Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   DivX \ Xvid na PS2 ? RealityMP czy SimpleMS (https://forum.cdrinfo.pl/f106/divx-xvid-ps2-realitymp-czy-simplems-63705/)

sliderps 20.03.2006 20:51

DivX \ Xvid na PS2 ? RealityMP czy SimpleMS

Kontynułując... Katowanie konsolki jako odtwarzacz DivX ;)

Ver.1.28e RMP , jest faktycznie jakaś "100 lat za murzynami" , cały screen po zbootowaniu pozatym poprostu się "trzęsie" nie do ustawienia.Nie bardzo znam sie na tych klockach.

Więc konkretnie, mi zależy poprostu na możliwosci odtwarzania DivX , Xvid (VCD , SVCD ew.) wraz z napisami.Temat subtitles do poruszenia w pozniejszym czasie,generalnie chciałbym aby konsola odtwarzała przynajmniej 8\10 włożonych filmów. Szczuru zasugerował RMP , Berion SMS , co lepsze? i gdzie moge dostać SimpleMS ?

Berion 20.03.2006 20:42

Nożyce poszły w ruch - przeniosłem te posty do nowego wątku. Na przyszłość zamiast offtopować proszę zakładać nowe tematy/dopisywać się do adekwatnych.

Ostatnio zaniedbałem trochę forum. Trzeba zrobić pożądek :)

PS: No, a żeby nie spamować:
Jest też Simple Media System.

szczuru 20.03.2006 19:45

@sliderps, wersja 1.28 to shit najnowsza wersja to 1.50 lub 1.50 PRO (z obs***322;ug***261; HDD i USB).

Desden 20.03.2006 19:33

@sliderps
Przedewszystkim topic jest o GOWie jak chcesz o filmach załzu nowy lub dopisz gdzies do starego nic sie nie stanie atak nie jest przejżyście ;/
Wiec tak:
Filmy owszem mozna jak @szczuru polecił RMP(realitymediaplayera),albo SMSa z czego ten drugi jest o niebo lepszy dla wszystkich!Stale jest aktualizowany i obsługuje użudzenia przenosne na usb(np.pendrive,ipod) nie wspominajac ze od poczatku mozna było odpalac filmy z HDD dzieki niemu. Wiec gorąco ci polecam ten program ;)

EDIT: RMP w ver.1.28 jest takim starociem ze szok! nowa wersja-czy ostatnia to wersja 1.50PRO dostepna chocby na www.exploitstation.com
A obraz z programem robisz ponizej minuty np. w CDGENIE3.0PL,wiec na cholere ci iso!

sliderps 20.03.2006 17:18

Cytat:

Napisany przez szczuru
@sliderps, Tak program to "PS2 Reality Media Player", odtwarza DivX'y/XviD, MP3 i JPG ale napisy muszą być w formacie *.srt (przekonwertuj sobie programem "Subtitle Workshop" WSZYSTKIE NAPISY i nagraj na 1CD, uruchom PS2 Reality Media Playera, zmień CD na ten z napisami, załaduj je w Browserze [zmien typ plikow na *.srt Kwadratem], po załadowaniu napisów zmień cd na cd z filmem i zmien typ wyswietlania plikow na *.avi i załaduj film) Miłego oglądania.

Reality media player , cos mi sie kojarzy - niewiem czy to wlasnie niebyl ten co kiedys wypalalem.Jak przetestuje dam znac , tymczasem dzieki...

>EDIT< edytuj posty!!! dop.DD >EDIT<
Wypaliłem na CD , 8x - Reality media player ver.1.28e ( Dvix , VCD , SVCD ) multilanguage - co mnie zaskoczylo Polski interfejs takze jest dostepny.Najpierw chcialem sprawdzic czy wogule odpala Filmy , bez bawienia sie z napisami.Niestety z 5 filmów żadnego nie odczytał , w przeglądarce media playera nic nie jest widoczne.Co jest nie tak, ver.programu? Formaty filmów , bo jak wiemy nie wszystkie kodowane są Divixem , ale takze Xvid?? pozdro

szczuru 20.03.2006 10:38

@sliderps, Tak program to "PS2 Reality Media Player", odtwarza DivX'y/XviD, MP3 i JPG ale napisy muszą być w formacie *.srt (przekonwertuj sobie programem "Subtitle Workshop" WSZYSTKIE NAPISY i nagraj na 1CD, uruchom PS2 Reality Media Playera, zmień CD na ten z napisami, załaduj je w Browserze [zmien typ plikow na *.srt Kwadratem], po załadowaniu napisów zmień cd na cd z filmem i zmien typ wyswietlania plikow na *.avi i załaduj film) Miłego oglądania.

sliderps 20.03.2006 01:21

DivX \ Xvid na PS2 ? RealityMP czy SimpleMS

Z większym problemem - prosze bardzo;)

Tak sie składa ze wczesniej przez pomyłke wspomnielismy o filmach ,mnie interesuje wykorzystanie konsolki takze jako odtwarzacza Divx , Xvid , itp. + subtitles rzecz jasna *.txt , bawilem sie w to kiedys ale programy jakie mi bootował nie radziły sobie z zdanym filmem.

Czy jest gdzies dostepny w pełni funkcjonalny taki program , najlepiej jak by to byl gotowy obraz CD iso ? pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:24.