![]() |
W takim układzie to raczej w nic nie zagrasz przez ESR. Czyli będziesz musiał włożyć oryg. grę z regionem zgodnym ze swoją konsolą, poczekać aż napęd ją przepuści (w OSDSYS pojawi się żółta ikonka płyty z podpisem PlayStation 2 Disc) i potem odpalić HDP.
Ale jak mówiłem, nie pamiętam jak z tym ESR i HDP było. Poszukaj na forum tematu o którym wspominałem. PS: Na allegro? Oryginalną? Powodzenia. :D |
Używam tylko ESR czyli normalnie stawiam Virtual MC i mogę normalnie grać w "Większość" gier? bo naprawdę mnie już krew zalewa kiedy pobrałem Shadow of the Collosus i nie mogę zapisać gry >.< podobnie też w Guitar Hero World tour. Niedługo się wkurzę i zamówię na allegro oryginalną kartę
|
Nie, na kopiach oczywiście też. Ważne jest przez co uruchamiane, bo aplikacje takie jak ESR, Artemis (obecnie pod nazwą Remote Debugger), IGR czy emulatory MCSIO, teraz nawet OPL, walczą z grami o miejsce w pamięci. Dlatego nie można ich mieszać ze sobą (różne konflikty i nieprzewidywalne ich konsekwencje) i dlatego nie wszystkie gry będą działać.
|
Cytat:
|
Ten "długi i odstraszający tutorial" jest dla pr0 użytkowników, ciekawych świata i swojej konsoli. ;)
Kiedy pisałem tutorial, HDP (to gui na 0.6, później też z drobnymi modyfikacjami) był mocno niekompatybilny, a modyfikacja ffgrievera tego emulatora (czyli tzw. 0.7f) była daleko przed "konkurencją". Śmiało możesz używać HDP v1.081b skoro nie masz oryginalnej memorki. Pamiętaj jednak, że to nadal ciekawostka, która nigdy nie będzie współpracować ze wszystkimi grami. No i nie wiem jak przez ESR, chyba nie da rady z tego co kojarzę (ktoś już się u nas na forum z tymi siłował), więc raczej modchip niezbędny (lub mordęga ze swapowaniem płyt). |
HD Project a MCSIO?
Witam ponownie ;]
otóż mam taki dylemat Czym różnią się te dwa programy? Moim zdaniem ten drugi jest mniej skomplikowany ale czy działanie jest takie same w obu? Męczy mnie już to że w co drugiej grze nie mogę zapisać stanu gry a możliwość zrobienia wirtualnego MC to kusząca rzecz. Jednak ten długi tutorial który jest na stronie jest trochę odstraszający |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:39. |