Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 12.06.2020, 22:49   #1
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 574
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wymiana napędu w konsoli Xbox360 - nie uruchamia gier a odtwarzacz DVD

Tak jak w temacie. Gdzieś dorwałem niemal w pełni sprawną konsolę Xbox 360 w którym padnięty był napęd DVD, to znaczy te gry które włożyłem, wczytywały się wieki i pokazywało się zaledwie logo, lub pierwsze klatki ładującego się intro.
Dorwałem drugą konsolę z RROD też w wersji SLIM, z której przełożyłem lepszy wiatrak oraz napęd DVD. Złożyłem ustrojstwa i ku mojemu zaskoczeniu konsola z wmontowanym nowym napędem uruchomiła się po pierwsze ciszej, a po drugie zaskoczyła mnie sposobem odtwarzania płyt.

Na pierwszy ogień włożyłem jakąś grę ze starszego Xboxa z nadzieją że sprawdzę tryb kompatybilności, a tutaj przygotowała mnie ładna animacja starego Xboxa i informacja bym włożył sobie tę płytę do... konsoli xbox.

Pomyślałem, no cóż... tryb kompatybilności ma ograniczoną listę działających tytułów więc lepiej sprawdzić normalną grę na Xbox 360. Jak pomyślałem tak zrobiłem i ku mojemu zaskoczeniu pokazało się ponownie menu od odtwarzacza DVD w konsoli i informacja bym sobie tę grę włożył do konsoli Xbox 360...


Jak to się ma z tymi konsolami? Czy dobrze rozumiem że każdy Xbox ma jakieś klucze zaszyte w konsoli i ta sobie sprawdza podczas uruchomienia gry czy się klucze dostępu zgadzają (Pomiędzy zainstalowanym firmware konsoli a oryginalnie zamontowanymi podzespołami) by dalej uruchomić content i czy mogę te "naprawy" zrobić na nieprzerobionym sprzęcie?


Możecie mi coś doradzić, co mogę zrobić? Konsolę chcę przygotować na sprzedaż, a nie chcę kogoś żenić z niedziałającym sprzętem.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.06.2020, 08:24   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,728
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Caly naped przelozyles czy tylko laser ? Pisz dokladnie jaki x360 typ plyty, rodzaj napedu ! Naped dvd jako caly jest przypisany na stale do konsoli, jest mozliwosc wymiany napedu ale to nie takie hop siup . Co do wiatraka wcale nie takie ciszej, zobaczysz to jak pograsz
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2020, 09:42   #3
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 574
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Caly naped przelozyles czy tylko laser ? Pisz dokladnie jaki x360 typ plyty, rodzaj napedu ! Naped dvd jako caly jest przypisany na stale do konsoli, jest mozliwosc wymiany napedu ale to nie takie hop siup . Co do wiatraka wcale nie takie ciszej, zobaczysz to jak pograsz
> Cichszy wiatrak - to na pewno, bo we wcześniejszym już łożyska zaczęły dawno o sobie znać. Nawierconą miałem nawet dziurkę do łożyska by oliwić specjalnym olejem.

> Napęd DVD - przekładałem cały napęd, bo najmniej pracy przy tym. Z tego co się wczoraj przed skręceniem zorientowałem to są to na moje szczęście takie same napędy. Jeszcze raz sprawdzę.

> Wersje konsol - są to takie same dwie konsole Xbox 360 Slim z 4 GB pamięci wbudowanej bez HDD.

Co do przełożenia to już się przekonałem że nie "hop siup". Teraz to chciał bym znaleźć łopatologiczną poradę co i jak zrobić by zadziałało.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2020, 09:48   #4
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,728
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jest 6 wersji tej konsoli wiec to nie za wiele mowi ! , wymien sam laser albo podkrec stary i do zyda , a jak chcesz byc szczodry i wymienic naped to musze wiedziec co to za model konsoli typ mobo/naped i wtedy moge powiedziec cos wiecej

Olej nie za wiele da bo to jest paracetamol na parcha, wiatrak trzeba rozebrac i lozyska nasmarowac smarem i bedzie cicho .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2020, 12:11   #5
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 574
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Będę musiał obydwie konsole otworzyć bo naklejki mi niewiele mówią.
-2020-06-13-13.07.16.jpg
-2020-06-13-13.06.15.jpg

Dodano z telefonu.

