Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   Problem - Save z pendrive'a na MC za pomocą uLELF'a (https://forum.cdrinfo.pl/f106/problem-save-pendrivea-mc-za-pomoca-ulelfa-88813/)

HellCat 12.05.2011 14:59

sendspace.com/file/29w6ks
Proszę, panowie, macie. Tym razem spakowane :P

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1161022)
Skasuj tego save'a i zrób nowego w grze.

Dobra, zrobię nowego, ale jednak mów se co chcesz, tego i tak na wszelki wypadek zostawię na pendrive'ie. :P

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1161022)
Skąd masz w ogóle ten save?

No zrobiłam go normalnie, zanim sformatowałam kartę i teraz jak wkleiłam metodą PSUPaste, to nie idzie.

Berion 12.05.2011 16:41

Cytat:

Napisany przez HellCat (Post 1161054)
Dobra, zrobię nowego, ale jednak mów se co chcesz, tego i tak na wszelki wypadek zostawię na pendrive'ie. :P

Tworzenie kopii ważnych danych, przed ich modyfikacją zawsze wydawała mi się czymś oczywistym. Toteż nawet nie wspominałem.

Słusznie więc, zatrzymaj go sobie na pendrive'ie. ;)

Cytat:

sendspace.com/file/29w6ks
Proszę, panowie, macie. Tym razem spakowane :P
Też bez sensu. :D

Poprzednim razem prosiłem o obraz karty (spakowany) ponieważ to jedyny sposób aby sprawdzić czy save wgrał się ok, czy nie jest coś nie tak z systemem plików itd. co mógłby sugerować ów nieszczęsny komunikat.

Tym razem, wystarczyłby sam *.psu (też spakowany), ponieważ chciałem sprawdzić tylko czy oba save'y są identyczne.

ALE:

Cytat:

No zrobiłam go normalnie, zanim sformatowałam kartę i teraz jak wkleiłam metodą PSUPaste, to nie idzie.
Ale skoro ten save wykonała gra, to nie ma innej możliwości jak to że jest poprawny, tj. ma poprawne nazwy i format danych. Myślałem, że ściągnęłaś go z sieci i wtedy jest całkiem prawdopodobne, że wersje nie będą się zgadzać.

Czyli gorzej. :D
Trzeba teraz się zastanowić skąd się wziął failed przy rozpakowywaniu tego *.psu:

1. Czy dzieje się tak za każdym razem na tej samej karcie, z tym samym save'm?

2. Czy próbowałaś inne save'y w ten sposób rozpakowywać na tę samą kartę?

HellCat 12.05.2011 19:35

No chłopaki, dobra, a za razem zła wiadomość. W uLE'u sprawdziłam i rzeczywiście świeży zapis zrobiony dwie minuty temu różni się od tego starego. Mianowicie brakuje mi dwóch plików, w tym przypadku - bank 6 i bank 7. Spróbuję z tego nowego przekop[iować te pliki na stary i może się uda :)

Berion 12.05.2011 19:58

Z tego co ja pamiętam to save do Jak & Daxter 2 ważył około 1.5MB. Można save'ować było na kilku slotach i te "banki" to właśnie te sloty. Po dorzuceniu powinno działać.
Uważam jednak, że i bez tego powinien zobaczyć save'a, a tylko przy próbie loadowania wyświetlić komunikat, że jest uszkodzony.

Zobaczymy. :)

- - -

Pozostaje też kwestia tego czemu przy archiwizacji nie spakował wszystkich plików (pewnie stąd ten błąd w uLE przy przywracaniu, że w metadanych były wpisane, a fizycznie ich nie było - albo odwrotnie). Jaka to wersja uLE? Może masz jakąś betę?

HellCat 12.05.2011 20:44

Ok, chłopaki, dzięki Wam serdeczne za pomoc, w końcu się udało (nie ominęłam oczywiście w moim "udaniu się" spieprzenia czegoś przy okazji i aktu depresji). Zapis jest, a karta kolegi mieszkającego dwa domy dalej się przydała (ostatnie zdanie adekwatne do aktu depresji :) ). W każdym bądź razie, jeszcze raz: Wielkie dzięki, Rumcajs ^^

Berion 12.05.2011 20:50

Jesteś trzecią dziewczyną (mam nadzieję że dziewczyną, wszak nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie), która zdolna jest do myślenia analitycznego. Żaden szowinizm. Po prostu rzadkie zjawisko w przyrodzie (a przynajmniej w moim mikro środowisku).

:spoko:

Ale...

mogłabyś podać wersję uLE na którym "PSUPaste'owałaś". :P

HellCat 12.05.2011 21:25

uLaunchELF v4.06. I tak, jestem dziewczyną :) Ha! Nawet jestem na podium! Aczkolwiek fakt faktem iż zupełnie sama mając za sobą dopiero 12 lat życia i zerowe doświadczenie w programach na konsolę sformatowałam sobie kartę pamięci! Bądź co bądź, i tak jestem z siebie dumna!:D

Berion 12.05.2011 21:46

Zmień na 4.42. Twój jest antyczny.

Przejrzałem listę zmian od 4.06 do obecnej i nie ma tam nic o poPSUtych save'ach. Także masz/miałaś pecha, wypadałoby tego buga odtworzyć bo może przyprawić o palpitacje serca.

//A ja liczyłem na to, że dekadę starsza. Pech! ;]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25.