![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2009
![]() |
Witam...
Mam pewien problem, otóż otrzymałem dwie "zepsute" grube konsole PS2. Ich usterka polega na tym że kompletnie nie czytają płyt.. oprócz tego w jednej z nich nie wysuwała się tacka... i podobno kolega wyciagal ją na siłe obcęgami ;| a w drugiej prowadnica(ślimak) prowadził laser ku silnikowi bez końca... i słychać było trzask przeskakującej na ślimaku blaszki.. Postanowiłem coś z tym zrobić. Rozkręciłem obie konsole... Otworzylem pokrywe napędu.. i w pierwszej konsoli zobaczyłem.... że pod prowadnicami lasera a konkretniej miedzy prowadnicami a płytą główną leży złamany śrubokręt... ;| (tak... dobrze napisałem... śrubokręt!!! i to złamany!!! co on tam robił!!?? a raczej co kolega robil z tymi konsolami.... ![]() Co do drugiej konsoli to rozebrałem ją na części pierwsze aby zobaczyć co jest nie tak bo zauwazylem ze slimak kreci sie ciagle w jedna strone i nie reaguje na dopchniecie przez laser wyłącznika na silniku... I zobaczyłem że jedna z taśm nie była do końca wpięta.. wpiąłem ją jak i równiez sprawdzilem wszystkie inne i wlaczylem konsole, slimak chodzil poprawnie laser ustawial sie poprawnie.. konsola wchodzila do BROWSER'a po podłączeniu do TV.. I teraz: Do jednej (tej po śrubokręcie) wkładam płyte DVD.. i ma ona problemy z ruszeniem silnika i obrotem plyty wiec chyba jest uszkodzony przez to wyciaganie tacki na chama... ale da sie go ruszyc poprzez pchniecie palcem koleczka od pokrywy napędu i wtedy plyta się obraca.. jednak laser chyba jest ślepy bo wchodzi do browsera po wlozeniu plyty i resecie konsoli... Do drugiej konsoli wkładam płyte DVD(zwykly film ale tez wkladalem plyty CD i DVD ze SWAP MAGIC bo uzywalem go w swojej trzeciej chodzacej konsoli PS2 Slim i sa to jedyne chyba orygnaly jakie posiadam ![]() Model obu konsoli to 50004 ![]() Czytalem juz w cholere tutoriali itp. na temat tego jak regulowac laser.. wszyscy kaza krecic pokretlem ale u mnie tego pokretla nie ma ;| albo jest tyle ze gdzie indziej i ja niewiem gdzie lub kreci sie czym innym ![]() ![]() i tutaj z bliższej odleglosci... ![]() Powiedzcie mi czym tu kręcić...? :/ Czym regulowac? lub jak zwiekszyc moc lasera..? Wiem że trzeba o 1/8 obrotu obkrecac i za kazdym razem sprawdzac czy to cos pomoglo itp. ale nie wiem gdzie mam kręcić.. ;/ lub jak wykrztusić jeszcze coś z niego.. Tu są linki do tych 2 zdjec bo mi sie w przegladarce nie wyswietlaja jak wlaczam ten post :/ jak ktos ma podobnie to ma ponizej linki.. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 14.03.2009 o godz. 20:25 Powód: ppp |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
nowy dziełający laser, głowica nie działa | norbi94 | Hardware | 18 | 02.02.2009 23:40 |
Nie działa laser | adawoj | Napędy optyczne DVD | 3 | 03.10.2008 11:53 |
Ps2 Slim/ niedzialajacy laser | yoloy | Hardware | 7 | 28.03.2008 20:23 |
jaki laser | alworada1 | Napędy optyczne CD | 3 | 14.05.2004 15:15 |
Laser vs Laser vs Laser vs stary avatarek - zmieniac czy nie ?? | Laser | Off topic | 45 | 18.04.2003 14:43 |