Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.05.2013, 19:34   #1
Kolekcjoner
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 02.06.2011
Posty: 102
Kolekcjoner zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
HDLoader i OPL przestały widzieć dysk.

Witam. Dziś chciałem zainstalować nowe gry na dysk twardy więc podłączyłem go taśmą ATA do PC i przez Winhiip zainstalowałem gry. Niestety po włożeniu dysku do Ps2 HDLoader ani OPL nie widzą dysku.

Dysk twardy jest nowy i od paru miesiecy chodził bez problemu w Ps2.

Czy to jakiś bezpiecznik w Ps2 się uszkodził?

Po formacie za pomocą Winhiip Ps2 widział dysk ale po wylaczeniu Ps2 i włączeniu znów było to samo.

Cytat:
Właśnie sprawdziłem inny stary dysk twardy i normalnie działa. Więc co mogło się stać z nowym dyskiem twardym?
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Kolekcjoner : 10.05.2013 o godz. 20:31
Kolekcjoner jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.05.2013, 21:02   #2
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 251
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Lol, dokładnie identycznie miałem wczoraj . Po podłączeniu HDD do PC był widoczny, w konsoli już nie (w HDD managerze w statusie było "connect: no"). Potem okazało się, że nawet komp przestał go wykrywać, aż w końcu dysk... po prostu umarł . Bywa. Kiedyś dyski potrafiły chodzić całymi latami, dzisiaj nie zna się dnia, ani godziny. Backup to podstawa .
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2013, 21:09   #3
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,327
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kolekcjoner Podgląd Wiadomości
Witam. Dziś chciałem zainstalować nowe gry na dysk twardy więc podłączyłem go taśmą ATA do PC i przez Winhiip zainstalowałem gry. Niestety po włożeniu dysku do Ps2 HDLoader ani OPL nie widzą dysku.

Dysk twardy jest nowy i od paru miesiecy chodził bez problemu w Ps2.

Czy to jakiś bezpiecznik w Ps2 się uszkodził?

Po formacie za pomocą Winhiip Ps2 widział dysk ale po wylaczeniu Ps2 i włączeniu znów było to samo.



Pozdrawiam
A zworke przestawiles na master ? jak go nie widzi ps2 to i tak gier nie odpalisz , zrob mu test zapisu i odczytu programem h2testw , co mowi SMART ?
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2013, 23:09   #4
Kolekcjoner
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 02.06.2011
Posty: 102
Kolekcjoner zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Misioziol przecież napisałem, że caly czas na tym dysku grałem i byl ustawiony na master. Teraz znów dysk wykrywa i działa. Bardzo dziwne. Jest ustawiony teraz na cable select, przedtem działał cały czas na master. Stary dysk tez mialem na cable select. Nic nie zmienialem i znów zaczął współpracować z Ps2.
Kolekcjoner jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2013, 12:30   #5
Kolekcjoner
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 02.06.2011
Posty: 102
Kolekcjoner zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dziś ten sam problem miałem z drugim dyskiem. Więc rozkręciłem NA i włożyłem mocniej do konsoli i dysk już działa. Wiec wina leży pewnie na łączu NA - PS2.
Kolekcjoner jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2013, 21:12   #6
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,327
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kolekcjoner Podgląd Wiadomości
Dziś ten sam problem miałem z drugim dyskiem. Więc rozkręciłem NA i włożyłem mocniej do konsoli i dysk już działa. Wiec wina leży pewnie na łączu NA - PS2.

Wtyki od zasilania dysku mogly zasniedziec i moze wystarczylo by wyczyscic
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.05.2013, 12:06   #7
Pele144
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Pele144
 
Data rejestracji: 12.06.2007
Lokalizacja: Poznań
Posty: 106
Pele144 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kolekcjoner Podgląd Wiadomości
Dziś ten sam problem miałem z drugim dyskiem. Więc rozkręciłem NA i włożyłem mocniej do konsoli i dysk już działa. Wiec wina leży pewnie na łączu NA - PS2.
U mnie jest identycznie. I niestety zdarza się to dosyć często .
__________________
# PlayStation 4 LE U4 CUH-1216B 1TB / # PlayStation 2 v4 SCPH-30003 / # Nokia Lumia 735 WP 8.1 + AData 32 GB
Pele144 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.05.2013, 12:15   #8
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Może wam coś nie dociska za dobrze? Nie wiem, powinno wszystko leżeć idealnie, ale różne są wymiary HDD. Może jest jakaś, minimalna, różnica w rozstawie zasilania i ide i nie za każdym razem udaje się dobrze to spasować.

Zgaduję.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2013, 12:42   #9
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,142
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
A moze czas wyczyscic NA - moj tez nie dzialal, ale jak sie przejedzie styki, rozkreci i posprawdza to powinno smigac.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Dysk twardy 120GB 3,5" przez USB do laptopa - problem meprzemek Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 3 28.08.2009 22:57
Jaki dysk twardy wybrac?? slomek Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje 16 11.02.2006 22:14
Dysk twardy i obslugiwana przez mobo pojemnosc Predi Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje 8 08.02.2006 17:12
Dysk twardy psuje się od nieużywania? puch Off topic 5 03.12.2003 10:17
Glośny dysk twardy - jak go wyciszyc? Ormianin Off topic 5 20.03.2003 20:14


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.