Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.07.2002, 23:30   #1
Bywalec
 
Avatar użytkownika SpideR
 
Data rejestracji: 13.05.2002
Lokalizacja: Rumia (prawie Trójmiasto :)
Posty: 47
SpideR w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb Ingerencja w obrazy gier na PSXa

Wiatm.
Moj qmpel dal mi zadanie: do jego ulubionej gry (Wip3out III na PlayStation) wstawic inne tracki audio. Jest tylko taki problem gra jest z LibCryptem, wiec jak to zrobic? Czy moge zgrac obraz plyty w Clonie a potem jakos podmienic w nim sciezki audio tak by wszystko chodzilo?

pozdrawiam

SpideR
SpideR jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.07.2002, 17:50   #2
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hmmm. No wiec zaczne od tego, ze nigdy nie robilem czegos takiego ale jesli konsola jest przerobiona na piraty to moze ci sie uda.
Z tym, ze nie wiem jak gra to przyjmie.Wiec zrob to programem Winiso.
Najpierw stworz nim obraz.Potem podmien i wypal. To jedyna szansa zeby cos wyszlo.Ale chyba jest nikla szansa zeby to wyszlo, napewno zas nie wyjdzie ci to na oryginalna konsole.
Sprobuj i napisz o rezultatach na forum.
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2002, 22:21   #3
Bywalec
 
Avatar użytkownika SpideR
 
Data rejestracji: 13.05.2002
Lokalizacja: Rumia (prawie Trójmiasto :)
Posty: 47
SpideR w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A wiec napewno jest to mozliwe, widzalem takie plyty ale niestety nie znam autora tych dokonan. PSX jest po przrobce wiec no problem. Chodzi tylko o to ze plyta jest zabezpieczona i nie wiem czy po podmianie gra nadal bedzie dzialac.

SpideR
SpideR jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2002, 00:12   #4
voo
Bywalec
 
Avatar użytkownika voo
 
Data rejestracji: 17.06.2002
Posty: 41
voo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Probowalem kiedys do obrazu plyty GTA3 (w std CloneCD) dodac patch systemowy w osobnym katalogu... robilem wszystko w WINISO, po dodaniu i podmienieniu dane sub sie nie zgadzaly i nic nie dalo sie z tym zrobic Jest na to jakis sposob?
voo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2002, 00:17   #5
Team Member
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika MaciejT
 
Data rejestracji: 20.06.2000
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 1,952
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
voo napisał(a)
Probowalem kiedys do obrazu plyty GTA3 (w std CloneCD) dodac patch systemowy w osobnym katalogu... robilem wszystko w WINISO, po dodaniu i podmienieniu dane sub sie nie zgadzaly i nic nie dalo sie z tym zrobic Jest na to jakis sposob?
Raczej nie.

Pozdrawiam
__________________
Copyright (C) 2000-2011 MaciejT, All Rights Reserved
MaciejT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2002, 01:05   #6
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.06.2002
Posty: 11
NemoKOF w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
voo napisał(a)
Probowalem kiedys do obrazu plyty GTA3 (w std CloneCD) dodac patch systemowy w osobnym katalogu... robilem wszystko w WINISO, po dodaniu i podmienieniu dane sub sie nie zgadzaly i nic nie dalo sie z tym zrobic Jest na to jakis sposob?
Ja powiem ci, ze nie da sie wypalic obrazu Clone'a po grzebaniu, ale wczesniej mozesz dany obraz skonwertowac do formatu ISO, bo w nim takich klopotow nie ma.

Pozdrowienia
NemoKOF jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2002, 15:38   #7
voo
Bywalec
 
Avatar użytkownika voo
 
Data rejestracji: 17.06.2002
Posty: 41
voo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
NemoKOF napisał(a)


Ja powiem ci, ze nie da sie wypalic obrazu Clone'a po grzebaniu, ale wczesniej mozesz dany obraz skonwertowac do formatu ISO, bo w nim takich klopotow nie ma.

Pozdrowienia
Format iso obsluguje tez subkanaly? Jest to tak samo osobny plik z sub czy wszystko w jednym pliku iso?
voo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 17:16   #8
Bywalec
 
Data rejestracji: 24.05.2005
Posty: 70
stabilob w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy można "dorzucić" pliki do obrazu płyty tak zeby działała na psx?

czesc
mam obraz płyty na ps i chciałem dorzucić do niego emulator, jeśli bym odpalał na kompie to zeby o drazu był czy taka płyta bedzie działała na psx??
stabilob jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 17:25   #9
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez stabilob
czesc
mam obraz płyty na ps i chciałem dorzucić do niego emulator, jeśli bym odpalał na kompie to zeby o drazu był czy taka płyta bedzie działała na psx??
Można, oczywiście... Uporządkój LBA i dodajna sam koniec.

Użyj CDGenPS2. Jeśli gra ma dodatkowe track'i audio to sobie daruj. A ja pomyśle jak to zrobić... ...
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO