Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.04.2021, 15:20   #16
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,037
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
I tak i nie , zalezy czy masz tam HEN wtedy przeniesiesz folder i gotowe, jesli nie posiadasz hen to sie sprawa komplikuje bo dysk jest szyfrowany.
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.04.2021, 18:51   #17
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 276
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam hena na starym dysku i takowego zamierzam mieć na nowym .
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2021, 19:21   #18
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,037
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To przekopiuj caly folder i z glowy
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2021, 19:38   #19
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 276
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale moje pytanie pozostaje aktualne: w którym miejscy te save`y się znajdują?
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2021, 20:21   #20
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,037
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Eeee nie pamietam , pogrzeb w folderach z tego co kojarze jest tam co sie zwie save , tak czy inaczej mozesz wsio skopiowac hurtem. a masz klucz szyfrujacy do hdd ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2021, 22:01   #21
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,131
Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nie ma sensu wkładać do PS3 dysku SSD.
Było robione wiele testów na ten temat.

Co do zapisów.
Możesz je skopiować (te niezabezpieczone) z Gra -> Narzędzie zapisanych danych
na dysk USB.
Te zabezpieczone możesz skopiować za pomocą multiMANa. Powinny być w dev_hdd0.
Nazwa gry odpowiada ID gry na płycie.

EDIT:
Cytat:
"dev_hdd0/home/numer-użytkownika/savedata/"
Save'y z gier dla PS3, również te z blokadą kopiowania (oczywiście ów blokada dotyczy wyłącznie XMB, a nie programów homebrew).
https://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/...ch/strona4.php.

Nie pamiętam tylko czy HEN pozwoli na bezproblemowe korzystanie z zapisów na innym dysku.
W razie czego zawsze można zrobić-> Ustawienia systemu -> Narzędzie do kopii zapasowych.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 29.04.2021 o godz. 10:32
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2021, 13:32   #22
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,037
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Z tego co mi sie wydaje wymiana hdd nie zmienia zadnego z kluczy szyfrujacych wiec powinno byc OK
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2021, 13:53   #23
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 276
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jolek Podgląd Wiadomości
Nie ma sensu wkładać do PS3 dysku SSD.
Było robione wiele testów na ten temat.

Co do zapisów.
Możesz je skopiować (te niezabezpieczone) z Gra -> Narzędzie zapisanych danych
na dysk USB.
Te zabezpieczone możesz skopiować za pomocą multiMANa. Powinny być w dev_hdd0.
Nazwa gry odpowiada ID gry na płycie.

EDIT:

https://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/...ch/strona4.php.

Nie pamiętam tylko czy HEN pozwoli na bezproblemowe korzystanie z zapisów na innym dysku.
W razie czego zawsze można zrobić-> Ustawienia systemu -> Narzędzie do kopii zapasowych.
Dzięki za odpowiedź i konkretne informacje .
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2021, 16:48   #24
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,037
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Pamietaj zeby to narzedzie z ps3 traktowac z dystansem bo i tak ci nie przeniesie wszystkiego a do tego bardzo lubi sie zesrac i dane ida w pi....
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2021, 19:39   #25
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,131
Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Z tego co mi sie wydaje wymiana hdd nie zmienia zadnego z kluczy szyfrujacych wiec powinno byc OK
Jak włożysz nowy (e.g. czysty) dysk, to konsola każe go sformatować i wrzucić na niego firmware.

Kiedyś próbowałem włożyć inny dysk do konsoli (CECH-2004A).
Stworzyłem profil o tej samej nazwie co poprzedni ale zapisy (save) mimo że dały się skopiować już w grach nie "działały".

Może na SS wygląda to inaczej...
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.04.2021, 20:13   #26
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,037
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Bo byl nowy profil dlatego nie dzialaly trzeba oszykac konsole ze ma ciagle ten sam czyli podmianka, a najprosciej to uzyc fake save data i kazdy save pasuje na zasadzie kopiuj wklej
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.05.2021, 14:55   #27
Meanthord
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Meanthord
 
Data rejestracji: 14.03.2013
Posty: 276
Meanthord niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To jeszcze zapytam - dalej nie można odpalać gier PS2 z zewnętrznej pamięci czy już jest jakiś sposób?
Meanthord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2021, 21:06   #28
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,131
Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Dalej tak jest dla modeli bez BC (backward compatibility) PS2 e.g. Super slim.
Nie pamiętam za to jak jest dla modeli z BC.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2021, 12:40   #29
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,138
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Modele BC nie zmieniają nic w kwestii odpalania gier z PS2, jedynie wewnętrzny HDD, za to można trzymać obrazy na zewnętrznym, po prostu przy próbie odpalenia zostaną przekopiowane (jeśli jest miejsce) na wewnętrzny.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.