... Edit/
Udało mi się zdążyć z rozmontowaniem konsol nim edycja przestała być możliwa
Więc tak. Napędy są takie same. Sprawny napęd to model: DG-16D5S -11B. Niesprawny natomiast to: DG-16D5S -13B.


Nie wiem czy to ma znaczenie, ale różnią się też wersją firmware.
-dvdxbox.jpg

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 13.06.2020 o godz. 13:41
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2020, 13:37   #6
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,728
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Corona V1 plus 4gb plytka i/lub Corona V2 , tak sie mnie wydaje przynajmniej. Jaki naped ?

-2.png

Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości

... Edit/
Udało mi się zdążyć z rozmontowaniem konsol nim edycja przestała być możliwa
Więc tak. Napędy są takie same. Sprawny napęd to model: DG-16D5S -11B. Niesprawny natomiast to: DG-16D5S -13B.


Nie wiem czy to ma znaczenie, ale różnią się też wersją firmware.
Załącznik 158655
Zapomnij, potrzebny RGH do odczytania kluczy i uniwersalna plytka napedu do wgrania kluczy lub modyfikowana plytka z liteona z wersji FAT konsoli. Wymiana samego lasera lub podkrecenie, pozostaje jedna z tych dwoch opcji.
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 13.06.2020 o godz. 13:57
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2020, 21:31   #7
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 574
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Przyznaję że jestem zmęczony na dzisiaj. Przełożyłem pomiędzy napędami płytki PCB tak by domniemana kość przechowująca klucz pozostała we właściwej konsoli. Zabieg wymagał lutowania co nie sprawiło większego problemu mimo ogólnego bałaganu na stole bo to trochę zabawa we Frankensteina... z dwóch jedno.
Ku mojemu zaskoczeniu właściwy napęd o dobrym laserze i już z nową płytką PCB dalej wywala komunikat bym sobie wsadził tę płytkę...
... a napęd numer dwa jak nie rozpoznawał płyt, tak nadal tego nie robi.
Znalazłem nawet filmik gdzie gość też działał tą metodą

https://www.youtube.com/watch?v=0mZypXPy-Hs

obecnie czuję się wypalony i brak mi pomysłów... co mogłem zrobić źle?

EDIT:
Po krótkim namyśle stwierdzam że raczej konsola nie miała wcześniej podmienionego napędu aby ten klucz się nie zgadzał, bo jak sprawdzałem wcześniej inne gry (jak diagnozowałem stary napęd) to choć kilka sekund z intro się ładowało a nie było żadnego monitu o przeznaczeniu włożonej płyty jak tutaj. Ehh

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 13.06.2020 o godz. 21:43
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2020, 07:37   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,728
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Co mogles zrobic zle to podmienic naped, trzeba bylo najpierw sprobowac podkrecic laser a jak to nie dalo rady to przelozyc laser

Co rozumiesz pod pojeciem nowe PCB ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2020, 08:35   #9
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 574
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Co mogles zrobic zle to podmienic naped, trzeba bylo najpierw sprobowac podkrecic laser a jak to nie dalo rady to przelozyc laser

Co rozumiesz pod pojeciem nowe PCB ?
Więc tak. Są dwa napędy

DG-16D5S -13B (sprawna elektronika, padnięty laser) oraz

DG-16D5S -11B sprawny całkowicie ale z padniętej konsoli.

Pisząc nowe PCB miałem na myśli to przełożone z -13B do -11B. Czyli Elektronika napędu DVD pozostaje w tej samej konsoli w której była.

A tutaj z przemontowania i wylutowywania PCB
-pcb.jpg
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2020, 13:43   #10
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,728
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Heh no nie rozumiesz, dane kalibracyjne sa w chipie i jesli sie za bardzo nie zgadzaja nie bedzie ci to dzialac, jedyna opcja to powrot do wszystkiego przed twoim grzebaniem pomiar mocy lasera miernikiem proba podkrecenia jak nie dziala wtedy wymieniamy LASER a nie plytke bo sanki tez sa ustawiane wzgledem plyty/lasera, jesli nie dziala wiec wtedy zostaje wymiana lasera na nowy a nie ogladanie bzdurnych filmikow na yt !!!
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2020, 15:41   #11
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 574
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Heh no nie rozumiesz, dane kalibracyjne sa w chipie i jesli sie za bardzo nie zgadzaja nie bedzie ci to dzialac, jedyna opcja to powrot do wszystkiego przed twoim grzebaniem pomiar mocy lasera miernikiem proba podkrecenia jak nie dziala wtedy wymieniamy LASER a nie plytke bo sanki tez sa ustawiane wzgledem plyty/lasera, jesli nie dziala wiec wtedy zostaje wymiana lasera na nowy a nie ogladanie bzdurnych filmikow na yt !!!
Na logikę sugerowałem się takimi podmianami jak w dyskach twardych, gdzie można spokojnie podmienić taką samą elektronikę przy zachowaniu tego samego modelu HDD. Tutaj jak widzę jest pod górkę.

Nie stanowi dla mnie problemu przelutowanie wszystkiego do stanu poprzedniego, tylko pytanie jak mam zmierzyć moc lasera i jakim miernikiem to zrobić. Nie bawiłem się w to wcześniej więc potrzebuję bardziej łopatologicznie. Jak już opisałem napędy są można powiedzieć tego samego modelu więc nie powinno być problemu. Od biedy mogę odgrzebać do działań przerobionego Xboxa360 z RGH jeśli to uprości grzebaninę. Domyślam się jednak że i tutaj potrzebne są jakieś magiczne programy i zaklęcia dające dostęp do podmiany kluczy

HMMM...

// Edit 1:

a tak na marginesie... to jak te dane kalibracyjne się mogą nie zgadzać skoro już teraz ten napęd rozpoznaje czy ma w sobie płytę z Xbox czy może płytę z Xbox360. Z ciekawości sprawdzę czy odtworzy film w DVD. Jeśli tak to Twoja informacje o danych kalibracyjnych mogą się trochę nie sprawdzić. Przynajmniej w tym przypadku

// Edit 2:
Sprawdziłem i film na DVD poszedł bez problemu. Sądzę że tutaj problemem jest gdzieś zakopany klucz do napędu aczkolwiek zastanawia mnie gdzie on może być zaszyty. Mogę podmienić ponownie te płytki PCB z napędów DVD tylko chciał bym wiedzieć czy to przyniesie jakiś skutek i jak się zabrać do kalibrowania lasera.

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 14.06.2020 o godz. 16:36
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2020, 19:39   #12
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,728
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Kazdy naped ma dane kalibracyjne w pamieci flash wystarczy poczytac masz cale forum do tego . To ze czyta dvd nie wiele znaczy. Pytanie czy ta konsola czytala plyty z grami ORYGINALAMI oczywiscie ta co ma RROD zanim diabli ja wzieli ? bardzo mozliwe ze masz 2 martwe lasery, a co do kalibracji to jest voodoo i czarna magia, ale do podkrecenia wystaczy zwykly miernik skalibrowany do 10Kohm i mierzysz nastawy potencjometra do lasera i zmniejszasz do w maksie 3Kohm ale na to nie ma reguly jak masz 6Kohm to moze wystarczyc np zejscie do 5Kohm itd. trzeba testowac co 500ohm .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2020, 19:49   #13
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 574
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
do kalibracji to jest voodoo i czarna magia, ale do podkrecenia wystaczy zwykly miernik skalibrowany do 10Kohm i mierzysz nastawy potencjometra do lasera i zmniejszasz do w maksie 3Kohm ale na to nie ma reguly jak masz 6Kohm to moze wystarczyc np zejscie do 5Kohm itd. trzeba testowac co 500ohm .
...tak to obecnie rozumiem -indian_chief.gif -savage.gif -indian_chief.gif

Co do reszty to może nie jest tak źle. Konsolę dawcę, rozdziewiczyłem e.... rozebrałem własnoręcznie jako pierwszy . Dość małe prawdopodobieństwo by przy RROD od razu padnięty był laser. To od tak z niegrania nie pada (jeśli laser padł by szybciej)

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 14.06.2020 o godz. 20:05
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2020, 21:19   #14
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,728
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2020, 21:30   #15
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 574
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Powiem inaczej... przełożę ponownie PCB tam gdzie były i zobaczę jak się do tego lasera dobrać, bo to najprostsze obecnie rozwiązanie nie wymagające przeglądnięcia setki wątków i wróżenia z fusów, mimo że jest to operacja znacznie trudniejsza od przekładania i lutowania elektroniki jak dotąd.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
dvd, gier, konsoli, napędu, nie, odtwarzacz, uruchamia, wymiana, xbox360

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.