Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.01.2011, 11:57   #181
radrey
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2011
Posty: 17
radrey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A grasz z tym na psn ? I co z softem 3,56 bo woła... Boję się że brick będzie...
radrey jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.01.2011, 12:41   #182
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jak zupdate'ujesz to wielce prawdopodobne, że będzie...

Nigdy NIE należy mieszać ze sobą CFW, chyba że autor wyraźnie zaznaczył w readme, że trzeba lub że można. Inaczej to podkładanie głowy pod topór. Nie byłoby w tym nic groźnego, jakby można było bez problemów na 3.55 wejść w tryb serwisowy. Jako, że nie można to jest to poważne ryzyko. Zbędne ryzyko.

- - -

Ja was proszę, nie podawajcie modeli PS3 w pojęciu ich dysków twardych bo to jest mylące! Tylko ich płyty główne (ale rozumiem, że nikt nie będzie rozbierać konsoli...) lub model (na stickerze z tyłu/z dołu: CECHxx lub CECH-xxxx).

- - -

Cytat:
Berion, to jest temat o CFW, ale czemu by nie pogadać o tym jak na nich co ma działać? ;-)
Bowiem od tego jest temat o BM-ach. Czasami, te zagadnienia się przenikają, czasami nie ma mnie na forum, czasami przymykam oko. ;]

- - -

Cytat:
Czy jak będę grał na oryginalnych grach na psn to narażam się na bana?
Wystarczy, że masz CFW i skonfigurowane połączenie internetowe. Konsola sama się łączy z PSN (nie musisz się logować) i wysyła do Sony różne brzydkie dane na Twój temat.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 28.01.2011 o godz. 12:48
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 13:02   #183
radrey
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2011
Posty: 17
radrey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy mogę wgrać oryginalny soft 3.55 w trybie serwisowym i zrobić update do 3.56? Oczywiście uprzednio usunę wszystkie programy z HDD. No chyba że ustawić DSN na 67,202,81,137 i wtedy nie woła o update...
radrey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 13:29   #184
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie wejdziesz od trybu serwisowego na 3.55. Po za tym potrzebowałbyś dongle'a z odpowiednim payloadem.

OFW instaluje się z recovery. I tak, nie tylko można, ale trzeba jeśli chcesz update'ować. Pytanie tylko czemu na OFW?

Usunięcie programów nic Ci nie da. I tak już pewnie wysłałeś pushlisty do Sony. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 13:40   #185
radrey
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2011
Posty: 17
radrey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A masz może pewne info od kogoś kto przywracał przez recowery oryginalny soft 3.55 i updatował do 3.56? Gram po sieci na oryginałach(nie wiem czy w tym przypadku ma to jakieś znaczenie) i nie chcę przypadkiem bana dostać. Łudzę się że może po przywróceniu oryginalnego softu tego uniknę. Czy Ty osobiście grasz po sieci na "tuningowanej konsoli"?
radrey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 13:44   #186
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,520
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak grasz online to po co przerabiales konsole? To pewne, ze w koncu bana dostaniesz...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 13:53   #187
radrey
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2011
Posty: 17
radrey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mi nie zależy na grze online, ale niestety innym domownikom tak... Dlatego chcę wrócić do oryginalnego softu i updatować do 3,56. Nie widzę w takim momencie podstaw do bana. A może właśnie kupiłem konsolę na allegro, podłączyłem do sieci i np po tygodniu ban. Moim zdaniem to nie fer i trochę niezgodne z prawem...Powinni złapać "za rękę"...
radrey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 17:31   #188
sonic01
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika sonic01
 
Data rejestracji: 27.12.2008
Posty: 87
sonic01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przymiarkowuję się do tego CFW ale tymczasem dzieci grają na konsoli i chcą zaktualizować do 3.56 ale im nie pozwoliłem na razie. Czy jak zaktualizują do 3.56 to potem już nici z CFW ?
sonic01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 17:54   #189
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Może nie koniecznie nici. Chwilowo ustaw odpowiedni DNS i nie będzie prosiło o 3.56
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 19:02   #190
radrey
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2011
Posty: 17
radrey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Potwierdzam, śmiga bez problemu na 3.55
radrey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 19:30   #191
furiou
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.01.2011
Posty: 60
furiou w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Były już jakieś bany za zmianę DNS? Mógł by ktoś podać ? Bo nie wiem czy dobre mam bo coś nie trybi.
furiou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 21:36   #192
sonic01
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika sonic01
 
Data rejestracji: 27.12.2008
Posty: 87
sonic01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Może nie koniecznie nici. Chwilowo ustaw odpowiedni DNS i nie będzie prosiło o 3.56
A jak i gdzie ustawić ten DNS ?
sonic01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 23:15   #193
radrey
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2011
Posty: 17
radrey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez sonic01 Podgląd Wiadomości
A jak i gdzie ustawić ten DNS ?
Dns zmieniasz z ręki w ustawieniach połączenia internetowego. Cyferki biegają po necie
radrey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 23:30   #194
sonic01
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika sonic01
 
Data rejestracji: 27.12.2008
Posty: 87
sonic01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez radrey Podgląd Wiadomości
Dns zmieniasz z ręki w ustawieniach połączenia internetowego. Cyferki biegają po necie
Rozumiem że zmieniam to w konsoli w ustawieniach połączenia internetowego, czy tak ? A co do cyferek biegających w necie to możesz coś więcej podpowiedzieć bo nic nie kumam.
A, i jeszcze jedno, co konkretnie daje to zmienianie dns-ów. Sorki ale w tym zielony jestem.
Ponowię też pytania na które nie dostałem odpowiedzi i będę wdzięczny za odpowiedź :
czy po wgraniu CFW jak chcę zagrać na kopiach swoich gier to oprócz tego że sobie te gry zgram z płytek na HDD to muszę jeszcze coś z nimi robić, edytować jakieś pliki czy coś innego jeszcze ?

Co to są te pliki pkg ?
sonic01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2011, 23:39   #195
radrey
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.01.2011
Posty: 17
radrey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dns - poszukaj w tym poście ciut wyżej albo na you tube, nawet po Polsku jest instrukcja...
radrey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS3 "Jailbreak" Berion Hardware 1996 13.02.2014 11:19
jak zupgrade'owac psp slim & lite do Custom Firmware 3.90 M33 Caleb_88 Homebrew 1 08.02.2008 23:27
Wgrywanie firmware! Pytanie!! JackMan Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 05.03.2006 18:42
Firmware do napędu DVD LG. 9down Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 10.07.2005 12:41
Co wiecie o biosie 1.04 do LG GCE-8320B ? Kusiu Napędy optyczne CD 8 12.05.2002 11:11


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.