Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.09.2008, 21:28   #1
TKR69
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.09.2008
TKR69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[PS2]program do przerzucania saveów z PC na memorkę

Witam.

Na gwałt potrzebuję programu do przerzucania saveów z dysku komputera na memorkę PS2 czy to za pomocą kabla usb czy pendrive'a.
Wiem, że takowych jest sporo, ale problem polega na tym, że taki program musiałby się odpalać z płyty dvd-r, jako że moją konsolę - 7 letnią weterankę trapi pewien problem - nie czyta płyt cd, a tym bardziej cd-r i według "szpeców" czytać już nigdy nie będzie.
Wszystkie programy tego typu, na których trop do tej pory wpadłem, należy odpalać z cd-r = /
Czy jest jakaś aplikacja, która pójdzie z dvd-r ?

Model konsoli : oczywiście "grubas" - SCPH 30004
Przeróbka : tutaj jest problem. Według szpeców konsola przerobiona jest krótko produkowanym i ciężkim w montażu Messiahem, ale coś nie chce mi się wierzyć. Równie dobrze może być to pierwszy Ripper.

I jeszcze na koniec powód, dla którego desperacko potrzebuję programu do przerzucania save'ów, może ktoś będzie mi umiał coś podpowiedzieć.
Otóż od dłuższego czasu męczę grę Xenosaga Episode III (release grupy ECHELON). Gra jest na 2 dyskach dvd. Byłem już pod koniec 2 dysku, gdy okazało się, że w jedenj lokacji gra się po prostu wiesza. Przegrałem płytę (Alcohol 120%, prędkość x2) bo myślałem, że to może jakaś rysa na płycie (chociaż nie było żadnych widocznych, zresztą płyty traktuję tak, że nie ma prawa być żadnych rys) i nic - gra nadal wiesza się w tym samym momencie (żeby była jasność - w żadnej innej grze nie mam problemów ze zwiechami, właściwie taka jazda zdażyła mi się po raz pierwszy w ciągu tych 7 lat)
No to kolejną opcją było ponowne ściągnięcie i wypalenie drugiego dysku gry. Tutaj kolejny zonk - gra jest z połowy zeszłego roku, do tego nie jest to najpopularniejszy tytuł, więc wszystkie torrenty dawno już martwe. Przez ostatni tydzień ciułałem z rapidshare pojedynćze RARy. Jakaż była moja radośc, gdy przy rozpakowywaniu wywaliło jakiś magiczny błąd.
W związku z tym kolejna rzeczą, której próbuję się złapać jest przerzucenie na memory card odpowiedniego sejwa, ale napotkałem problemy natury technicznej, o których wspominałem na początku posta.

Jesli ktoś jest w stanie mi pomóc to bardzo proszę, bo już mnie rzuca i jestem bliski olania sprawy i zobaczenai sobie reszty scenek na youtube, a szkoda by było biorąc pod uwage całkiem spory kawałek czasu poświęcony tej grze
TKR69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: