![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.02.2013
![]() |
Pamięć USB dla PS2
Ostatnio odkopałem i zawiozłem dziewczynie swoje PS2 Slim (zima idzie
![]() Przeglądam różne modele i nie jestem w stanie się zdecydować. Nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałem, ale czy model PenDrive'a ma znaczenie w przypadku PS2? Chodzi o: - uruchamianie SNES-Station + Crash Team Racing przy pomocy POPStarter'a (gry w obu przypadkach na USB) - odtwarzanie filmów przez USB na TV Do tej pory używałem dwóch modeli: - GOODRAM GoodDrive Twister 8 GB (kupiony lata temu, z tym że na moim nie ma tego napisu na obudowie więc nie wiem nawet czy to naprawdę ten model) https://mediamarkt.pl/komputery-i-ta...twister-8-gb-1 - TOSHIBA HAYABUSA 8GB https://mediamarkt.pl/komputery-i-ta...a-hayabusa-8gb Jestem najbliższy kupna właśnie tego modelu, podoba mi się zatyczka i wygląd. Pytania: 1) W przypadku Toshiby - szybkość odczytu [MB/s]: 17, szybkość zapisu [MB/s]: 6 Z tego co czytałem, nie są to najwyższe prędkości ale czy wystarczające dla PS2 / odtwarzania filmów na TV? Czas zapisu nie jest dla mnie aż takim problemem, ale czy prędkość odczytu jest wystarczająca? 2) Model o pojemności 16 GB (również 32 GB) jest niewiele droższy, czy pojemność ma jakieś znaczenie dla działania pamięci USB i np. czym mniejsza tym lepiej czy jest to bez różnicy? 3) Ostatnio przy użyciu pierwszego z wymienionych modeli (GoodRam) testowałem najnowszą betę POPStarter'a i filmiki w większości przycinały się (m.in. intro w Suikodenie II), Metal Gear Solid mocno zwalniał w czasie samej rozgrywki. PenDrive był oczywiście formatowany i defragmentowany. Czy przyczyną może być prędkość odczytu / zużycie pamięci USB czy to akurat normalne działanie w przypadku tego emulatora? 4) Jakich Wy używacie modeli? ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
HUB USB - czy dla mnie wystarczy pasywny/czy zależy to od komputera? | malanski | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 12 | 09.10.2013 07:36 |
PS2 Slim SCPH-70004 - koniec z płytami - USB/HDD/SMB - pytania | Y2J | Hardware | 48 | 27.03.2013 01:21 |
PS2 - A dysk przez USB. | ethar | Homebrew | 7 | 12.09.2009 10:56 |
Szukam programu do blokowania portu USB dla urządzeń pamięci przenośnej | koszalek | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 5 | 04.05.2009 22:20 |
Mysza PS\2 --> USB problem | chester | Off topic | 8 | 30.07.2006 17:33 |