Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 12.08.2018, 19:51   #31
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,253
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
a wystarczy psnstuff
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.08.2018, 23:10   #32
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 250
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bój się boga, żeby w CTR grać w 50 klatkach...
Meanthord jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2018, 10:48   #33
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Na razie to chciałbym rozwikłać zagadkę, dopiero potem będę się bać.

Poza tym pingwin w wersji PAL ma statsy ustawione na max, a ja do dziś jeszcze Oxide'a nie pokonałem na trzech trasach. Osobną kwestią jest też w ilu klatkach mi to pójdzie bo w RetroArch rwie przy większej zadymie.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2018, 10:53   #34
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
@Meanthord nie bredź. 50Hz nie ma tu nic do rzeczy. Są 3 typy gier PAL na ps1, dobrze zoptymalizowane, źle zoptymalizowane z przełącznikiem software'owym (albo patchowanie) do 240/480i i źle zoptymalizowane. Z tego co wiem, Naughty Dog dobrze zoptymalizowało Crashe na ps1.


Znaczenie ma natomiast ile FPSsów. Większość gier PAL działa w 50Hz@25FPS, część (mała niestety ilość) w 50Hz@30FPS. Część gier z pierwszego przypadku można spatchować do PAL60, jak? Nie wiem, nigdy mi się nie udało, ale na YT są 'dowody', że się da.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2018, 22:42   #35
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 250
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale o co chodzi? CTR, jak każda gra w PAL-u, jest wolniejsza o te 10 klatek i różnicę na niekorzyść widać. Pewnie jeśli ktoś nie grał w NTSC, to różnicy nie zauważy, ale wystarczy raz zagrać np. w Tekkena w NTSC, a potem PAL... wymiot gwarantowany .
Meanthord jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.08.2018, 12:30   #36
Iskander
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 12.10.2009
Posty: 328
Iskander niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
CTR w PALu leci w 25 klatkach, w porównaniu do 30 klatek w NTSC. Mimo tego, gra nie jest wolniejsza, bo jest zoptymalizowana i szybkość gry nie jest zależna od częstotliwości odświeżania pionowego.


Tekken 3 w NTSC to 60 klatek na sekundę (bufor ramki 364x480). Wersja PAL jest niezoptymalizowana, bo szybkość gry jest zależna od częstotliwości odświeżania pionowego telewizora. Dlatego gra jest wolniejsza i ma paski u góry i na dole (PAL ma większą rozdzielczość). Kitajce po prostu mieli resztę świata gdzieś. Zwłaszcza, że bijatyki to nie są jakieś wymagające pozycje, o czym świadczyć może to, że wiele z nich miało większą rozdzielczość i leciało w 60 klatkach na sekundę.
Iskander jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.08.2018, 14:38   #37
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No właśnie to, pomyliło mi się, wszytko PAL to 25fps, tylko od developerów zależało czy dobrze zoptymalizowane czy kalka z NTSC gdzie zwolnienie będzie widać.


W ogóle ktoś wie czym i jak poprawnie wymusić PAL60 tudzież NTSC dla gier PAL dla zgranego obrazu bin/cue?
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2018, 01:03   #38
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jest zwrot akcji. Z jakiegos powodu oryginalne PBP nie wczytuje mi ePSXe v2.0.5, ale za to wypakowany obraz BIN juz tak. Czyta natomiast lewe PBP.

Ten wypakowany obraz od normalnego z plyty rozni sie tylko kilkoma powtarzalnymi patternami na samym poczatku (az do Licensed by):
Kod:
00FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF0000020002
00000800000008000000000000000000
Potem sa zera i znow sie powtarza kilka razy, za kazdym kolejnym razem zwiekszajac przedostatnia wartosc przed dwojka o jeden (tak jest we wszystkich grach). W tym wypakowanym przez program Hykema sa same zera. Nie wiem co to jest i po co to jest, ale RetroArch zaczal taki obraz czytac...
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Nagrywanie ISO na PS2 - problem? spit Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 55 13.12.2005 13:49
Problem nagrania 2,5GB ISO w Nero 7 boczi Napędy optyczne DVD 0 11.11.2005 14:24
Ps2 Problem z obrazem plyty azraell Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 3 02.09.2005 20:21
iso spakowane rarem - problem lukasz-23 Napędy optyczne CD 1 05.12.2004 14:57
Problem z ISO neukiller Napędy optyczne CD 3 21.10.2004 18:06


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.