Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   CFW noBD Cobra (https://forum.cdrinfo.pl/f106/cfw-nobd-cobra-95067/)

Berion 08.10.2015 13:20

Jeśli nie Kobra to może być CFW bez niej, a przed startem gry w *.iso (bo rozumiem, że to jest powód dla którego koniecznie chcesz Kobrę) ładować można Mambę.

@Trilu
Moje czy bolą! :P Poznaj znaczenie słowa bynajmniej

Trilu 08.10.2015 12:44

:PDlaczego musi być CFW z Cobrą ? Ferrox noBD plus GameSonic Manager i działają wszystkie gry bez napędu , tak twierdzi Twórca tegoż programu.

Na konsole z uwaloną logiką ,nie wejdzie CFW bez patcha noBD.

@Bereion ,czep się jakiejś baby:P

Berion 08.10.2015 11:57

Nie miałem nigdy do czynienia z konsolą z niesprawnym napędem lub jego logiką, więc nie wiem jak wygląda wgrywanie "zwykłego" fw. Z tego co mi się wydaje to się nie da, konsola nie zgodzi się na aktualizację. Ale mogę się mylić.

W każdym razie takiej opcji w RT nie ma:
http://rebug.me/official-rebug-4-75-...-sep-6th-2015/

A co do GH: wiesz, jest taki dobry zwyczaj na scenie że jeżeli Twoja praca wynika z pracy innych to ich wymienia się w podziękowaniach. GH po rozprawie sądowej jednym z warunków ugody było zaprzestanie jakichkolwiek prac nad urządzeniami Sony (a więc nie tyko PS3 ;]).

Spaid 08.10.2015 08:22

Cytat:

Widac ze cienko u ciebie z angielskim , wez sie przedstaw w temacie do tego przeznaczonym i bedziesz mogl pobrac , a link ktory zostal wklejony to jest regulamin ile postow trzeba napisac zeby moc zalozyc temat
Troche cienko ale daje rade. Promocje już dostał. Co softu 4.46 to w tym temacie są tylko dwa aktywne linki z mega ale nie sądze by były to softy lecz update lvl2 lvl1 itp. Jest info że na soft 4.70 Rebuga dogrywa się Toolboxa i w nim można coś zmienić by nie wykrywało napędu to prawda ??

misiozol 07.10.2015 19:04

Cytat:

Napisany przez Spaid (Post 1338835)

To forum ps4news które mi poleciliście jest do niczego. By co kol wiek pobrać trzeba dać post lub napisać nowy temat. Wchodziłem na ten link z softem ale by pobrać trzeba dać post w temacie a temat został już zamknięty. Dodam że nawet pisząc tam nowy temat nie można go wy edytować. Jeżeli macie linki do tego softu Rebug nobd gdzie jest filmik to dajcie dzięki.

Czy mógłby ktoś wytłumaczyć jak to zrobić ?? dziękuję

Widac ze cienko u ciebie z angielskim :P , wez sie przedstaw w temacie do tego przeznaczonym i bedziesz mogl pobrac ;) , a link ktory zostal wklejony to jest regulamin ile postow trzeba napisac zeby moc zalozyc temat :P

Spaid 07.10.2015 14:14

Cytat:

Egohot upublicznił w swoim życiu tylko jeden CFW, swój, a raczej patch, bazujący na 3.55. I to był pierwszy CFW dla PS3.
Wiem że stworzył cfw ale jak czytałem był wymieniony w pomocy tworzeniu cfw.

Kod:

4.70 Habib cobra 7.10 starbucks v1.01 noBD
Niestety tak jak wypomniałem wyżej ten soft jak w przypadku Rogero 4.46 noBD może powodować Bricki

To forum ps4news które mi poleciliście jest do niczego. By co kol wiek pobrać trzeba dać post lub napisać nowy temat. Wchodziłem na ten link z softem ale by pobrać trzeba dać post w temacie a temat został już zamknięty. Dodam że nawet pisząc tam nowy temat nie można go wy edytować. Jeżeli macie linki do tego softu Rebug nobd gdzie jest filmik to dajcie dzięki.

Cytat:

Pick any (1) of the mainpage articles and make a meaningful comment on it that is related to the article
Wait to be promoted to a Contributor by the Staff (It typically takes from 1 minute up to 24 hours depending on who is reviewing posts).
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć jak to zrobić ?? dziękuję

Berion 06.10.2015 21:55

Cytat:

Napisany przez Spaid (Post 1338748)
Ciekawe jest że Geohot brał udział w tworzeniu cfw.

