Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.05.2019, 11:40   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.05.2019
Posty: 8
oski11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy PRoblem z LaunchELF/ MCBoost PS2

Witam. Dzisiaj podjąłem próbe zainstalowania oprogramowania na konsoli ps2. Na sformatowanym na FAT32 pendrive wgrałem MCBoost a na płyte Najpierw CD potem DVD+R nagrałem LaunchELF odpowiednio przystosowane do CD oraz\ DVD i tak jakby konsola nie chce mi wczytać dysku. na CD zajmuje to dłużej, jest animacja ładowania playstation 2 a potem włącza się czerwony ekran mówiący "proszę wsadzić płytę playstation lub playstation2". po wsadzeniu płyty DVD proces ładowania jest krtótszy. czy jest to problem z moją konsolą czy coś źle robie? Na naklejce pod konsolą mam 5D więc powinno wszystko działać. POzdrawiam
oski11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.05.2019, 13:32   #2
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A masz modchip ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2019, 13:34   #3
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,470
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Czy ty próbujesz uruchomić nagraną płytę CD/DVD na nieprzerobionej konsoli? Tzn chcesz zainstalować FMCB?

Jeśli nie masz aktualnie możliwości na uruchomienie homebrew/kopii gier to niestety musisz się wspomóc albo inną konsolą, która ma chip lub już wgrany FMCB, lub też innym sposobem na uruchomienie homebrew (Swap disk, mr brown exploit itp).

Więcej info znajdziesz tu:
https://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2-FreeMCBoot-ESR/

//edit
@misiozol, byłeś szybszy
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2019, 13:38   #4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.05.2019
Posty: 8
oski11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
A masz modchip ?
Nie mam. Na youtube jak ogladalem poradniki to mowili ze bez chipa da rade mcboot zainstalowac.
oski11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2019, 13:43   #5
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
, no to skoro mowili to czemu nie dziala no ci magicy z jutjuba to cudotworcy a ziemia jest plaska , szczuru ci napisal co i jak .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2019, 13:44   #6
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,470
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Da radę jeśli:
-masz modchip
-masz drugą kartę z wgranym już FMCB
-masz dostęp do przerobionej konsoli (nie ważnie czy za pomocą chipa czy fmcb)
-masz możliwość uruchomienia homebrew przez jakiś exploit (np wspomniany exploit psx od mr. browna)
-masz płytkę Swap Magic.

Chyba, że jesteś hardkorem i robisz sobie swapa na żywo Kopiujesz jakąś oryginalna grę, którą posiadasz ale podmieniasz jej ELF-a (plik wykonywalny) na uLaunchELF-a, bootujesz oryginał i bardzo szybko podmieniasz z kopią (po zweryfikowaniu oryginału w browserze powinno dać radę w miarę prosto podmienić płytę).

Z czystej ciekawości i nadmiaru czasu - podeślij link do tego cuda na YouTube-ie
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2019, 13:52   #7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.05.2019
Posty: 8
oski11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Da radę jeśli:
-masz modchip
-masz drugą kartę z wgranym już FMCB
-masz dostęp do przerobionej konsoli (nie ważnie czy za pomocą chipa czy fmcb)
-masz możliwość uruchomienia homebrew przez jakiś exploit (np wspomniany exploit psx od mr. browna)
-masz płytkę Swap Magic.

Chyba, że jesteś hardkorem i robisz sobie swapa na żywo Kopiujesz jakąś oryginalna grę, którą posiadasz ale podmieniasz jej ELF-a (plik wykonywalny) na uLaunchELF-a, bootujesz oryginał i bardzo szybko podmieniasz z kopią (po zweryfikowaniu oryginału w browserze powinno dać radę w miarę prosto podmienić płytę).

Z czystej ciekawości i nadmiaru czasu - podeślij link do tego cuda na YouTube-ie
Youtu.be/oe8a2KlepeE link. Mam zrobione tak ze z otwarta klapka kreci sie plyta. O to chodzi z tym ostatnim sposobem u ciebie opisanym? Ze wsadzam oryginal i w pewnym momencie wypalona z iso gry wsadzam?
oski11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2019, 14:08   #8
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,470
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Masz slima? Zablokowałeś wszystkie czujniki? Z tak otwartą klapką jesteś w stanie uruchomić oryginał? (musisz mieć zablokowane czujniki tak aby oryginalna gra się uruchomiła mimo otwartej klapki).

Z tego co widzę na filmie to gość albo ma chipa albo już zainstalowanego FMCB.

