![]() |
czy duże znaczenie przy zgrywaniu gry na dysk ma ustawianie LBA w/g wielkosci i później robienie i zapisywanie tej struktury katalogów, czy poprostu wystarczy przegrać pliki na dysk ???
|
Niewielkie o ile gra nie sprawdza LBA, ale wtedy trzeba dodatkowo wyedytowa***263; tablic***281;... W ka***380;dym razie przy "normalnej" grze znaczenie jest niewielkie i mo***380;esz ***347;mia***322;o u***380;y***263; np. NeroBR.
|
a jakie są jeszcze programy którymi można to zrobić i jak to w nich zrobić oprócz Isobuster i Apache2.
|
www.allucard.cc masz tam wszystko ***347;wie***380;e ;)
|
dzięki ,
tylko jest mały problem z językiem :help: |
Wkurza mnie jak wszyscy piszą że Tekkena Tag Tournament nieda sie przerobić.
Ja osobiście przerobiłem go za pierwszym razem z CD na DVD i zpatchowałem bo mam przeróbke na memorce. |
Nikt nie twierdzi, że się nie da, tylko że się nie da "standardowymi metodami" ze względu na sprawdzanie LBA. Można to zrobić ręcznie, a można też użyć już gotowego patcha (gdzieś widziałem takowy na psx-scene.com w temacie o CD->DVD) i oczywiście ustawić resztę plików względem wyedytowanej tablicy. Co to znaczy "standardowymi metodami"? ano zwyczajne przerzucenie plików z CD na DVD, a tak to się właśnie nie da.
Ponadto w przypadku ESR, nie trzeba się troszczyć o media flag bo ESR patchuje to w locie. |
a może lego star wars 1 też sie da , jeżeli tak proszę o wskazówki.
|
Cytat:
|
przerabiałem tą grę z cd na dvd ale niestety nie działała , nie wiem dlaczego ,
szczerze dawno sie tym nie interesowałem i dlatego zadałem to pytanie bo może coś się zmieniło w tym temacie. |
Nic się nie zmieniło i nic się już nie zmieni. :taktak:
|
a może ktoś próbował i mu się udało ???
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13. |