![]() |
Xplorer360 -jak to użyć bo na pc coś nieidze ,co do ms dasha to tak zainstalowalem z instalera deluxe,teraz sie wkopałem ladnie bo mialem softmodem przerobiona konsole a teraz mam błąd 21 a co do tego msdasha dziwi mnie czemu chociaż on sie niewłącza tylko ten błąd 21
|
FATX to system plików jaki znajduje się na dysku twardym Xboxa albo np. karcie pamięci. "FAT", który pokazuje Windows to FAT16. Jest wiele odmian tego systemu plików i jednym z nich jest FATX. Oczywiście nie sformatujesz tego pendraka w tym fs ot tak sobie. Trzeba użyć zewnętrznej aplikacji (np. Xplorer360) albo prawdopodobnie (prawdopodobnie bo nie używam ;]) MS Dasha, czyli oryg. dasha jaki był w Xboxie.
Generalnie rzecz biorąc to nigdy nie przerabiałem portów i nie wiem w jaki sposób np. XBMC będzie obsługiwać te pendrive'y. Możliwe, że obsługuje je w FAT32, ale tego nie wiem i nawet w to wątpię (przeczytaj changeloga, tam powinno być). Stąd pomysł z FATX. Jeśli i to zawiedzie to wtedy raczej pomerdałeś kable. |
rozumiem że XFAT czyli FAT bo jak formatuje mass to tylko mam dwie opcje do wyboru FAT,FAT32 więc teraz wybrałem fat i wyskoczyl komunikat "Podłączenie karty pamięci niemożliwe"
|
Sformatuj na XFAT.
|
pedrive to kingston 512mb DT/I, jest on w systemie FAT32-sprawdziłem przed chwilą,niewiem czy to coś ma do rzeczy ale wcześniej pracował mi bezproblemowo w konsoli ps2, to co to może być? Aha konsola przerobiona bez czipowo,może to coś ma do rzeczy?
|
A pendrive jest na FAT32 czy XFAT? Jeśli wykryty zostaje jako karta pamięci to XFAT.
|
Xbox zrobiony port usb,konfiguracja źródła
Witam mam pewien problem, zrobiłem sobie w konsoli xbox port USB żebym mógł podłączyć pendrive.Sprawa wygłada tak podłączam mass i wyskakuje mi komunikat w xbmc że została podłączona karta pamieci,jednak teraz mam problem ponieważ wybieram w zakładce gry dodaj źródło ale niema mojego pendrive. Połączyłem kable kolorami zielony,czerwony,czarny i biały a żółty zostawiłem zaizolowany.Co jest nietak?Pomóżcie!!!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48. |