![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Xbox "Classic" - domowej roboty konwerter HDMI
Jak powszechnie wiadomo coraz nowsze konsole oferują, a właściwie prześcigają się w oferowaniu coraz to lepszej jakości grafiki. Miłośnikom retro pozostaje wzdychanie, akceptacja takiego stanu rzeczy lub... i to lubię najbardziej, kombinowanie jak ze starych rupieci wyciągnąć jeszcze siódme poty.
Pierwszym problemem starszych generacji jest to, że ich moc z góry została przekalkulowana na wyświetlanie rozdzielczości zgodnych ze standardami PAL czy NTSC (nie będę Wam tutaj prawił bo i po co... ![]() ![]() Najlepszą jakość oferował kabel component, jednak to rozwiązanie nie zawsze jest wygodne dla tych, którzy chcą "klocka" podpiąć do monitora i nie bić się o telewizor z resztą familii. Profesjonalna przejściówka Pound HDMIkosztuje raczej sporo bo około 120zł (zależy jak kalkulować) Spotkałem się jednak z domowym rozwiązaniem, dużo tańszym a oferującym przyzwoite rezultaty, a mianowicie zmodyfikowany adapter Wii2HDMI, umożliwiający podpięcie się kablem HDMI do pierwszego Xboxa. Co Wy na to? Warto się w to bawić? https://www.youtube.com/watch?v=H8RgvpKRl6w |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po pierwsze mnie nie gonia to ja gonie innych
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Guru
Możliwe. Jednak ja to rozwiazanie uznaję za najmniej inwazyjne. Cenę Pound HDMI sprawdziłem wczesniej i wynosi 29,99$ więc możliwe że mówimy o dwóch innych alternatywach
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Wszystke adaptery dzialaja tak samo na zasadzie separacji i konwersji sygnalu component wiec bez znaczenia jaki kupisz dziala tak samo
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Guru
zastanawiam się obecnie czy jednak nie podjąć się tego "projektu". Ściąganie gotowców trochę jednak kosztuje, a ten adapter to za 20zł można dorwać...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Czekam na efekty
![]()
![]() |
#7 |
Guru
nie wiem jak się to sprawuje ale zapewne sprawdzę za niedługo. Mam przy okazji nadzieję że będzie to jakość z kabla component a nie zwykłe przejście z AV.
Cena 59,15 zł (najniższa jaką zobaczyłem) wydaje się jak najbardziej przystępna Xbox To HDMI-compatible Compatible AV Cable Adapter ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
https://shopee.pl/Do-konwertera-Xbox...3-47050886d0b3 tu masz taniej na szybko - jak nowe konto to -15pln
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
classic, domowej, hdmi, konwerter, roboty, xbox |
|
|