Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   Pierwsze PS2 Linux Live DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f106/pierwsze-ps2-linux-live-dvd-84815/)

krrk 30.01.2010 12:24

Cytat:

Napisany przez szczuru (Post 1077669)
Heh internet w PS2 :P Cały Linux jak dla mnie to ciekawostka :P Bo Obsługa systemu/przeglądanie neta na telewizorach SD to po prostu samobójstwo :D (Teoretyzuję, że mix LCD+Kabel Composite+(ewentualnie)GSMS by mógł trochę polepszyć sprawę).

Schemat wykonania kabla VGA dla PS2 http://skygate.bravehost.com/PS2_VGA_cable.html. Mam fuksa, mój monitor obsługuje Sync-On-Green. Niedługo zrobię sobie ten kabel.

Patrix 30.01.2010 13:24

Na screenach to straszna maniane odwalił... przeca istnieją rurki termokurczliwe do izolacji lutów
a kabla to jest tam aż za dużo w tej wtyczce i raczej taki kołtun ma wpływ na obraz.
Samemu polecam zrobić to staranniej bez taśmy i jak najmniej sztukować kabel :)

djvortexxx 06.02.2010 14:00

Czy to nie schrzani konsoli ? Różne wynalazki próbuje na ps2 ale linuxa to jeszcze nie , jeśli nic nie psuje to na pewno wytestuje :spoko:

Angerfist 06.02.2010 17:50

Dlaczego miało by coś zepsuć w konsoli odpalaj śmiało :)
Ps. MOH rewelacja :)

djvortexxx 06.02.2010 21:29

Czyli śmiało spróbuje to wytestować , na marginesie za równy miesiąc MOH 2010 The Voice Of Mayhem Den Bosch :spoko:

Berion 08.02.2010 11:26

Nie może się nic schrzanić w konsoli ponieważ na oldgenach (np. PS2) nie można ingerować w fw (jest na ROM, a nie NAND Flashach jak obecnie). ;]

Mmore 12.02.2010 22:31

Mam małe pytanko. Nagrałem linuxa. Odpaliłem go i wszystko niby oki... ładuje się system można ruszać myszką itp ale nie ma nic na pulpicie. Jest goły. Jest tylko ten pasek u dołu z godziną... Czy to tak ma być? Wydaje mi się że chyba nie? :( Co zrobiłem źle? Jak uruchomić tam cokolwiek? Gdzie jest bash itp? :) gdzie ikonki :)

skkn 12.02.2010 22:53

Kliknij prawym przyciskiem myszy na "pulpicie" tam masz jakąś gierke i pare innych opcji ale nic poza tym nie widziałem :)

Mmore 12.02.2010 23:33

Dzięki za info :) Znalazłem wreszcie moją konsolkę i zapewniam cię że jest tam więcej niż gierka ;) Dzięki za pomoc :)

PiatekH 24.02.2010 00:23

Witam! mam mały problemik. Nagrałem płytke z linuxem i pokazuję AUDIO/Video jak wchodze na nią w kompueterku. Wkładam do consoli i odpalam przez ESR free MC boot..Staje na różowym Ekranie i później nic. Nie wiem czy źle nagrałem, w czym błąd zrobiłem. Kopia spaczowana ESR odpala ale poza różowym Ekranem nic nie ma. Pierwszy raz się z Takim czymś spotkałem. U was Też pokazuję że to Audi/Video ? Pozdrawiam.

Berion 27.02.2010 19:15

Ja mam modchip, więc nie sprawdzę, ale spróbuj z zaznaczonym "disable esr after 1st iop reset" (na wersji gui oczywiście).

bestps2 10.04.2010 11:01

witam, mam problem.
mam ps2 slim z FMCB. Nagrywam ten obraz (jest juz spatchowany) i po wlozeniu do ps2 odpala mi się tylko jakiś "film"... Jak zrobic by odpalic live dvd ?

Po skopiowaniu plików na pendrive i odpaleniu pliku *.elf włącza mi się loader - ok. niestety nie wiem jak przejsć dalej do systemu.

skkn 11.04.2010 01:45

Jak wypaliłeś już płytkę z linem wystarczy, że z poziomu uLe odpalisz kloader.elf (koniecznie z płyty bo inaczej nie da rady), poczekasz chwile żeby wszystko załadował...i powinno się odpalić;)

bestps2 11.04.2010 10:19

Dzięki za pomoc, tylko ,że z ulefa też nie mogę.
mam w ulefie normalnie lokalizację do wyboru:
mcO
mc1
hdd0
cdfs (domniemywam że to wlaśnie odnosi się do napędu)
mass
host
MISC

mogę "wejsć" i odpalic z każdej lokalizacji oprócz właśnie cdfs.

Tak jak pisałem wcześniej - po skopiowaniu wszystkiego na pendrive mogę odpalić kloader, odpala się loader for linux 2.1 RSO i pokazuje tylko menu.

Dopiero za bodajrze 3 razem ruszyło z pendriva - działa.
natomiast z płyty nadal nie mogę uruchomić.

Berion 11.04.2010 10:42

Jeśli nie masz dostępu do cdfs:/ to znaczy, że nie uruchomiłeś uLE z aktywnymi modułami ESR.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54.