Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Hardware

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 07.07.2007, 20:36   #1
Desden
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Xbox 360 problemy? - to twój temat!

W tym temacie będziemy pisać wszelkie możliwe sprawy, które nas trapią związane z konsolą X360 - temat będzie przyklejony!
Także jeśli macie zakładać specjalnie temat wstylu: "co lepsze lcd czy monitor" albo "którą nagrywarke wybrac dla naszego smoka?" lepiej tu zadac takowe pytanie
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.07.2007, 19:24   #2
spit
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika spit
 
Data rejestracji: 10.10.2005
Lokalizacja: Sanok
Posty: 136
spit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cześć,
Ostatnio noszę się z zakupem X360, ale słyszałem, że jest problem z telewizorami CRT. To znaczy, problem, jakość jest dużo gorsza. Mam taki telewizorek kupiony niecałe dwa lata temu, i zmieniać raczej nie mam zamiaru (zwłaszcza dla konsoli). Z tego co wypatrzyłem na goglach, to screeny małe same, więc dużo nie ocenie. Oczywiście sygnał przepuszczam przez kabel Euro (ten taki wielki ).
Drugie pytanie mam takie, jak sprawdzić jaki ma się chipset na płycie, w celu skorzystania z artykułu w dziale "Konsole"?
I jeszcze jedno pytanie, czy do X'a istnieje coś podobnego do Swap Magica znanego z PS2?
spit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2007, 20:19   #3
adbok
Guru
 
Avatar użytkownika adbok
 
Data rejestracji: 11.05.2003
Lokalizacja: N 51°27' E 20°28' - woj. łódzkie
Posty: 1,283
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez spit Podgląd Wiadomości
Cześć,
Ostatnio noszę się z zakupem X360, ale słyszałem, że jest problem z telewizorami CRT. To znaczy, problem, jakość jest dużo gorsza. Mam taki telewizorek kupiony niecałe dwa lata temu, i zmieniać raczej nie mam zamiaru (zwłaszcza dla konsoli). Z tego co wypatrzyłem na goglach, to screeny małe same, więc dużo nie ocenie. Oczywiście sygnał przepuszczam przez kabel Euro (ten taki wielki ).
Drugie pytanie mam takie, jak sprawdzić jaki ma się chipset na płycie, w celu skorzystania z artykułu w dziale "Konsole"?
I jeszcze jedno pytanie, czy do X'a istnieje coś podobnego do Swap Magica znanego z PS2?
nie ma czegos takiego jak Swap Magic dla ixa.
Nie obawiaj sie zlej jakosci obrazu !! obraz powala !! (ale lepiej wyglada na TV LCD albo na plazmie) jesli chcesz miec bardzo dobry obraz nie wydajac duzo kasy podlacz ixa pod monitor ustaw wysoka rozdzielczosc i ciesz sie jakoscia FullHD
Co do sprawdzenia chipsetu...... moze EVEREST Ultimate Edition ?

Ostatnio zmieniany przez adbok : 17.07.2007 o godz. 20:23
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2007, 21:40   #4
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Brat przez długi czas grał na CRT i jakość nie jest wcale zła, choć do 720p się nie umywa - to nie ulega wątpliwości.

Everest Home wystarczy, darmowy i chyba wyświetli Ci chipsa.

Oczywiście, że nie istnieje. Na dzień dzisiejszy możesz kopie uruchomić wyłącznie na zhakowanym fw. Ale proponowałbym dual flasha i na Live grać wyłącznie na oryg. fw.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2007, 11:52   #5
Desden
-=Advokat^Diabła=-
 
Avatar użytkownika Desden
 
Data rejestracji: 14.02.2005
Lokalizacja: Spira - real zone
Posty: 1,391
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez spit Podgląd Wiadomości
Cześć,
Ostatnio noszę się z zakupem X360, ale słyszałem, że jest problem z telewizorami CRT. To znaczy, problem, jakość jest dużo gorsza. Mam taki telewizorek kupiony niecałe dwa lata temu, i zmieniać raczej nie mam zamiaru (zwłaszcza dla konsoli). Z tego co wypatrzyłem na goglach, to screeny małe same, więc dużo nie ocenie. Oczywiście sygnał przepuszczam przez kabel Euro (ten taki wielki ).
W takiego Gears of War bedzie sie spoko grac wiem bo gralem na moim 21 calaku marki Sony

