Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.01.2011, 11:52   #211
mig25
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 23.09.2010
Posty: 160
mig25 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Gówno prawda Jeśli nie trzyma gier w hdd0: /game/LAUN12345 to nic mu nie usunie
Czyli Twoim zdaniem jak trzymam backupy nie w LAUN12345 tylko w OMAN....
To po usunięciu Gaia Manager backupy nie znikną ?
To żebyś się przypadkiem nie zdziwił.
Najlepszą metodą przed odinstalowaniem jest sprawdzenie we wlaściwościach ile manager zajmuje miejsca. Jesli zajmuje tyle ile nasze backupy to na pewno je usunie

Nawet tych samych managerow potrafi byc kilka rodzajow i kazdy w inne miejsce sie instaluje, a jak sie zainstaluje w to miejsce z backupami to usuwajac usuniesz wszystko.
mig25 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.01.2011, 12:30   #212
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Być może też masz rację ale np ja od samego początku trzymam bekapy w hdd0: /GAMEZ i bakupami wachluje ostatnio non-stop i nic mi nie usunęły.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2011, 15:08   #213
DanteKH
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.12.2010
Posty: 20
DanteKH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A powiedzcie mi ludzie, da się zbrickowac konsole jak już jest przerobiona? Jakiś plikiem pkg, jakiś homebrew itp? czy mogę używać każdego homebrew bez obawy bricka? (Są jakieś tam emulatory PSX, odtwarzacze wideo i inne o których nie ma mowy na PSX scene itp)
DanteKH jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2011, 15:26   #214
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie chciało mi się ściągać oryg. SDK, więc nie wiem na ile pozwalają skrypty w paczkach, ale jeśli mogą działać na dev_flashach to owszem. Tak samo z danymi na dysku.

Na pewno jest możliwa taka sytuacja, że przykładowo pobierasz jakiś super mega wypasiony Backup Manager, a ten w tle się będzie łączyć z siecią i wyśle komuś Twój np. xRegistry.sys. Możesz się wtedy pogodzić ze stratą konta na PSS (chyba, że nie kupujesz to się bać nie musisz, ale mnie by chyba szlag trafił, wydałem ponad 1500zł :/). To jedna z wad otwartego systemu, który pierwotnie był zamknięty. Zabezpieczenia są dwa: nie podłączasz konsoli do sieci/blokujesz ją na routerze albo ściągasz programy ze stron autorów, którzy są znanymi scenowcami, a same programy mają otwarty kod (w zasadzie to ostatnie już decyduje o tym czy wałek przejdzie czy nie). Nie było jeszcze sytuacji, aby ktoś komuś zaiwanił ten plik (np. razem z plikiem gdzie są aktywacje NPDRM), ale jest to możliwe i *może* się tak zdarzyć. A skoro może to kiedyś się wydarzy.

Mając otwarty system trzeba mieć też otwarty umysł. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 30.01.2011 o godz. 15:33
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2011, 16:58   #215
DanteKH
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.12.2010
Posty: 20
DanteKH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
aha aha, a powie mi ktoś jak w routerze zablokować całe PSN? No wiecie, by sufrować na PS3 po sieci ale by nie łączyło się z Playstation Network (by bana nie dostać, nie trzeba być wpisanym a konsola się łączy przecież) PS: Jak kto się mnie zapyta "po co surfujesz po necie na PS3 skoro masz PC, to ja od razu mówię - nie ma to jak oglądać Anime online na telewizorze
DanteKH jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2011, 19:50   #216
chris996
AdvancedNet.pl - hosting
 
Avatar użytkownika chris996
 
Data rejestracji: 11.04.2005
Posty: 903
chris996 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Całe PSN zablokujesz przez wyłączenie strony playstation.net lub podstrony z tematu:Sony szpieguje i wtedy sprawdź, czy ci działa internet.

Ostatnio zmieniany przez chris996 : 30.01.2011 o godz. 19:57
chris996 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 17:08   #217
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
czy zamiast z pena da sie wrzucic na konsole instalke i z poziomu konsoli to zainstalowac? jak tak to gdzie? ;]
nie mam pendriva dostepnego w tym momencie
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 17:59   #218
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,119
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A jak wrzucisz to na konsolę, aby z jej poziomu odpalić?

