Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.12.2007, 23:10   #1
Tiumek
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.12.2007
Tiumek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Odpalanie Gier PS2 przez sieć z Dysku PC

Witam

Otóż chciałem poprzez kabel sieciowy odtwarzać gry z PC(obrazy gier PS2) na konsoli(SCPH 77004 +ModBo760) i prawie mi się to udało lecz jest jedno ale i w tym tkwi mój problem. Ściągnąłem na PC program "PS2Client Loader" do udostępniania plików dla konsoli dodałem do niego ścieżkę z wirtualnym napędem, zrobiłem obraz gry w tym przypadku "tourist trophy" i zamontowałem go w wirtualnym napędzie. Na memorycard w konsoli wgrałem ULELF w ver.4.06 (i SMS-a) sieć odpowiednio skonfigurowałem. Bootuje ULELF z MC wybieram ścieżkę host i widzę tą ścieżkę którą dodałem w "PS2Client Loader" czyli wirtualny napęd z zamontowanym obrazem gry, następnie otwieram tą ścieżkę i uruchamiam grę wybierając plik o nazwie SCES coś tam. Pokazują się napisy w stylu Sony computer entertaiment Europe (czy jakoś tak) i jakieś tam opisy jak to z każdą grą na PS2 i w tym momencie gra się zatrzymuje a "PS2Client Loader" pokazuje że jest disconected próbowałem też z programem "RadHostClient" i jest to samo gra się zatrzymuje na początkowych napisach a program pokazuje Disconected . Wygląda to tak jakby po zabootowaniu gry Network Adapter w konsoli wyłączał się i zaprzestawał transferu danych. Może jest jakiś program do PS2 który uruchamia NA w konsoli i cały czas pozostawia go włączonego. Co o tym sądzicie ?
Tiumek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: