Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   PS2 - CD na DvD (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2-cd-dvd-57369/)

tabsik28 09.08.2005 05:05

Jeszcze raz.Mam 30 gierek niewiem czy to rip czy cdfull 20 z nich dziala po spachowaniu programem dvd scan (media check) na DVD-R a reszte pachuje i niedzialaja.Te gierki które działają nagrywam na DVD-RW VERBATIM.

Desden 08.08.2005 13:57

Cytat:

Napisany przez tabsik28
Wszystkie nagrywam na DVD-RW "VERBATIM" (4x) pół dziala pół nie DVDFULL wszystkie dzialaja...

I już wiemy,wypal na na DVD-R verbatimie ;)

tabsik28 08.08.2005 13:36

Wszystkie nagrywam na DVD-RW "VERBATIM" (4x) pół dziala pół nie DVDFULL wszystkie dzialaja.Mozesz mi napisac co to znaczy botowanie bo nie bardzo sie czuje w tych klimatack konsolowych

Berion 08.08.2005 08:46

Cytat:

Napisany przez tabsik28
[...] TE GRY MI NIE WCHODZĄ [...]

Nie wchodzą? :rotfl: Czy ja wiem...? Tacka jest przeznaczona na 12cm płyty, więc powinny wchodzić :D
Cytat:

Napisany przez tabsik28
[...] wes mi napisz co mam zrobic

Weź ty tak trochę grzeczniej i weź pisz po Polsku, co?

A teraz do rzeczy:
Nie wiem dlaczego nie możesz ich zabootować. Być może coś robisz źle, nie wiem. Z listy, którą podałeś jakoś nie kojarzę, aby którakolwiek z gier była wydana na CD. Zatem MediaCheck odpada...

Sortowanie wg. LBA... Hmm... ... Napewno nie chodzą nie dlatego, że nie posortowałeś. Możesz to odrazu wykluczyć...

Słaby nośnik? Na czym nagrałeś "te co wchodzą", a na czym te "co nie wchodzą"?

tabsik28 08.08.2005 05:39

blade 2
Ps2-Havest Moon Save The Homeland_NTSC_DVDRip_ REGULAMIN #7 - dop.Berion
BMX XXX
Bomberman Hardbal
Cold Fear
dave mirra 2
Eyetoy Antigrav
need for speed underground2
ping pong
PS2-Cyclone.Circus.PAL.DVDRIP.
PS2-Fairly_OddParents_Shadow_Showdown_PAL_DVDRip_ REGULAMIN #7 - dop.Berion
Constantine
bad boys 2

TE GRY MI NIE WCHODZĄ wes mi napisz co mam zrobic

Berion 07.08.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez tabsik28
w tych co nie chodza to pokazuje sie napis playstation 2 puzniej mignie na czarnym tle i dalej stoi w miejscu (czarne tlo) moze trzeba spachowac na restore albo poukladac po kolei LBA jak myslisz berion i ustaw w gg zebym mugl z toba gadac

Naprawdę nie wiem jak Ci pomóc... A może te gry, które nie chcą "Ci chodzić" to wcale nie są RIP'y? Jeśli tak to konieczne jest usunięcie Media Check...

Napisz jakie to są tytuły. To powinno wiele wyjaśnić (ja nie wróżka :))

tabsik28 07.08.2005 12:27

w tych co nie chodza to pokazuje sie napis playstation 2 puzniej mignie na czarnym tle i dalej stoi w miejscu (czarne tlo) moze trzeba spachowac na restore albo poukladac po kolei LBA jak myslisz berion i ustaw w gg zebym mugl z toba gadac

Berion 06.08.2005 19:16

Cytat:

Napisany przez tabsik28
mozecie mi napisac czemu z moimi dvdrip jest cos nie halo nagrywam je na plytke dvd i jedna dziala dwie niedzialaja berion jest kumaty w te tematy ale cos niechce ze mna rozmawiac na gg z gory dziekowa

^_^ :spoko:
Nie to, że nie chcę tylko mam w Konnekt'cie ustawioną opcję blokowania numerów spoza listy.

Ale do rzeczy:
Nie wiem czemu Ci tych parę RIP'ów nie chce chodzić, naprawdę. Jeśli robisz wszystko tak jak kiedyś Ci rozpisałem to nie powinno być żadnego problemu.

PS: Nie pisz postów jeden pod drugim. Jest opcja edytuj przykażdym Twoim poście...

tabsik28 05.08.2005 21:34

aha jeszcze chciałbym dodac ze te ripy co dzialaja to musze w dvd scan spachowac na DVD-R

tabsik28 05.08.2005 21:32

mozecie mi napisac czemu z moimi dvdrip jest cos nie halo nagrywam je na plytke dvd i jedna dziala dwie niedzialaja berion jest kumaty w te tematy ale cos niechce ze mna rozmawiac na gg z gory dziekowa

Berion 19.07.2005 11:58

@tabsik28
Zrób jak desden mówi, albo skorzystaj z Nero (też jest opisany w PS2-VI). CD/DVD Generator jest zdecydowanie lepszy (kontrola nad LBA), dlatego go Tobie poleciłem...

Cytat:

Jak skopiować pliki z iso (CD)? Posłużymy się ISOBusterem. Część progsów przy budowie iso tworzy błędne sektory. Extract'ójemy pliki ignorując wszystkie błędy odczytu. Ot cała filozofia...
Pamiętaj...

tabsik28 19.07.2005 10:31

desden nie pajacuj tylko napisz jak nagrac obraz z cd na plyte dvd

Ghem... - dop. Berion

Desden 19.07.2005 09:25

@tabsik28 przeciez pisze od A do Z i prosze sie nie wygłupiac z tymi iso z neta...
Możesz zrobić tak, że z C: \WINDOWS\REPAIR do C: \WINDOWS\SYSTEM32 przekopiuj ten AUTOEXEC.NT ;)

tabsik28 19.07.2005 02:32

jak zainstalowac CDVDGEN 1.5 sciabnelem go rozpakowalem i mam takie pliki:
_INST32I.EX_
_ISDEL.EXE
_setup.dll
_sys1.cab
_user1.cab
data1.cab
DATA.TAG
language.dat
layout.bin
os.dat
SETUP.EXE
SETUP.INI
setup.ins

jak biore setup.exe to wyskakuje mi:
C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. ten plik systemowy nie nadaje sie do uruchomienia aplikacij systemu MS-DOS lub microsoft windows wybierz przycisk zamknij aby zakonczyc dzialanie aplikacij

moge wybrac jeszcze ignoruj ale i tak nic nie wyskoczy

tabsik28 19.07.2005 01:47

szukalem i nie moglem znalezc znalazlem tylko to http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241 ale to nie jest czego szukam [...]

CIACH... regulamin pkt. "7" - dop. Berion

[...] zajmuja 700mb i zadnym programem nie moge tego nagrac na plyte dvd (plik z obrazem) pisze zeby wlozyc cd plyte Berion podaj mi do tego linka

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:12.