![]() |
Wkladam, gram i nie cierpie ;-). Wszyscy zadowoleni.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
Więc włóż, graj i cierp. Te porty są kijowe - na PS3 nie dość że spokojnie poszły by w 1080p to na dodatek mogliby jeszcze raz wyrenderować FMV, poprawić tekstury i choć trochę obiekty. Np. to co robi <tutaj nazwa studio którego nazwy zapomniałem> z Oddworld Strangers Wrath jest dobrym przykładem.
|
Trzeba jeszcze grac na PC i miec nerwy do masy babrania sie z emulatorami. Ja chce wlozyc plyte i grac.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Z "fatów" to właśnie najładniejszy model. No i logo ma wypukłe. ;]
- - - Te remasterowanie do HD to kpina jest jakaś. To nie jest HD, tylko przepisanie tych gier na nowo, na odwal się aby ponownie zarobić na tym samym. Jedynie gameplay jest HD i to też tylko 720p... Tekstury są te same (podobno Team ICO ma wymienić na lepsze w nadchodzącym Team ICO Collection), obiekty też, bitmapy też (a więc np. menusy, rozciągnięte dodatkowo do 16:9 co wygląda odrażająco) i wstawki FMV w oryginalnej rozdzielczości (tj. rozciągnięte do 720p i zapisane w natywnym formacie video dla PS3). Dlatego nie warto w to inwestować, te same, emulowane gry wyglądają lepiej na PC! (za sprawą stosownych wtyczek). Jedyny magnes to trophy jeśli ktoś je lubi zdobywać, ale wydawać na takie gówno 150zł tylko dla pucharków wydaje mi się absurdem. |
I tak zremasterują do HD... a w tytuły z PS2 zawsze można pograć na oryginalnej sońce... Gorzej z nowoczesnymi TV, i wyświetlaniem obrazu... Jak się jeszcze nie znałem, to właśnie wybierałem pomiędzy PS3, a PS2... jak usłyszałem że PS3 nie ma wstecznej kompatybilności wybrałem PS2. Potem się dowiedziałem że niektóre modele mają, ale nie żałuję gdyby nie to nigdy bym nie zaczął się interesować homebrewem, i nie trafiłbym na to forum ;)
|
Jak zloto :-)! Wersji bez kompatybilnosci z PS2 bym w zyciu nie kupil, bo duzo gram w MGS 2 i MGS 3.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
i jeszcze dziala? :szczerb:
|
Berion - mam pierwsza wersje. Z chromem naokolo napedu :-)!
Z konsolami zawsze tak było. Diabeł tkwi w szczegółach. :)
|
przypomina mi to kupowanie prockow po serii co by byly bardziej podatne ne OC :)
teraz nie ulegne tej modzie. wiec CFW musi sie dac zainstalowac na CECH - 2501A |
Cytat:
Na CECHL04 i CECH-2504B możesz śmiało instalować 3.55-Kmeaw. :fiu: Cytat:
Ja z początku psioczyłem na wygląd nowych PS3 i X360, ale tak z perspektywy czasu patrząc są dla mnie jednak ładniejsze niż pierwowzory (po za tym designy fatów są trzy). |
Slim streamuje dźwięk Dolby TrueHD i DTS-MA ,FAT musi przekształcać ten dźwięk do LPCM. Dla niektórych to bardzo duża przewaga Slima :)
|
Fat ma jeszcze jedna przewage nad slimem - wyglada elegancko, czego o cieniasie powiedziec nie mozna...
wlasnie mialem na mysli nową. widac mozna je jeszcze kupic.
niestety biorac pod uwage starsza konstrukcje, wieksza podatnosc na yloda(?), ewentualny brick przy wgrywaniu CFW. nie wiem czy warto. a slima w rozsadnej cenie nie moge znalezc heh. co najwyzej bez gwary lub z USA gwarą |
Nowych nie kupisz, a więc nie.
Zresztą Slimy mniej prądu wcinają i są mniejsze. To podstawowa zaleta. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:17. |