Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.01.2010, 12:24   #16
krrk
Bywalec
 
Data rejestracji: 23.01.2009
Posty: 28
krrk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Heh internet w PS2 Cały Linux jak dla mnie to ciekawostka Bo Obsługa systemu/przeglądanie neta na telewizorach SD to po prostu samobójstwo (Teoretyzuję, że mix LCD+Kabel Composite+(ewentualnie)GSMS by mógł trochę polepszyć sprawę).
Schemat wykonania kabla VGA dla PS2 http://skygate.bravehost.com/PS2_VGA_cable.html. Mam fuksa, mój monitor obsługuje Sync-On-Green. Niedługo zrobię sobie ten kabel.
krrk jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.01.2010, 13:24   #17
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,061
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Na screenach to straszna maniane odwalił... przeca istnieją rurki termokurczliwe do izolacji lutów
a kabla to jest tam aż za dużo w tej wtyczce i raczej taki kołtun ma wpływ na obraz.
Samemu polecam zrobić to staranniej bez taśmy i jak najmniej sztukować kabel
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2010, 14:00   #18
djvortexxx
Bywalec
 
Avatar użytkownika djvortexxx
 
Data rejestracji: 06.10.2008
Posty: 29
djvortexxx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy to nie schrzani konsoli ? Różne wynalazki próbuje na ps2 ale linuxa to jeszcze nie , jeśli nic nie psuje to na pewno wytestuje
djvortexxx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2010, 17:50   #19
Angerfist
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.01.2010
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 9
Angerfist w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dlaczego miało by coś zepsuć w konsoli odpalaj śmiało
Ps. MOH rewelacja
Angerfist jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2010, 21:29   #20
djvortexxx
Bywalec
 
Avatar użytkownika djvortexxx
 
Data rejestracji: 06.10.2008
Posty: 29
djvortexxx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czyli śmiało spróbuje to wytestować , na marginesie za równy miesiąc MOH 2010 The Voice Of Mayhem Den Bosch
djvortexxx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2010, 11:26   #21
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie może się nic schrzanić w konsoli ponieważ na oldgenach (np. PS2) nie można ingerować w fw (jest na ROM, a nie NAND Flashach jak obecnie). ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2010, 22:31   #22
Mmore
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.02.2010
Posty: 10
Mmore w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam małe pytanko. Nagrałem linuxa. Odpaliłem go i wszystko niby oki... ładuje się system można ruszać myszką itp ale nie ma nic na pulpicie. Jest goły. Jest tylko ten pasek u dołu z godziną... Czy to tak ma być? Wydaje mi się że chyba nie? Co zrobiłem źle? Jak uruchomić tam cokolwiek? Gdzie jest bash itp? gdzie ikonki
Mmore jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2010, 22:53   #23
skkn
freeruner
 
Avatar użytkownika skkn
 
Data rejestracji: 16.06.2009
Posty: 35
skkn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kliknij prawym przyciskiem myszy na "pulpicie" tam masz jakąś gierke i pare innych opcji ale nic poza tym nie widziałem
skkn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2010, 23:33   #24
Mmore
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.02.2010
Posty: 10
Mmore w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za info Znalazłem wreszcie moją konsolkę i zapewniam cię że jest tam więcej niż gierka Dzięki za pomoc
Mmore jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2010, 00:23   #25
PiatekH
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika PiatekH
 
Data rejestracji: 04.12.2009
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Posty: 15
PiatekH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam! mam mały problemik. Nagrałem płytke z linuxem i pokazuję AUDIO/Video jak wchodze na nią w kompueterku. Wkładam do consoli i odpalam przez ESR free MC boot..Staje na różowym Ekranie i później nic. Nie wiem czy źle nagrałem, w czym błąd zrobiłem. Kopia spaczowana ESR odpala ale poza różowym Ekranem nic nie ma. Pierwszy raz się z Takim czymś spotkałem. U was Też pokazuję że to Audi/Video ? Pozdrawiam.
PiatekH jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2010, 19:15   #26
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja mam modchip, więc nie sprawdzę, ale spróbuj z zaznaczonym "disable esr after 1st iop reset" (na wersji gui oczywiście).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2010, 10:01   #27
bestps2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.04.2010
Posty: 2
bestps2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam, mam problem.
mam ps2 slim z FMCB. Nagrywam ten obraz (jest juz spatchowany) i po wlozeniu do ps2 odpala mi się tylko jakiś "film"... Jak zrobic by odpalic live dvd ?

Po skopiowaniu plików na pendrive i odpaleniu pliku *.elf włącza mi się loader - ok. niestety nie wiem jak przejsć dalej do systemu.
bestps2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2010, 00:45   #28
skkn
freeruner
 
Avatar użytkownika skkn
 
Data rejestracji: 16.06.2009
Posty: 35
skkn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak wypaliłeś już płytkę z linem wystarczy, że z poziomu uLe odpalisz kloader.elf (koniecznie z płyty bo inaczej nie da rady), poczekasz chwile żeby wszystko załadował...i powinno się odpalić
skkn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2010, 09:19   #29
bestps2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.04.2010
Posty: 2
bestps2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za pomoc, tylko ,że z ulefa też nie mogę.
mam w ulefie normalnie lokalizację do wyboru:
mcO
mc1
hdd0
cdfs (domniemywam że to wlaśnie odnosi się do napędu)
mass
host
MISC

mogę "wejsć" i odpalic z każdej lokalizacji oprócz właśnie cdfs.

Tak jak pisałem wcześniej - po skopiowaniu wszystkiego na pendrive mogę odpalić kloader, odpala się loader for linux 2.1 RSO i pokazuje tylko menu.

Dopiero za bodajrze 3 razem ruszyło z pendriva - działa.
natomiast z płyty nadal nie mogę uruchomić.
bestps2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.04.2010, 09:42   #30
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jeśli nie masz dostępu do cdfs:/ to znaczy, że nie uruchomiłeś uLE z aktywnymi modułami ESR.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
OpenSUSE 10.0 Calme Komputery 49 30.11.2007 22:41
pliki cue a nagrywanie dvd na ps2 winnertakesall Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 4 01.09.2007 23:35
Jak wypalić film DVD aby startował na PS2 ptr DVD-Video 1 18.01.2006 18:42
LINUX live cd. lista obrazów do ssania kontestator Off topic 6 20.07.2005 18:07


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.