ma loga to jest uszkodzony... lub wyłączony. Jeśli go nie wyłączałeś to reklamuj. |
A mi dzisiaj pad***322; chip Modbo 760 ... gra***322;em w GoW 2 i nagle gra si***281; ***347;cie***322;a i teraz jak wk***322;adam kopie to nie odpala prosz***261;c abym w***322;o***380;y***322; oryginalny dysk, a po w***322;o***380;eniu orygina***322;a odpala z tym, ***380;e na ekranie startowym wy***347;wietla si***281; logo PS2 a nie PS2 Modbo Chip. Wi***281;c chyba musze go zareklamowa***263; wytrzyma***322; mi od marca tego roku troch***281; s***322;abo a nie u***380;ytkowa***322;em za cz***281;sto ;/
|
Te 'padaki' to ich podr***243;bki. Modbo jest masowo podrabiane.
|
Nic nie przebije konsoli przerobionej dobrym chipem. IMHO takie exploity to tylko półśrodki, ale dobrze radzą sobie jako alternatywa dla wielu przeróbek. Nie patrzcie na to czy macie gwarancję bo i tak nic Wam nie padnie. Złotą zasadą jest nagrywanie dobrą nagrywarką na renomowanych nośnikach (vide Verbatim, TDK).
Jeżeli posiadasz model konsoli V9/V10/V12 - KONIECZNIE zainteresuj się kwestią zabezpieczeń! Nie tyczy się to wyłącznie przerobionych konsol! Owe modele mają poważne wady konstrukcyjne co katastrofalnie wpływa na żywotność/pracę bloku optycznego i jego sterownika. Dla V9/V10 wykonuje się tzw. RomeoMod, zaś dla V12 wyszedł cały szereg fixów z SubZero i X-PRO (trudny w montażu, mało popularny, był dostępny jedynie w Polsce) na czele. Na koniec kwestia wyboru chipa. Zaznaczam, że Ripper nie jest wybitnym modchipem, jest bardzo przeciętny. Nie wiem dlaczego, ale w naszym regionie wyrósł do rangi przeróbki idealnej :| Ma co ma mieć, ale jest masa innych, lepszych chipów od niego (już nawet nie mówię o DMS'ach). Modbo 760 ostatnimi czasy robi furorę. Odpala wszystko co ma na nim działać, ma fajne menu konfiguracyjne i niską cenę. Jeżeli miałbym teraz stanąć przed wyborem chipa to kupiłbym właśnie Modbo 760. Jest to solidny modchip (zdarzają się padaki, ale jest to rzadki proceder) za niewygórowaną cenę. PS. Sam używam Rippera 3.2u z firmware 3.41 i jestem zadowolony, ale nie przemawia przeze mnie fanatyzm dlatego nie zachwalam go (bo i nie ma po co). |
R3 chyba nie s***261; ju***380; produkowane. Przynajmniej ich oficjalna strona jest juz martwa od przesz***322;o p***243;***322; roku.
Jak we***378;miesz modbo760 te***380; nie b***281;dziesz ***380;a***322;owa***322;. Albo zainteresuj si***281; exploitami BxEXEC. |
no dobra, ale gdzie kupic tego rippera? na allegro maja tylko modbo760...
|
Ca***322;y ten topik jest o tym.
R***243;***380;nica pomi***281;dzy DVD+R DL, a DVD-R DL jest taka sama jak pomi***281;dzy DVD+R, a DVD-R. Poczytaj na forum bo by***322;o o tym po milion kro***263; (nie koniecznie w dziale konsole ;]). |
jaki chip lepszy do ps2
witam mam pytanie odnośnie ps2, mam zamiar przerobić konsole i mam do wybory dwa chipy Modbo 760 badz Ripper 3.41. który jes lepszy?
i drugie pytanie czy lepiej nagrywać kopie gier na VERBATIM DVD+R DL czy VERBATIM DVD-R DL, czy jest różnica? |
Wyb***243;r pomi***281;dzy Modbo7xx, a Swapem jest oczywisty (na korzy***347;***263; tego pierwszego oczywi***347;cie). O Swapie jest w naszym serwisie stosowny FAQ - poczytaj o jego ograniczeniach i sam zdecyduj czy warto ;]
Rippera nikt nie sprowadza bo jest dro***380;szy, a ludzie chc***261; mie***263; "przer***243;bk***281;" (co za idiotyczne s***322;owo...) wydaj***261;c jak najmniej waluty. Ostatnio pojawi***322;a si***281; alternatywa w postaci Memeo32. Nigdy tego nie testowa***322;em, ale ograniczenia ju***380; wida***263;: np. niemo***380;no***347;***263; grania w gry, kt***243;re do alokacji plik***243;w nie wykorzystuj***261; TOC (np. FFX, FFXII) i prawdopodobnie problemy z niekt***243;rymi grami przy save'owaniu (GoW, FIFA'08, GT4). Cena pora***380;aj***261;ca, a gry trzeba patchowa***263;. Od Swapa imo lepsze. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56. |