Ja bym zrobił jak na tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=3zktnykqCPU

Konkretnie przeczytaj opis ale:
-Zrób iso oryginalnej gry
-Podmień Apachem jej plik wykonywalny (SLUS/SCUS/SCES) na uLe (ważne żeby uLe nie było większe niż oryginalny plik - i uLe musisz podmienić pod taką samą nazwą jak oryginalny plik)
-Nagraj takie iso na DVD

Dalej lecisz z opisu:
Cytat:
Step 3 (info as seen in the video)
1.Put the original PS2 game in your PS2 now.
2.Once the "PlayStation 2" logo appears and disappers, swap trick your original for your backup and when the disc slows down, swap it back and it'll boot to cogswap.
Z tym, że zamiast Cogswapa powinno zbootować się uLe - dalej za jego pomocą uruchomisz instalator FMCB z pendrive'a.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2019, 15:34   #9
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.05.2019
Posty: 8
oski11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Masz slima? Zablokowałeś wszystkie czujniki? Z tak otwartą klapką jesteś w stanie uruchomić oryginał? (musisz mieć zablokowane czujniki tak aby oryginalna gra się uruchomiła mimo otwartej klapki).

Z tego co widzę na filmie to gość albo ma chipa albo już zainstalowanego

Konkretnie przeczytaj opis ale:
-ZrĂłb iso oryginalnej gry
-Podmień Apachem jej plik wykonywalny (SLUS/SCUS/SCES) na uLe (ważne żeby uLe nie było większe niż oryginalny plik - i uLe musisz podmienić pod taką samą nazwą jak oryginalny plik)
-Nagraj takie iso na DVD

Dalej lecisz z opisu:


Z tym, że zamiast Cogswapa powinno zbootować się uLe - dalej za jego pomocą uruchomisz instalator FMCB z pendrive'a.
Tak. Slim z zablokowanymi czujnikami. Potem jak bede w domu to sprobuje to co wstawiles
oski11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2019, 15:43   #10
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,041
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
To powinno zdac egzamin bez problemu
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2019, 22:26   #11
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.05.2019
Posty: 8
oski11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
próbuje to ogarnąć ale jakoś nie jestem w stanie zrobić ISO oryginalnej gry. program ultraiso plik ma za duży rozmiar żeby zapisać, deamontools lite wczytuje mi że needforspeed to digimony deamontools ultra crashuje mi windowsa a imgburn wyskakuje błąd
oski11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2019, 22:54   #12
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,470
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Płyty nie są mocno porysowane? ImgBurn powinien dać sobie radę bez problemu.
Tu masz opis:
https://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/...vd/strona2.php

DVDDecrypter to stara nazwa ImgBurn.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2019, 12:59   #13
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.05.2019
Posty: 8
oski11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Płyty nie są mocno porysowane? ImgBurn powinien dać sobie radę bez problemu.
Tu masz opis:


DVDDecrypter to stara nazwa ImgBurn.
nie miałem żadnej innej płyty żeby sprawdzić, a tamta mi sie nie wczytywała na playstation więc uznałem, że jest zbyt porysowana i nie odczytuje się poprawnie. Zamówiłem 2 nowe gry. i teraz odpalam na ps i god of war wczytuje sie do momentu o trademarkach itp i już dalej nic a ratchet i clank strasznie tnie. To wina lasera? a co do podmieniana to próbuje zrobić teraz obraz ratcheta zaraz dam update jak poszło
oski11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2019, 13:25   #14
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.05.2019
Posty: 8
oski11 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dobra mam taki problem, że w apache zmieniam toc (rozmiar) na 58160 i gdy wciaskam update file to nie wyświetla mi tych plików zamienionych ("cogswap" z nazwą pliku gry) próbowałem też z właściwości pliku cogswap wyczytać rozmiar pliku i go wpisać ale skraca to i tak w apache na 58 kb i nie wyświetla mi tych plików nieważne co zrobie

Ostatnio zmieniany przez oski11 : 31.05.2019 o godz. 13:32
oski11 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2019, 17:36   #15
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,097
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jaki system operacyjny używasz? Mi osobiście apache działa ale wariuje na win7, więc może system jest problemem?
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
launchelf, mcboot, playstation2, problem, ps2

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem z podłączeniem HDD do PS2 A youkai of love Hardware 56 20.10.2013 01:30
Problem z wypaleniem gry na nośniku DVD DL (PS2) Kamil955 Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 13 06.11.2012 19:30
Problem z odczytem płyt DVD (PS2) Tomaszek88 Hardware 11 01.07.2010 22:32
Linux PS2 Problem PiatekH Homebrew 8 02.03.2010 17:40
Problem z PS2 !! kwiecien91 Hardware 1 17.04.2008 16:39


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO