Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.08.2013, 12:37   #1
proneo
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.07.2013
Posty: 14
proneo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Instalacja FMCB

Witam, wyjechałem z domu na kilka dni i zostawiłem PS2 w domu. Gdy wrociłem właczylem ja zeby zagrac ale nie działa mi FMCB. Sprawdziłem pliki na karcie, i nie wiem czy jakiegos brakuje. W kazdym badz razie czarnulka nie czyta mi nagrywanych gier, tylko oryginalne. Podejrzewam ze to cos z tym FMCB, chciałbym go zainstalowac jeszcze raz. I tu pojawia sie problem, mam 2 karty pamieci po 8 MB ale FMCB byl na 1 tylko a na drugiej byly same save z gier. Zainstalował bym gdybym miał na innej karcie ale nie mam. Czytałem w internecie ze mozna to zrobic przy pomocy Swap Magic 3 ale nie mam takowej plyty. Czy istnieje jakas inna opcja wgrania FMCB ?
proneo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.08.2013, 16:20   #2
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Co rozumiesz poprzez: "nie działa FMCB". Opisz zachowanie konsoli i to co robisz po kolei zaczynając od włożenia wtyczki do kontaktu.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2013, 16:44   #3
proneo
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.07.2013
Posty: 14
proneo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wsadzam gre, wlaczam konsole, i nie wyswietla sie logo FMCB tylko standardowe PS2. Mam tylko 2 opcje : Browser i System configurations, gdy uruchamiam gre to nic sie nie laduje. Jest tylko czarny ekran. Natomiast oryginalne gry działaja bez zarzutu.
proneo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2013, 17:26   #4
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A na karcie w OSDSYS (w browserze, w tej przeglądarce kart) masz jakieś ikonki sugerujące FMCB? Może ktoś Ci skasował FMCB pod Twoją nieobecność. Czy karta działa? Bo może w ogóle przestała.

Zwykle kiedy zaczynają się problemy z kartą (czasy zgłaszania, wolniejszy odczyt itd.) to konsola się zawiesza na logo bądź jeszcze przed.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2013, 17:32   #5
proneo
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.07.2013
Posty: 14
proneo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
karta działa bo save z oryginalnej gry mi sie zapisał. Na karcie mam nastepujące pliki i folder: BOOT, Snes Station, SYS-CONF, OPL i your system configuration. to ostatnie jest takie jakby przezroczyste lekko, szarawe troche, wczesniej raczej bylo czarne.
proneo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2013, 21:22   #6
proneo
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.07.2013
Posty: 14
proneo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przepraszam, nie wiem jak edytowac poprzedni post wiec pisze kolejny.
karte przegladalem w browserze konsolowym. wyczytalem w internecie ze jest mozliwosc nagrania ulelf na plyte i za jego pomoca nagrac fmcb z pendrive, czy to prawda?
proneo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2013, 22:46   #7
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,474
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Post możesz edytować w ciągu 2h od napisania.
Tak, możesz za pomocą uLe zainstalować FMCB ale przecież musisz mieć jakąś opcję odpalenia uLe.

Opcje:
-Swap płyty
-Zainstalowanie FMCB przy pomocy innej konsoli, która ma chipa lub już zainstalowany FMCB.
-Swap Magic
-Jeśli masz Fata - PSX Exploit
-Jeśli masz Fata - Network Adaptor + OSDSYS2
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2013, 23:12   #8
proneo
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 08.07.2013
Posty: 14
proneo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszystko co napisałeś odpada. nie mam Swap Magic, mam slim, i nikt z moich znajomych nie ma juz PS2:/
proneo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.08.2013, 23:50   #9
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,474
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jest jeszcze jedna opcja - kupno oryginalnego adaptera Memory Card -> USB (wykorzystuje się go kopiowania save'ów z/do PS3). Po podłączeniu w/w adaptera do PC istnieje możliwość zainstalowania FMCB właśnie przez komputer.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Instalacja FMCB - zawieszenie konsoli Kolekcjoner Homebrew 10 22.11.2012 13:29
Instalacja cross-regionalna Fmcb szakal244 Homebrew 13 29.12.2011 23:24
Instalacja FMCB na PS2 DeeJay85 Homebrew 5 29.07.2011 17:46
[ps2] fmcb problem Open loader vectra Homebrew 6 27.06.2011 16:02
Instalacja FMCB - tutorial kacpercapo Homebrew 30 20.04.2009 14:26


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.