![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 02.09.2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[PS2] Pakiet dla początkujących z FMCB\FHDB
Wrzucam pakiet dla początkujących z FMCB\FHDB w 4* wersjach.
V1 (Simple) zajmuje ~1850 KB na Karcie Pamięci i ma:
Bez aktualizacji tych ustawień nie będzie skrótów do nowych aplikacji np OPL v1.0.0. Źródło paczki:
[PS2] Pakiet dla początkujących z FMCB\FHDB.
Masz jakieś pytanie na temat konsol. Zadaj je w dziale konsole. Moja druga pasja: ![]() Ostatnio zmieniany przez Jolek : 25.01.2025 o godz. 22:03 Powód: dodano link do pakiet dla początkujących z BDM Assault |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Games Maniac
![]() Data rejestracji: 02.07.2010
Szkoda miejsca na memorce, no chyba, że siedzi w drugim slocie, a w pierwszym memorka do save'ów. Swoją drogą nie ma to jak konfiguracja manualna. Każdy zainteresowany już na etapie po wgraniu i skonfigurowaniu a nowych raczej nie będzie...
![]() Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 13.11.2018 o godz. 12:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guru
Cytat:
Swoją drogą co masz na myśli pisząc szkoda miejsca? Można byłoby wrzucić te programy na dysk USB, ale... jest to pakiet dla "początkujących", więc jakby ktoś miał nie w pełni kompatybilny dysk USB to byłyby narzekania, że ma czarny ekran po uruchamianiu jakieś aplikacji, itp. Cytat:
wersje z FMCB 1.95 gdzie były problemy ze sterownikami USB, np: PRZERÓBKA PS2 FREE MC.BOOT 1.95 PL. Czasem również po latach ludzie wracają do PS2 i zastanawiają się jak zaktualizować OPL, bo mają wersję 0.8. A tak masz przynajmniej aktualne wersje i nie musisz bawić się z "wgrywaniem" programów jak i konfigurowaniem konfiguratora, którego użytkownik nie rozumie.
Masz jakieś pytanie na temat konsol. Zadaj je w dziale konsole. Moja druga pasja: ![]() Ostatnio zmieniany przez Jolek : 13.11.2018 o godz. 13:15 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam memorki 64mb i nie narzekam na braki miejsca
![]()
![]() |
#5 |
Guru
Jak nie narzekasz na brak czasu to możesz sprawdzić jak to wyszło.
![]() Aha, jak instalator zapyta czy chcesz zachować istniejący "FREEMCB.CNF" lub "FREEHDB.CNF", należy wybrać "Nie" ("No"). Bez aktualizacji tych ustawień nie będzie skrótów do nowych programów (np OPL 1196).
Masz jakieś pytanie na temat konsol. Zadaj je w dziale konsole. Moja druga pasja: ![]() Ostatnio zmieniany przez Jolek : 13.11.2018 o godz. 14:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Games Maniac
No aktualizacja, to i tak lepiej manualnie, będzie się mieć to co się chce i w jakich wersjach się chce. No i szkoda miejsca jak to jedyna memorka to lepiej z USB.
Poza tym, nie ma to sensu bo to jednorazowo przygotowane, a z czasem zawarte apki stają się zdezaktualizowane.
![]() |
#7 | ||
Guru
Cytat:
konfiguratora to zapraszam. W razie czego to cię "wywołam". ![]() A poza tym napisałem w poprzednim poście komu może aczkolwiek nie musi się to przydać. Nie lepiej, co również napisałem w poprzednim poście. Najlepiej jest zainstalować na HDD. ![]() Cytat:
Jakoś do pory nikt nie narzekał na poprzednie NP, więc ja nie widzę sensu w tym stwierdzeniu "że nie ma sensu". Do tej pory był NP dla FMCB:
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Cytat:
![]() Potrzeba tylko jednej. ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Games Maniac
Co kto lubi, na weekend z 5 trupów sobie zmontowałem jednego slima, jedynie napęd (shit) wszędzie był martwy, to sobie 'przetestowałem' to cudo i jak? Wszystkie apki wywaliłem, zastąpiłem wersjami najowszymi/stabilnymi (zależy, które lepsze) i tylko straciłem czas, a tak to by była czysta instalacja, wgranie apek do folderu APPS i konfiguracja skrótów także, nie dla mnie, ale arument plug&play do mnie przemawia.
![]()
![]() |
#11 |
Moderator
a ja wychodze z zalozenia przy ps2 ze jesli dziala to nie ma co poprawiac ani wynajdywac kola na nowo
![]()
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A juz na pewno nie ma sensu instalowania SMS's.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
Też mnie to dziwi. Przecież w dzisiejszych czasach filmy ogląda się na telefonie, TV lub ewentualnie TV ze streamowanym skądś obrazem. Na dodatek SMS to era SD i starych kodeków. Bezsensu. To wspaniały kawałek oprogramowania, ale przestał być już użyteczny i fajnie mieć go sobie na pamiątkę gdzieś tam w zasobach (np. AIO Project
![]() Podobnie jest z emulacją, która na dodatek nigdy nie była dobra na PS2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.10.2009
![]() |
Aby zaoszczędzić miejsce można wyrzucić SMSa i ten tester kontrolerów. Byle toster obsługuje więcej formatów niż SMS, łącznie ze wsparciem H.264. A to drugie pozornie wygląda na skomplikowany program. Dla, jak to się mówi nowicjusza, jest on niepotrzebny. A każdy kilobajt się liczy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Guru
Cytat:
Wgrałeś paczkę dla początkujących i zastąpiłeś aplikację nowszymi\stabilniejszymi wersjami? Jakimi? Przecież tam są najnowsze\stabilne wersje, oprócz OPL, który teoretycznie jest wersją testową ale nigdy nie miałem z tą wersją jakichkolwiek problemów. Więc... o so tu hozi? Cytat:
Cytat:
Z resztą jest różnie. Z nowszymi PSMS Reloaded New i FCEUmm-PS2 nie miałem czasu na zabawę, ale chyba coś tam się poprawiło?! Cytat:
Masz jakieś pytanie na temat konsol. Zadaj je w dziale konsole. Moja druga pasja: ![]() Ostatnio zmieniany przez Jolek : 28.12.2018 o godz. 15:23 Powód: dodano 4 wersje |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[PS2] Instalator Windows\Linux FMCB 1.953 dla adaptera karty pamięci PS3 | Jolek | Inne | 0 | 12.05.2018 21:05 |
Pomoc dla początkujących - komentarze, pytania etc. | herell | Inne | 144 | 10.11.2010 16:06 |
Dla Was.. i dla Ciebie Kochanie... | Martin_TP | Off topic | 13 | 10.03.2003 18:38 |
Kłopot z DMA dla dysku | Fantomas | Off topic | 17 | 26.04.2002 08:13 |
Rejestracja Nero dla LG 16x a dostępne prędkośći dla CD-RW | michu84 | Napędy optyczne CD | 1 | 20.01.2002 16:20 |