Cytat:
Napisany przez spit Podgląd Wiadomości
Drugie pytanie mam takie, jak sprawdzić jaki ma się chipset na płycie, w celu skorzystania z artykułu w dziale "Konsole"?
Everest jest dobbrym rozwiazaniem, albo sisoftsandra...
Cytat:
Napisany przez spit Podgląd Wiadomości
I jeszcze jedno pytanie, czy do X'a istnieje coś podobnego do Swap Magica znanego z PS2?
Nie istnieje teoretycznie kiedys byly sa nadal na pewnego rodzaju tzw "kiosk"
ale to byloby do homebrew,ale sprawa z flaszowaniem napedu/czytnika konsoli jest superowo rozwiązana i powinno ci starczyc
__________________
Jesteś dzieckiem NEO to nie pisz do mnie!
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2007, 13:20   #6
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok Podgląd Wiadomości
nie ma czegos takiego jak Swap Magic dla ixa.
podlacz ixa pod monitor ustaw wysoka rozdzielczosc i ciesz sie jakoscia FullHD
...z reguly na nie wiecej niz 20 calach ;-). To ja juz wole 42 cale CRT ;-)...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2007, 15:04   #7
adbok
Guru
 
Avatar użytkownika adbok
 
Data rejestracji: 11.05.2003
Lokalizacja: N 51°27' E 20°28' - woj. łódzkie
Posty: 1,283
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czy ktos z forum ma ochote pograc online ? jesli tak to zapraszam na pw
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2007, 20:20   #8
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Mało kto z nas ma klocka. Ja kupię tą platformę, ale dopiero kiedy nie trzeba będzie po roku jej wymieniać.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2007, 21:25   #9
adbok
Guru
 
Avatar użytkownika adbok
 
Data rejestracji: 11.05.2003
Lokalizacja: N 51°27' E 20°28' - woj. łódzkie
Posty: 1,283
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Mało kto z nas ma klocka. Ja kupię tą platformę, ale dopiero kiedy nie trzeba będzie po roku jej wymieniać.
no ale gwarancje masz 3lata hehe wiec i tak sie oplaca
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2007, 21:52   #10
dwozny
Forumator
 
Data rejestracji: 18.12.2005
Posty: 912
dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok Podgląd Wiadomości
czy ktos z forum ma ochote pograc online ? jesli tak to zapraszam na pw
a da radę przez XLink Kai? jeżeli tak, to ja jestem chętny
dwozny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2007, 23:47   #11
spit
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika spit
 
Data rejestracji: 10.10.2005
Lokalizacja: Sanok
Posty: 136
spit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja się ogólnie zastanawiam, czy nie doskładać na PS3, i tak pewnie zrobię. Jak uskładam całość, wyjdzie PS3 Slim i zacznie się plotkować o PS4.
Co do X'a, to dużym minusem byłby dla mnie brak nowego Tekkena, ale z drugiej strony wychodzą nań niezłe killery, które na PS* nie zagoszczą (taki fajny shooter, zapomniałem nazwy). Dylemat jednym słowem.
Cholera, ostatnio wszędzie tylko te telewizorki HD, do wszystkiego. Ja wole CRT "normalne", bo nawet filmy z napisami się lepiej ogląda. Poza tym 2/3 stacji TV nie nadaje w HD.
spit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2007, 16:10   #12
adbok
Guru
 
Avatar użytkownika adbok
 
Data rejestracji: 11.05.2003
Lokalizacja: N 51°27' E 20°28' - woj. łódzkie
Posty: 1,283
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dwozny Podgląd Wiadomości
a da radę przez XLink Kai? jeżeli tak, to ja jestem chętny
czytalem ze da rade ... ale co to ten xLink to sam nie wiem pisali ze potrzebne jest dobre lacze min 2mb/s
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2007, 17:17   #13
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ehhh...
http://en.wikipedia.org/wiki/XLink_Kai
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2007, 17:53   #14
dwozny
Forumator
 
Data rejestracji: 18.12.2005
Posty: 912
dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>dwozny niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok Podgląd Wiadomości
czytalem ze da rade ... ale co to ten xLink to sam nie wiem pisali ze potrzebne jest dobre lacze min 2mb/s
Mam Chello Light 2048/384, tylko że ja słyszałem że ping musi być max 30
może spróbujemy?
dwozny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2007, 21:54   #15
adbok
Guru
 
Avatar użytkownika adbok
 
Data rejestracji: 11.05.2003
Lokalizacja: N 51°27' E 20°28' - woj. łódzkie
Posty: 1,283
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
razem z @dwoznym testowalismy tego xLinka i lipnie pingi od ~60ms do ok ~250ms ;/
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.