Egohot upublicznił w swoim życiu tylko jeden CFW, swój, a raczej patch, bazujący na 3.55. I to był pierwszy CFW dla PS3.

Cytat:

Jeżeli mieli byście wgrywać to który
Obecnie najlepszym CFW jest Rebug 4.75.3 lub 4.76.1. Tylko nie wiem jak z tym noBD... Zapewne nijak więc jesteś skazany na nieoficjalne modyfikacje lub stare fw.

misiozol 06.10.2015 19:37

Cytat:

Napisany przez Spaid (Post 1338751)
Nie rozumiem.Na tym forum ps4news trzeba mieć minimum postów by pisać tematy ??

1 komentarz wystarczy ;)

http://www.ps4news.com/forums/announ...fo-129526.html

Spaid 06.10.2015 19:27

Cytat:

Nie trzeba , trzeba miec kilka postow do wklejania linkow.
Nie rozumiem.Na tym forum ps4news trzeba mieć minimum postów by pisać tematy ??

misiozol 06.10.2015 18:46

Nie trzeba , trzeba miec kilka postow do wklejania linkow ;)

Cytat:

Napisany przez Trilu (Post 1338745)
@misiozol,mega podpis :smile::smile:

No tam jest na samym wejściu noBD,wiele archiwów tam mają .

:D , tak maja wiele ;)

Spaid 06.10.2015 18:40

QUOTE=Trilu;1338741]Napisz na w ps4news.com w tym temacie ,albo go przeszukaj jest tam Habib noBD z Cobrą i inne CFW noBD z Cobrą[/QUOTE]

@Trilu Dzięki za pomoc. Co do Habiba to jest cfw nr 4.70 z cobra i nobd ale ten soft. jak również 4.46 Rogero cobra robi bricka. Ciekawe jest że Geohot brał udział w tworzeniu cfw. Link z cfw wyśle ci na pw do wglądu.W poście z dnia 05-29-2014 z tego tematu na ps4news jest info o cfw Rebuga z masą linków. Soft ten był testowany na prawie wszystkich konsolach z NOR. Niestety nie ma żadnej informacji czy był testowany na jednej konsoli z NAND więc sytuacja może być podobna jak w 4.46 Rogero cobra (Brick).Jeżeli będe miał możliwość to napisze tam posta. Pod softy z nr 4.55 istnieją 4 softy z no bd Rogero,Habib,Arch,Ferrox. Niestety żaden z nich nie posiada cobry.Jeżeli nie znajde niczego z cobrą to wgram któryś z tych 4 powyżej. Jeżeli mieli byście wgrywać to który ?? Najnowszym cfw z nobd pod 4.55 jest Arch ale nie czy będzie odpowiedni. Głównie to zależy mi by dało się grać w gry z ps2 i ps3 w iso.

Cytat:

Tam powinno byc jak nie to sie zawsze znajdzie
@misiozol Tak jak wspomniałem wyżej są tylko dwa softy z cobrą posiadające patch noBD Rebug, Habib ale nie wiadomo czy działają na konsolach z NAND. Sytuacja z tym Rebugiem i Habibem może być podobna jak z softem Rogero cobra (Brick).

PS: Czy na tym ang forum ps4news trzeba mieć jakieś minimum wiadomości by pisać nowe tematy ??

Trilu 06.10.2015 15:48

@misiozol,mega podpis :smile::smile:

No tam jest na samym wejściu noBD,wiele archiwów tam mają .

misiozol 06.10.2015 15:43

Tam powinno byc jak nie to sie zawsze znajdzie ;)

Trilu 06.10.2015 13:08

Napisz na w ps4news.com w tym temacie ,albo go przeszukaj jest tam Habib noBD z Cobrą i inne CFW noBD z Cobrą ,
Kod:

http://www.ps4news.com/forums/ps3-cfw-mfw/rebug-4-30-1-rebug-4-21-2-3-55-4-ps3-cfw-rex-editions-arrive-125504-34.html

Spaid 06.10.2015 12:57

@Trilu ten link jest może z psx-scene ?? Ponoć ta wersja brickuje konsole z nand. Ta wersja od Gamesonica naprawia ten problem ale jak widziałem nie wydali jeszcze cfw na forum bo dopiero robią testy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:55.