Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 25.01.2015, 10:12   #1
Bartek^
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.01.2004
Bartek^ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
3.55 i... co dalej?

Witam,

Posiadam PS3 (CECH2104B) z OFW 4.55. Planuję wykonać downgrade do 3.55 i mam w związku z tym pytania:
1. Czy przy downgrade zostanie skasowana zawartość HDD?
2. Czy będę mógł grać offline na moim starym koncie PSN?
3. Odwieczny problem - online. Czy samo łączenie się z PSN może skończyć się banem (podobno patche i sam dostęp do sieci pozostaje niezależny od PSN)? Multi zazwyczaj mało mnie interesuje, więc brak rywalizacji z innymi to mała strata,
4. Czy istnieje możliwość swobodnego powrócenia do CFW 3.55 z poziomu aplikacji gdy np jakieś CFW okaże się kłopotliwe lub niekompatybline?
5. Czy każdy CFW mogę instalować na inne CFW czy jest to jakoś uwarunkowane (Np. 3.55 -> 4.55 -> 4.66)?
6. Które CFW na chwilę obecną ma największe możliwości (najlepsza kompatybilność z programami homebrew, ISO PS1, paczki z PSN, PS2 Classic itp)?
7. Czy mogę mieć zainstalowane jednocześnie dwa backup managery (multiMAN i Gaia)?
8. Czy kopie zapasowe gier na PS3 działają bez problemów czy trzeba sie posiłkować podmianą plików?
9. Co z DLC? Czy mogę "łatać" obraz gry PS3 pobranym DLC z sieci? Mam kilka gier z DLC i fajnie byłoby mieć to wszystko na dysku po downgrade,
10. Czego NIE robić aby zbrickować konsolę? ;-)
11. Pamiętam, że dawniej (3 - 2 lata temu) narzekano na prędkość i stabilność transferu FTP PS3-PC. Czy uległo to poprawie?

Jeżeli pytania są banalne - przepraszam. Od tygodnia ślędzę fora, czytam, oglądam i staram się wszystko sobie uporządkować, ale w kilku miejscach albo trafiam na sprzeczne ze są informacje, albo skróty myślowe przez co nie rozumiem do końca "how to".
Bartek^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Tagi
ps3 homebrew downgrade

Twoje uprawnienia: