Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.10.2013, 13:15   #1
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,071
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
PS1/PSX na PSP ciemna materia-ciemny ekran ,pomoc przy konwersji

Tak jak temacie kurcze postanowilem sobie przerobic rayman2 i dupa nic mi nie wychodzi na poczatek 1 raz udalo mi sie dobrnac do ekranu botowania psx/logo sony przy pomocy PSX2PSP (zrobilem iso przy pomocy PsOneISOMakerPRO a potem konwersja przy pomocy PSX2PSP) i na tym utknelo zaczolem kombinowac i dostaje 80010002 ,probowalem juz wszystkie mozliwe kombinacje nawet w akcie desperacji pobralem z theisozone gotowca eboot i znowu dupa to samo 80010002 prubowalem juz chyba wszystkich mozliwych kombinacji w ustawieniach psp w menu vsh oraz recovery i w recovery>advanced .Nastepnie postanowilem uzyc PopstationGUI no i dupa dostaje 80000004 brak pomyslow powoli mam chec cisnac tym o sciane .
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.10.2013, 13:50   #2
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Working only on 3.90 pops, make sure Disc-Load Speed is set to Normal (because of graphics glitches) Tested on 3.93. Works fine until "The Bayou" level. Freezes at the part in which you must hit the switch and get to the door before it closes.
Wgraj POPSLoadera do swojego CFW i odpal grę używając POPS-a z 3.90
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2013, 15:07   #3
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,071
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Kurcze no nie moge tego zmusic do zadzialania konsola wrzucam gotowca z tad http://zlodziejskadomena/downloads/p...r-660-pro-cfw/ do seplugins i konsola ich nie widzi nie kumam juz tego , rozwin jak mam to wgrac i ewentualnie z kad pobrac ?

Ostatnio zmieniany przez Berion : 01.10.2013 o godz. 18:46 Powód: //piracki link
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2013, 16:04   #4
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A dodałeś ścieżkę do pluginu do POPS.txt i włączyłeś go w recovery mode? Dodatkowo musisz wyciągnąć odpowiednie pliki POPS z 3.90 FW ewentualnie ściągnąć paczkę z gotowymi plikami.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2013, 16:37   #5
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,071
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak wszystko jest wlaczone zapomnialem o pops.txt , ale dalej to nie zmienia faktu ze zatrzymuje sie la logo playstation i nic dalej sie nie dzieje nawet soft juz zmienilem na slimie na ten z strony wololo , a na fat mam 5.00 m33-6 i mam to samo logo playstation i na moim i na tym z sieci eboot.pbp ,wybralem 3.90 i dalej dupa w sumie nie ma znaczenia jaki wybiore albo staje na logo albo mam czarny ekran , gdzies popelniam jakis blad ale kurcze brak mi pomyslow :/ . Ta paczka z isozone jest gotowiec ma jakies 82 mb
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2013, 17:25   #6
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Skoro masz 5.00 to użyj POPSLoadera do 5.00 bo ten, do którego link podałeś jest dla FW 6.60.


Tak BTW to olej soft 5.00 i wgraj 6.20 + perm patch (Wiem, że jest też 6.60 ale nie wiem jak ze "stałym" zainstalowaniem wygląda sprawa). I szukaj "POPSLoader for 6.20".

Sprawdź też czy ISO Raymana, które tworzysz działa na emulatorze na PC (polecam ePSXe 1.60, bo nowsze/starsze omijają zabezpieczenia), może ma zabezpieczenie anti-modchip i potrzebujesz zaaplikować łatkę ppf.
__________________

Ostatnio zmieniany przez szczuru : 01.10.2013 o godz. 17:29
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2013, 18:25   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,071
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Poddalem sie juz poszukalem innego gotowca i dziala jest jeszcze z nim plik keys. Slim jest na 6.60-1.80m a fat ma 5.00 ,nie wiem co jest grane zmarnowalem pol dnia i tak mi dupa z tego wyszla kiedys mialem wiecej cierpliwosci i wszystko wydawalo mi sie prostrze jeszcze pokombinuje ale to juz z czystej ciekawosci .
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). andrzejj9 Off topic 18508 30.08.2019 11:01
BSoD przy konwersji wideo more21 High Definition 10 06.04.2011 09:47
Canon SX 1 - pierwsze wrażenia i porównania andrzejj9 Fotografia 19 10.02.2011 15:22
pliki utracone po konwersji z fat32 na ntfs souko Odzyskiwanie danych 2 29.10.2008 16:44
Projekt Freeware Calme Komputery 0 16.05.2005 19:31


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO