![]() |
Uruchom uLE (unofficial Lunch ELF). Prawdopodobnie nie masz tego programu, więc możesz uruchomić go np. z "mass:/RESCUE.ELF" (plik wykonywalny uLE, nazwany "RESCUE.ELF" wgrany do root np. pendrive'a). Wtedy przy starcie sam się uruchomi.
Skopiuj "mc0:/SYS-CONF/FREEMCB.CNF" i załącz do postu na forum (ja nie wróżka, nie wiem gdzie ten gimnazjalista Ci powgrywał programy, z tego pliku się dowiemy). - - - OSDSYS (PS2 Browser, ten z FMCB jest patchowany aby można było sobie dodatkowe wpisy do menu porobić, umownie nazywany OSDh) nie używa się do żadnych operacji na karcie pamięci. Nie obsługuje linków symbolicznych i zagnieżdżenia większego niż dwa poziomy (może narobić kaszanki w systemie plików i potrzebny będzie format karty, a co za tym idzie potem ponowne wgranie FMCB). |
Wielkie dzięki, poradziłem sobie. Dobrze, że opisałeś mi to, bo z tego co sam znalazłem to musiałbym wypalić uLE na DVD, a tak to sobie elegancko na pendrive wgrałem.
Dobrze, że jesteś : ) |
Miło mi to czytać (że sobie poradziłeś ;)).
RESCUE.ELF służy głownie do odpalania instalatora FMCB lub managera plików w razie draki. Podobnie jest z CNFem, jeśli ten na karcie jest spaprany i zawiesza loader (wtedy wczyta ten z "mass:/FREEMCB.CNF" (nazwę mogłem przekręcić)). Nie radzi sobie tylko z plikami wykonywalnymi skompresowanymi RNC (promil aplikacji ;]). |
Dziś zainstalowałem na MC FMCB wersja 1.4 bo akurat taką posiadałem na płycie. Oczywiście MC była sformatowana. Po włożeniu MC do konsoli mojej lub kolegi wyskakuje czerwony obraz po włączeniu konsoli. Czego to wina?
|
Instalacji z CD :]
|
szczuru jak już odpisujesz to bądź łaskaw opisać dokładnie co zrobiłem źle. Skoro wina instalacji z CD to czemu na forum jest gotowa płytka do wypalenia? i jak niby inna metodą nagrać? Wszęzie piszecie, że z cd...
Podaj mi na PW swoje gg to porozmawiamy a za pomoc mogę Ci nawet zapłacić. |
Płytka jest dlatego, że to kompilacja najlepszego softu - w dodatku jest jak byk napisane, żeby skopiować na mass (np pendrive) i z niego odpalić instalkę :]
Btw: Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
http://forum.cdrinfo.pl/f106/elf-pac...mcb-etc-76098/
No pokaż mi bardzo gdzie jest napisane, że instalacja z pendriva? |
Cytat:
Cytat:
http://sksapps.com/index.php?page=fmcb.html Kilka(naście) opisów instalacji FMCB i w ŻADNYM instalacja nie jest przeprowadzana z płyty (co najwyżej płytę wykorzystuje się do uruchomienia uLe) np: http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/swap.php Cytat:
|
Napisał, że zainstalował wersję 1.4 co jest tak starym antykiem, że nie widzę sensu się nad tym rozpisywać... Obecna publiczna wersja to 1.8b.
Z kolei to co zacytowałeś jest odkomentowane - nie ma tego w menu. To jest pod skrypty radshella, które nie działają z płyty. Zostawiłem z nadzieją, że nowszy RSH w końcu naprawi ten bug z montowaniem napędu. FMCB jest na płycie, ale trzeba go sobie ręcznie skopiować na mass:/ i stamtąd odpalić np. za pomocą uLE. |
Berion czemu mnie nie poinformowałeś, że nie potrzeba żadnego modchipa z Dev1 do auto bootu FMCB? Na darmo zakupiłem chipa bo okazało się że FMCB po dobrym zainstalowaniu uruchamia się automatycznie na każdej konsoli nawet na nieprzerobionych.
Gran Turismo 5 testowałem i chodzi super. Lecz gdy Uruchomiłem GTA: SA to podczas grania zacina się gra. Czy to normalne? WIĘKSZOŚĆ GIER NIE CHODZI płynnie :( Gdy uruchomię HDloader z usb to gry nie chodzą płynnie a gdy z MC to chyba wszystko ok. Poza tym zauważyłem że grafika się pogarsza gdy włączam Hdloadera z usb. |
Cytat:
Czy readme czytałeś? Czy czytałeś mój tutorial lub PS2 FAQ? Wszędzie trąbię, że aby uruchomić programy na PS2 potrzeba modchipa albo exploita (exploitów jest kilka mi.n exploit DVD-Playera (exploit BxDATA) jakim jest np. FMCB). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Akurat GTA jest jedną z tych gier, które non stop streamują dane z płyty - na kiepskich nośnikach/kiepsko wypalonych/na kiepskim laserze będą problemy. Po za tym każde GTA na PS2 i Xbox'ie potrafi chrupnąć (wyraźne spadki fps). |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko nie rozumiem czemu grafika się pogarsza i gameplay spowalnia gdy się uruchomi Hdloadera z USB? A gdy z MC wyraźnie widac poprawę. |
Cytat:
Napisałeś, że masz martwy napęd, więc bez modchipa z DEV1 albo FMCB na karcie (prześledź tamtą dyskusję) nie zainstalujesz FMCB na swojej karcie. Także masz do mnie pretensje niesłusznie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym ktoś i to chyba Ty pisałeś, że uruchomiony HDloader z HDD działa nieprawidłowo. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:58. |