![]() |
Free McBoot i gry na CD
No siema,
Wgrałem sobie przeróbkę Free McBoota na memorkę. Wszystkie kopie gier na DVD działają bez problemu, jednak zrobiłem kopię Half Life (płyta CD) i gry nie czyta. pojawia się napis z czerwonym tłem, żebym włożył płytę z grą PSX albo PS2. Obraz wcześniej spatchowałem. Co mam zrobić, żebym mógł grać w gry na CD za pomocą Free McBoot'a? z góry dzięki za odpowiedzi. |
Przeczytać readme programu ESR (FMCB nie uruchamia żadnych gier). :P
ESR nie obsługuje i nie będzie obsługiwać gier wydanych na CD. Pozostaje Ci granie na PS2CD-ROM, z USB, z IDE HDD lub przez SMB. |
Cytat:
-Zainstaluj Open PS2 Loader 0.8 i zamontuj Obraz gry CD na dowolny nośnik, który jest wolny xD -uruchom USBExtreme a jak nie masz to ściągnij. -Wybierz nośnik na którym jest zamontowana gra. -Wybierz rodzaj obrazu gry, jak to jest gra CD to wybierz CD, a jak DVD to wybierz DVD, a w przypadku half laifa jest to CD więc wybierz CD. -Wybierz dysk docelowy na którym ma pojawić się gra po zainstalowaniu. -Po zainstalowaniu, wejdź w dysk na którym znajduje się zainstalowana gra. -Podłącz pendrive 1gb albo nawet 512mb bo wystarczy, czytnik z kartą lub Dysk zewnętrzny. -Skopiuj zainstalowaną grę wraz z plikiem ul.cfg na powyższe wymienione urządzenia USB. -bo skopiowaniu, zatrzymaj i odłącz urządzenie i podłącz do PS2. -Uruchom OPL, w Konfiguracji ustaw USB games z OFF na AUTO lub MANUAL. Zapisz i wyjdź, kliknij "X" aby uruchomić grę lub wykryć urządzenie. kolorowy ekran i chwila czekania i ciesz się grą. z ESR ci nie pomoge, ja doradzam jak najlepiej uruchomić grę w FMCB. Akurat w half life grałem, i zrób tak jak opisałem ;d |
Cytat:
|
Cytat:
Dokładnie ;d ja miałem half laifa na DVD przez 1 dzień bo mi spadł z szafy i płyta się połamała/popękała... w Power/UltraISO czy w innym programie przerabia się obraz płyty z CD na DVD, poczym patchuje ESR patcherem i odpala na FMCB przez ESR... |
Czym innym jest obsługa gier na CD przez ESR (nie sa i nie będą obsługiwane) a czym innym obsługa gier na DVD (po uprzednim spatchowaniu UDF aby napęd przepuścił nośnik). To, że można przerzucić gry z CD na DVD to ja wiem, tyle że większość z nich ma zapisane tablice z LBA, które trzeba zmodyfikować względem docelowego nośnika (takimi grami są np. TTT, QIII). Tego żaden początkujący nie zrobi samemu.
IMO nie ma sensu się męczyć tylko odpalić przez np. OPL z IDE/USB/SMB. |
No ale żal całej płyty DVD na Half Life'a, który zajmuje ~400mb :E
Myśle, że jeszcze dałoby radę zrobić płytę DVD z paroma grami wydanymi na CD. Z góry dzięki za pomoc, dzisiaj podziałam :3 |
O matko... Zal plyty za 1,50...
Mam propozycje - kup oryginal ktory kosztuje smieszne pieniadze, a Twoje problemy znikna... |
Biorąc pod uwagę że nośniki DVD są tańsze od CD...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:09. |