Także nie, podłącz cokolwiek na USB co jest rozpoznawane przez XMB.
FAT32 na MBR.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 18:41   #219
emer74
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika emer74
 
Data rejestracji: 19.07.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 203
emer74 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wczoraj zainstalowałem CFW 3.55 Kmeaw plus Multiman 1.14. (CECH-2004B)
Wnioski:
1. Działa ok 90 % backupów
2. Przy black screenie konsola sama wychodzi do XMB
3. Żadnych zwisów, dzisiaj non stop NFS HP przez ok 8 godz.
4. Miałem trochę cykora przed instalacją ale poszło bardzo gładko, reasumując jestem bardzo zadowolony, 2 tyg męczyłem się z jailbreakiem (płytka teensy 1.0) , niezdecydowanym polecam CFW Kmeaw bo naprawdę warto.

Ostatnio zmieniany przez emer74 : 01.02.2011 o godz. 18:43
emer74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 19:10   #220
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,473
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Da się instalować pkg bez pena.

Wygoogle-uj program PSN Demo Installer, wybierz w nim PKG, w pierwszym polu wpisz nazwę (w zasadzie cokolwiek) i kliknij Create .pdb, wybierz folder, w którym masz swoją pkg. Utworzy Ci w nim 3 nowe pliki. Te 3 pliki + pkg zuploaduj do dev_hdd0: /vsh/task/0000000x (x to cyfra - jeśli w task jest już jakiś folder to stwórz nowy z cyfrą o 1 większą). Zresetuj PS3 i w zakładce Game będziesz miał swoją paczkę gotową do instalacji (jak np demo ściągnięte z PSS).
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 19:49   #221
ziomeq
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.10.2010
Posty: 9
ziomeq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
panowie, mam slima 3.41 + teensy. Czy opłaca się przechodzić na cfw? Głównym powodem jest to że irytuje mnie ciągle wyjmowanie kabla... Czy kopie gier chodzą bez problemow? Jak z awaryjnoscia, wieszaniem się konsoli?
ziomeq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 19:53   #222
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Jak masz 3.41 to może wrzuć Hermesa CFW?
Podobno bezawaryjnie i bez zawieszek, działa wszystko to, co działało z JB.
Generalnie warto .
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 19:59   #223
ziomeq
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.10.2010
Posty: 9
ziomeq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a ja właśnie słyszałem że hermes jest awaryjny i brickuje niektórym konsole...
ziomeq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 20:03   #224
arcade
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika arcade
 
Data rejestracji: 08.09.2010
Lokalizacja: na koncu drogi mlecznej na zadupiu zwanym Earth
Posty: 228
arcade zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ziomeq Podgląd Wiadomości
panowie, mam slima 3.41 + teensy. Czy opłaca się przechodzić na cfw? Głównym powodem jest to że irytuje mnie ciągle wyjmowanie kabla... Czy kopie gier chodzą bez problemow? Jak z awaryjnoscia, wieszaniem się konsoli?
HE to zwyczajny przedłużacz za 5zł z przełącznikiem sobie spraw i po zawodach.

szczuru dzięki

jak chciałby ktoś poprubować instalki demo :

tu>http://www.adres.pirackiej.strony
__________________
http://www.insertcoinslv.com/ Strzeż tajemnicy państwowej ,Zwalczajcie stonke ziemniaczaną!

czekej leszczu przejda ci levela

http://www.w2comp.com/catalog.asp?catid=95388
INSERT COIN
http://www.baidu.com/

http://v.youku.com/v_show/id_XNTMyMDI3Mg==.html

flashocholic

Ostatnio zmieniany przez Berion : 01.02.2011 o godz. 21:41 Powód: // :P
arcade jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2011, 20:31   #225
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
Da się instalować pkg bez pena.

Wygoogle-uj program PSN Demo Installer, wybierz w nim PKG, w pierwszym polu wpisz nazwę (w zasadzie cokolwiek) i kliknij Create .pdb, wybierz folder, w którym masz swoją pkg. Utworzy Ci w nim 3 nowe pliki. Te 3 pliki + pkg zuploaduj do dev_hdd0: /vsh/task/0000000x (x to cyfra - jeśli w task jest już jakiś folder to stwórz nowy z cyfrą o 1 większą). Zresetuj PS3 i w zakładce Game będziesz miał swoją paczkę gotową do instalacji (jak np demo ściągnięte z PSS).
dzieki
przetestuje w wolnej chwili
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS3 "Jailbreak" Berion Hardware 1996 13.02.2014 11:19
jak zupgrade'owac psp slim & lite do Custom Firmware 3.90 M33 Caleb_88 Homebrew 1 08.02.2008 23:27
Wgrywanie firmware! Pytanie!! JackMan Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 05.03.2006 18:42
Firmware do napędu DVD LG. 9down Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 1 10.07.2005 12:41
Co wiecie o biosie 1.04 do LG GCE-8320B ? Kusiu Napędy optyczne CD 8 12.05.2002 11:11


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.