![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Witam. Dzisiaj podjąłem próbe zainstalowania oprogramowania na konsoli ps2. Na sformatowanym na FAT32 pendrive wgrałem MCBoost a na płyte Najpierw CD potem DVD+R nagrałem LaunchELF odpowiednio przystosowane do CD oraz\ DVD i tak jakby konsola nie chce mi wczytać dysku. na CD zajmuje to dłużej, jest animacja ładowania playstation 2 a potem włącza się czerwony ekran mówiący "proszę wsadzić płytę playstation lub playstation2". po wsadzeniu płyty DVD proces ładowania jest krtótszy. czy jest to problem z moją konsolą czy coś źle robie? Na naklejce pod konsolą mam 5D więc powinno wszystko działać. POzdrawiam
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A masz modchip ?
![]() |
#3 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy ty próbujesz uruchomić nagraną płytę CD/DVD na nieprzerobionej konsoli? Tzn chcesz zainstalować FMCB?
Jeśli nie masz aktualnie możliwości na uruchomienie homebrew/kopii gier to niestety musisz się wspomóc albo inną konsolą, która ma chip lub już wgrany FMCB, lub też innym sposobem na uruchomienie homebrew (Swap disk, mr brown exploit itp). Więcej info znajdziesz tu: https://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2-FreeMCBoot-ESR/ //edit @misiozol, byłeś szybszy ![]()
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Da radę jeśli:
-masz modchip -masz drugą kartę z wgranym już FMCB -masz dostęp do przerobionej konsoli (nie ważnie czy za pomocą chipa czy fmcb) -masz możliwość uruchomienia homebrew przez jakiś exploit (np wspomniany exploit psx od mr. browna) -masz płytkę Swap Magic. Chyba, że jesteś hardkorem i robisz sobie swapa na żywo ![]() Z czystej ciekawości i nadmiaru czasu - podeślij link do tego cuda na YouTube-ie ![]()
![]() |
#7 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
eŁDeZet Ma(j)ster
Masz slima? Zablokowałeś wszystkie czujniki? Z tak otwartą klapką jesteś w stanie uruchomić oryginał? (musisz mieć zablokowane czujniki tak aby oryginalna gra się uruchomiła mimo otwartej klapki).
Z tego co widzę na filmie to gość albo ma chipa albo już zainstalowanego FMCB. Ja bym zrobił jak na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=3zktnykqCPU Konkretnie przeczytaj opis ale: -Zrób iso oryginalnej gry -Podmień Apachem jej plik wykonywalny (SLUS/SCUS/SCES) na uLe (ważne żeby uLe nie było większe niż oryginalny plik - i uLe musisz podmienić pod taką samą nazwą jak oryginalny plik) -Nagraj takie iso na DVD Dalej lecisz z opisu: Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
To powinno zdac egzamin bez problemu
![]()
![]() |
#11 |
![]() |
próbuje to ogarnąć ale jakoś nie jestem w stanie zrobić ISO oryginalnej gry. program ultraiso plik ma za duży rozmiar żeby zapisać, deamontools lite wczytuje mi że needforspeed to digimony deamontools ultra crashuje mi windowsa a imgburn wyskakuje błąd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Płyty nie są mocno porysowane? ImgBurn powinien dać sobie radę bez problemu.
Tu masz opis: https://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/...vd/strona2.php DVDDecrypter to stara nazwa ImgBurn.
![]() |
#13 |
![]() |
nie miałem żadnej innej płyty żeby sprawdzić, a tamta mi sie nie wczytywała na playstation więc uznałem, że jest zbyt porysowana i nie odczytuje się poprawnie. Zamówiłem 2 nowe gry. i teraz odpalam na ps i god of war wczytuje sie do momentu o trademarkach itp i już dalej nic a ratchet i clank strasznie tnie. To wina lasera? a co do podmieniana to próbuje zrobić teraz obraz ratcheta zaraz dam update jak poszło
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
dobra mam taki problem, że w apache zmieniam toc (rozmiar) na 58160 i gdy wciaskam update file to nie wyświetla mi tych plików zamienionych ("cogswap" z nazwą pliku gry) próbowałem też z właściwości pliku cogswap wyczytać rozmiar pliku i go wpisać ale skraca to i tak w apache na 58 kb i nie wyświetla mi tych plików nieważne co zrobie
Ostatnio zmieniany przez oski11 : 31.05.2019 o godz. 14:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Games Maniac
![]() Data rejestracji: 02.07.2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaki system operacyjny używasz? Mi osobiście apache działa ale wariuje na win7, więc może system jest problemem?
![]() |
Tagi |
launchelf, mcboot, playstation2, problem, ps2 |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z podłączeniem HDD do PS2 | A youkai of love | Hardware | 56 | 20.10.2013 02:30 |
Problem z wypaleniem gry na nośniku DVD DL (PS2) | Kamil955 | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 13 | 06.11.2012 20:30 |
Problem z odczytem płyt DVD (PS2) | Tomaszek88 | Hardware | 11 | 01.07.2010 23:32 |
Linux PS2 Problem | PiatekH | Homebrew | 8 | 02.03.2010 18:40 |
Problem z PS2 !! | kwiecien91 | Hardware | 1 | 17.04.2008 17:39 |