![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Guru
Data rejestracji: 02.09.2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystko zależy jaki ma datacode:
https://www.psdevwiki.com/ps3/Datecode. A już na 100% (jeśli masz "1A" lub "1B") to należało by sprawdzić jakie najniższe oprogramowanie układowe (firmware) można tam zainstalować: https://www.psx-place.com/resources/...n-checker.610/. Jak 3.56 lub niższe to CFW. Jak wyższe to HEN\HAN.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.03.2013
![]() |
Okazało się, że mam 1B, w związku z czym nie chciało mi się z tym pieprzyć i zwyczajnie zainstalowałem HEN-a. Szybko, prosto i przyjemnie. A swoją drogą czy ktoś posiada namiary na jakiś tutorial/porady jak najoptymalniej ustawić obroty wentylatora w webmanie? Zawsze jak uruchamiam konsolę jest cicho, a jak odpalę HEN-a, to wskakują wyższe obroty. Nie mam pojęcia czy tak być powinno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
instaluj CFW jak sie da i nie dramatyzuj
![]()
![]() |
#34 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Nie chce mi się
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
Leniwe to to, rusz sie bo
![]()
![]() |
#36 | |
Guru
Data rejestracji: 02.09.2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
[PS3] PS3Xploit v2.0.1 \ PS3 Toolset by bguerville 1.1. Może załapiesz się na 3.56. PS3 domyślnie do sterowania obrotami wentylatora używa SYSCON-u. webMAN MOD domyślnie z kolei ma na sztywno (manualnie) ustawione najniższe obroty wentylatory na 25% dla CPU i GPU. Dodatkowo wentylator wchodzi na wyższe obroty przy osiągnięciu 68°C. W wersji 1.47.36 dodatkowo możesz ustawić max obroty. Zaleca się aby PS3 nie przekraczało 70°C. Temp CPU i GPU możesz sprawdzić przy wciśnięciu kombinacji START+SELECT (mając webMAN MOD). Po aktywowaniu HEN-a webMAN MOD powinien od razu "zaskoczyć" dlatego konsola może chodzić głośniej ale za to będzie lepiej wentylowana. Ustawienia webMAN MOD możesz zmienić za pomocą: Gra -> webMAN Games -> webMAN Setup -> PS3 webMAN [Setup]
![]() |
![]() |
#37 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Dziękuję bardzo za cenne tipy. Tak czy siak jedno jest w****iające i w sumie nierozwiązane do tej pory - WSZYSTKIE gry z PSX-a (mam na myśli wersje NTSC) uruchamiane przez webmana/mm/cokolwiek odpalają się zawsze w 50hz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
Eee chyba w 60Hz ?
![]() |
#39 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Wyraźnie napisałem - wszystkie gry PSX odpalone przez webmana chodzą w 50hz (nawet wersje NTSC). Problem dosyć popularny (np. https://gbatemp.net/threads/ps3-supe...t-50hz.540539/ ), ale jakoś specjalnie nikt nie podał satysfakcjonującego rozwiązania, szkoda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|