Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2019, 20:02   #16
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,320
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak potrzebujesz pobrac obraz "naprawionego" HDD jakies 1gb
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2019, 23:01   #17
KaiQ
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 429
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Sprawa ma się tak…

Z FHDB nie miałem wcześniej żadnych doświadczeń. Na dysk który mam, wgrywałem obrazy przy pomocy Winhiip i to już mi działało najpierw z HDLoader, a później większą kompatybilność zauważyłem w OPL, jednak doszło do dziwnych anomalii nigdzie nie opisywanych, że po jakimś czasie najpierw część, a później coraz więcej gier przestało mi się wczytywać. Tak z HDLoadera jak i OPL.


Na przejściówki SATA do NA przyjdzie pora, obecnie chcę zrobić to w formie, dającej największą stabilność. Jeśli wersja FHDB pozwala na szybkie wczytywanie i nie ma z tym gimnastyki, to spróbuję. Pytanie skąd wziąć ten wspomniany obraz i jak się to ma do wielkości dysku. Linki i wskazówki mile widziane.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 10:34   #18
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,320
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie potrzebujesz FHDB jest zbedny majac wszystko na dysku , a co gier podejrzewam ze dysk smieciasty lub za duza defragmetacja na nim wystapila .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 10:36   #19
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,141
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Tylko z tego co ja rozumiem to wpierw musisz wykonac/miec na innym hdd kopie wszystkich gier bo wgranie tej partycji usunie wszystko jak leci i dopiero po tym mozesz wgrac swoje gry.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 10:39   #20
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,320
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Pisze ze zrobil kopie gier post nr5, a wiec wystaczy przy winhiip przerzucic tylko na nowy dysk proste kopiuj
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 10:45   #21
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,141
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ja nie odnosilem sie do niego a do siebie, bo mam juz sata i dysk klonowalem i zaoszczedzilem sobie sporo czasu.

Tylko ze w przypadku dysku na IDE i powiedzmy tych 200gb to mu troche czasu zejdzie, ale jak i tak musi to zrobic to nei robi mu roznicy.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 10:56   #22
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,320
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
No tak IDE to nie jest za szybkie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 11:28   #23
KaiQ
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 429
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Odpiszę w paru punktach by jasno się odnieść.

Jeśli chodzi o mój dysk, to nie ma z nim problemów jeśli chodzi o jego stan. Pod stacjonarką sprawdzałem S.M.A.R.T i jeszcze posłuży. Dodatkowo machnąłem mu zerowanie w MHDD tak by pozbyć się jakichkolwiek błędów logicznych. (na wszelki wypadek). Jeśli przygotowywałem dysk to za jednym zamachem, mam na myśli że wgrywałem wszystkie obrazy gier od razu, aby uniknąć dogrywania, usuwania, a później przez to dzielenia innych większych gier by się zmieściły w wolnych przestrzeniach.

Anomalia wyglądała tak, że jak wgrałem gry na dysk, to bądźmy szczerzy raczej nikt nie ma na tyle czasu by codziennie grać. Po jakimś czasie gry, które wcześniej działały przestawały się uruchamiać, więc od nowa wgrywałem i sytuacja się powtarzała.
Domyślam się że nie wykorzystałem wszystkich opcji, bo i z OPL się nie bawiłem jakoś za szczególnie.

Ale konkretnie. Wgrywanie gier nawet jeśli zejdzie 4 godziny to nie problem. To ma przede wszystkim działać i raz zrobione niech leży. (tak jak z samochodem, nie chcę się rajcować dłubaniem, a tym że uruchamiam i działa).

Pytania.
+ "Nie potrzebujesz FHDB jest zbedny majac wszystko na dysku"
- Ja rozumiem że FMCB jest na karcie pamięci, FHDB ma być zainstalowane na HDD, więc jak się odnieść do tego co napisałeś kolego Misiozol ?
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 12:01   #24
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,320
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
to jest banalnie proste mylisz pojecia , kol @Jolek ci napisal juz ale dokladnie wyjasnie fmcb/fhdb to jest to samo uruchamiane z innego media jest ci zbedne jesli masz spaczowany obraz dysku , mozesz dograc zeby miec dla czystej zasady ale nie ma potrzeby bo dziala to bez tego , po prostu wgrywasz paczowany obraz na dysk wgrywasz gry , uruchamiasz konsole wybierasz OPL i z OPL uruchamiasz sobie gre i to tyle .

A dysk wyzeruj przy pomocy HDDLLF , a nastepnie przeskanuj powierzchnie przy pomocy HD tune Pro .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 12:19   #25
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,141
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
A czy kompatybilnosc sie zmienia w jakis sposob w momencie uruchamiania z hdd?
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 12:21   #26
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,320
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie , to sa te same programy HDL/OPL/SMS itd. tylko uruchamiane z HDD
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2019, 21:28   #27
KaiQ
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 429
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dzisiaj z domu (do drugiego gdzie więcej siedzę) przytargałem kolejną stacjonarkę, z dostępnym złączem IDE na MB. Zatem wgrywanie powinno być najszybszą opcją z możliwych.

Czy może mnie ktoś nakierować na ten spatchowany obraz dysku? (link, nazwa jak szukać dosłownie...)
Jeśli jest to coś na zasadzie kopii partycji to jak się to ma do pojemności HDD, bo jak wspominałem mam dysk o pojemności 300GB, więc domyślać się mogę że coś tutaj trzeba będzie grzebać, poprawiać.
Nie chcę zadawać pytań banalnych, ale nie jak dla kogoś kto korzystał wyłącznie z FMCB i karty pamięci to ciężko mi się wypowiedzieć o alternatywnych możliwościach, a tym bardziej wiedzieć która jest lepsza i jak zastosować.

Proszę o potwierdzenie albo wyprowadzenie mnie z błędu.
FreeMC Boot oraz FreeHD Boot to technicznie to samo oprogramowanie, gdzie różnica polega wyłącznie na miejscu zapisu/instalacji tak? Jeśli mam najnowszy installer FMCB to można go zatem zainstalować na dysku? Tak to zrozumiałem jak dotąd.

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 03.11.2019 o godz. 21:49
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2019, 09:05   #28
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,320
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Np mozesz szukac: ps2 hdd image 48bit

https://www.youtube.com/watch?v=bY29-bQv_zo
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2019, 14:31   #29
damian1994
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.11.2009
Posty: 106
damian1994 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jolek, nie masz gdzieś tego SUDC4?
damian1994 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2019, 19:05   #30
A youkai of love
Games Maniac
 
Avatar użytkownika A youkai of love
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 1,112
A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>A youkai of love jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Nie jestem jolek, ale łap link do SUDC4.
__________________
<img src=http://forum.cdrinfo.pl/signaturepics/sigpic93605_1.gif border=0 alt= />
A youkai of love jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS2 Slim SCPH-70004 - koniec z płytami - USB/HDD/SMB - pytania Y2J Hardware 48 27.03.2013 01:21
Problem z wypaleniem gry na nośniku DVD DL (PS2) Kamil955 Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 13 06.11.2012 20:30
Kilka pytań dotyczących ps2 (FMCB,Dysk,Pal/Ntsc,Psx) Vasaki Hardware 3 25.01.2010 15:42
PS2 i trainer'y urbizg Homebrew 1 21.07.2008 18:53
ELF-Pack - obraz z programami dla PS2 (uLE, SMS, HDL, OPL, ESR, FMCB etc.) Berion Homebrew 0 01.01.2008 18:51


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.