Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.05.2013, 12:50   #1
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Problem z PS2 Classics

Tak jak w temacie, problem dotyczy klasyków z ps2 a raczej PS2Placeholder, mimo iż mam CobraCFW 4.31 to nie miałem większych problemów z instalacją ReactPSN i samym aktywowaniem *.raf, konto aa ładnie zmieniło nazwę informując, że zainstalowało 1 plik *.raf. Problem zaczyna się podczas uruchomienia gry przez placeholder'a - wywala błąd, classics manager aktywuje grę, wraca bez problemu do xmb, ale gry uruchomić nie chce i samo logo nie zmienia się na grę jaką zmieniłem tylko jest standardowa ikonka z informacją o miejscu z którego montuje ISO.BIN.ENC. Jakaś rada czy nic się nie da zrobić? Jak już pisałem w innym temacie - u kuzyna na Rebugu działa, a instalowałem tak samo .
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.05.2013, 13:17   #2
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wywal ten śmietnikowy CFW.

Być może jest jakiś konflikt z payloadem ReactPSN, a CoreOS kobry. Skoro postępujesz identycznie jak u kolegi i tam działa, a u Ciebie nie to jasne że winny jest CFW. Ewentualnie ten CFW nie ma wymaganych patchy na LV2, zobacz może da się to w locie spatchować Rebug Toolbox'em (zmiany aktywne (chyba ;]) do resetu konsoli).
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 13:38   #3
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Z tym toolbox'em to go po prostu zainstalować? A ten śmietnikowy jak stwierdziłeś CFW - gdyby nie większa kompatybilność z PS2 i to z obrazów ISO to nie zastanawiałbym się i od razu wrzucił Rebug jak kuzynowi - nie koledze XD.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 13:54   #4
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,488
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Haker120 Podgląd Wiadomości
Z tym toolbox'em to go po prostu zainstalować? A ten śmietnikowy jak stwierdziłeś CFW - gdyby nie większa kompatybilność z PS2 i to z obrazów ISO to nie zastanawiałbym się i od razu wrzucił Rebug jak kuzynowi - nie koledze XD.
Wrzuć CFW 4.30.2 Rebug i na nim wszystko zainstaluj - jeśli będzie działać zainstaluj CFW Cobry (rap od PS2Classics managera zostanie ).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 14:00   #5
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Wrzuć CFW 4.30.2 Rebug i na nim wszystko zainstaluj - jeśli będzie działać zainstaluj CFW Cobry (rap od PS2Classics managera zostanie ).
Thx szczuru, ale *.rap mi się zainstalował poprawnie - a jak się wkurzę to po prostu przejdę na Rebug'a, choć szkoda będzie obrazów ISO z ps2 OK - postanowiłem zmienić CFW na Rebug, jak zainstalować to wiem, ale czy nie będzie problemu z tym co już zainstalowałem (gry psx, które już kiedyś kupiłem i te klasyki HD z ps3)?, i którego Rebuga zainstalować bo są jakieś downgrade'ry i REX?
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 30.05.2013 o godz. 14:36
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 14:59   #6
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,488
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Rozumiem, że flagę QA masz ustawioną W takim razie śmiało wgrywaj REX 4.30.2
Problemu z zakupionymi rzeczami nie powinno być ale jak chcesz mieć pewność w 100% to skopiuj swój folder exdata z hdd0 na pc (dev_hdd0/home/[numer_twojego_konta]/exdata).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 15:09   #7
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jaką flagę? Zawsze przy zmianie wgrywałem OFW 3.55 a dopiero potem CFW. Właśnie próbuję założyć flagę QA i nie mogę. Zejść na 3.55 i zainstalować Rebuga czy koniecznie muszę założyć flagę?
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 30.05.2013 o godz. 15:42
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 16:19   #8
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,488
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Flagę zakładasz raz a później w Debug settings włącz "System Update debug". dzięki temu będziesz mógł bez problemu wgrywać starsze CFW tak samo jak byś robił aktualizację (+ możliwość trzymania kilku[nastu] PUP-ów na HDD i instalowania ich z HDD).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 16:31   #9
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No ok ale nie mogę założyć flagi, i nie jestem do końca pewny czy mogę zainstalować czysty OFW 3.55 skoro mam teraz CobraCFW 4.30. - To mi wyświetla bez włożonego dongla.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 16:36   #10
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,488
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Wgraj "Rebug REX 3.55.4 '999' Downgrader". Załóż na nim flagę (w Rebug Toolbox), włącz w/w opcję, wgraj inny 3.55 (kmeaw lub Rebug 3.55.4 - dehash) i wgraj 4.30.2 Rebug
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 16:40   #11
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
OK, ale przez recovery menu? - bo na tym pseudo cfw mam ,,this update data is not supported on this system" przy próbie instalacji downgrader'a a nie chce zbrickować konsoli. Teraz inny problem - każe mi zaktualizować do wersji 4.30.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 30.05.2013 o godz. 16:46
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 16:47   #12
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,488
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jeśli nie masz ustawionej Flagi QA to tak - przez Recovery. Jeśli nie zadziała to masz jeszcze jedną alternatywę - zrób update do Rebug 4.41.2 i na nim ustaw flagę i sprawdź czy działa PS2 Classics (dzięki ustawionej fladze będziesz mógł później grać niższy FW bez problemu - np 4.30 Cobra).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 16:48   #13
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Zrobiłem update do Rebug 4.41.2 flage włączyłem w Rebug Toolbox - poinformował mnie że cfw nie jest w pełni kompatybilny z nim i nie mogę włączyć tego dodatkowego menu. Jak w tej sytuacji zejść na Rebug 4.30?
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />

Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 30.05.2013 o godz. 17:46
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 17:45   #14
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,488
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Haker120 Podgląd Wiadomości
Zrobiłem update do Rebug 4.41.2 flage włączyłem w Rebug Toolbox - poinformował mnie że cfw nie jest w pełni kompatybilny z nim i nie mogę włączyć tego dodatkowego menu. Jak w tej sytuacji zejść na Rebug 4.30?
To w końcu włączyłeś Flagę czy nie bo nie do końca zrozumiałem to co napisałeś. Ma najnowszą wersję toolboxa? (pkg jest zawsze dostępne w Package managerze).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2013, 17:46   #15
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,128
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jest progres - udało mi się włączyć te debugowe opcje - ale jak mogę bezpiecznie zainstalować Rebug 4.30.2 bądź tą nieszczęsną cobre? - jak to ustawić i gdzie wrzucić te podpisane przeze mnie paczki aktualizacyje?
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem z podłączeniem HDD do PS2 A youkai of love Hardware 56 20.10.2013 02:30
Problem z wypaleniem gry na nośniku DVD DL (PS2) Kamil955 Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 13 06.11.2012 21:30
Linux PS2 Problem PiatekH Homebrew 8 02.03.2010 19:40
Problem z dźwiękiem na Ps2 Slim w w filmikach Urb4n Hardware 7 23.04.2008 22:37
PS2 slim, problem z blokadami piterr87 Hardware 11 16.12.2005 13:48


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.