Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   PS3 FTP Server (https://forum.cdrinfo.pl/f106/ps3-ftp-server-86735/)

Berion 27.11.2010 15:15

Spróbuj FTP Server na PS3LITE, ponoć szybszy, stabilniejszy i bardziej tolerancyjny (i legalny).

frog 27.11.2010 19:50

@Berion ty swojego PICa jeszcze nie skleiles ze PONOCujesz ? ;)

lordzoz 29.11.2010 00:32

Dzięki za podpowiedz, teraz wszystko działa :)

Stilic321 23.12.2010 20:14

PS3 Ważne pytanie FTP

Witam,mam pytanie dotyczace serwera ftp dzieki ktoremu bede mógł wymieniac pliki z pc na ps3.Jestem totalnie w tych sprawach zielony,wiec prosilbym o napisanie przez kogos jakiejs intrukcji lub tutorialu dotyczacego tego programu(mianowicie czego bede potrzebował,jaki program jest do tego najlepszy,i jak skonfiguruje swojego pc z ps3) posiadam router.Z góry dziękuje za odp:)
Wiem juz prawie wszystko,tylko tego ze nie wiem jaki program wybrac do ps3 jako ftp server czy mogłby ktos pdoesłac link do najlepszego(google.pl) znam:P

Berion 23.12.2010 21:10

Jak uporam się ze swoim JB to "rozpiszę" kilka tutoriali, m.in właśnie o FTP.

Serwerów FTP (czyli aplikacji po stronie PS3) jest kilka. Są trzy, dwa na oryg. SDK i jeden na PSLIGHT - najstabilniejszy podobno. Przejrzyj ten wątek (połączyłem tematy).

szczuru 23.12.2010 23:27

+ serwery wbudowane w różne aplikacje (np. Gaia/Multiman).

frog 23.12.2010 23:38

Multiman w sumie chyba na chwile obecna jest De best. IMO. Chociaz dopiero go poznaje ;)

@Stilic na poczatek polecam zainstaluj na konsoli FTPServer_12_Tool_PS3-blackb0x. Nigdy nie mialem z nim problemu. Poprostu uruchamiasz na konsoli i pokazuje sie czarny ekran z IP twojej konsoli. i tak to zostawiasz. Wtedy otwierasz dostep przez FTP do swojej konsoli. Nastepnie instalujesz total commander na PC. W nim ikonka u gory FTP i tam w okienku na NOWE POLACZENIE i ustawiasz tak :
http://tinypic.pl/i/00052/k8o4owzkiso2_t.jpg
Oczywiscie IP wpisujesz takie jak ci wyswietlil ftp serwer na konsoli. Jesli wszystkieurzadzenia pracuja w tej samej sieci lokalnej (czyli maja ta sama maske podsieci,bramke domyslna i adresy IP rozniace sie oczywiscie ostatnia cyfra;) powinny odrazu sie polaczyc. Przy polaczeniu gdy zapyta o Login i Haslo klepiemy 2xENTER ;) I De Volaj ! Dziala !
Aha i wazna sprawa. Wszystko polacz na kablu ! Bo po WIFI to renta cie zastanie zanim przeslesz gre. Jesli nie masz mozliwosci wszystko kablami do routera to polacz bezposrednio kablem PC<>PS3 czy tam LAPTOP<>PS3. Ja w sumie obecnie uzywam wlasnie we wspomnianym wczesniej multimanie kopiowania prostu z PENDRIVA na dysk ps3. Oczywiscie trza miec odpowiednio wielkiego lub dysk zew usb.

arcade 24.12.2010 00:27

Siemka
włączę si"ę" do tematu 'jabać znaki"
Ja wale po WIFI do czarnuli bez problemu z FileZiLLa i no problemos po stronie konsoli blackBOX end no problemos ,mogę walnać Toturiala ja mi odparuje ale teraz to nię prędko będzie + Tiuning Czarnuli jak po WIFI walić 125MB/s + biquad.

Oficjalnie wiadomo ze sony dupy dało z układem WIFI firmy upadającej MARVEL i wsadzili taki Exotik + antena "jaka kur....tena"ktura z paru metrów nie zabiera.

frog 24.12.2010 00:30

aa no to jak jest patent zeby po wifi tez dobrze szlo to zapodaj patenta arcade.

arcade 24.12.2010 00:48

Siemka ziomal jo jest z Gliwic rzut beretem ale do faktów do Routera podpinasz biquad

antene jak na tej stronie z toturialem> http://martybugs.net/wireless/biquad/#assembly

czarnula cza ją rozebrać niestety zdjąć jej BDVD pod nim jest "sorka zapędziłem się nie dotyczy SLIM" w sumie obok ale napęd przeszkadza, jest ten marny badziewi zwany anteną ale nie lutowany tylko na mikrotik-u mozna wypiąć i jesli ktoś ma stary router z nie przykręcanymi antenami to ma czyli z mikro wtykami pasującymi do czarnuli wpinasz i smiga za***i".."ie

Uwaga uzywanie biqada w polsce jest karalne.
Ale Mikroweli czemu nie?
Standardowa antena WIFI montowana w PS3 ma zasięg do 4.5mtra powyżej --- łapie ale przerywa!?? czemu.

M@X 24.12.2010 01:13

Jestes Polakiem - pisz poprawnie po polsku. Nastepnym razem poleci ostrzezenie. A "cza" kluje w oczy niesamowicie...

Berion 24.12.2010 11:09

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1135264)
Uwaga uzywanie biqada w polsce jest karalne

Dlaczego?

Brzeczek 25.12.2010 06:44

Dzięki waszym postom udało mi się przesłać gre na ps3. Jest jeden problem , gdy włączam mojego backupa - MultiMan w tle jest pokazany modern warfare . Jak w legendzie wciskam krzyżyk jako load i obraz robi się czarny a konsola się zawiesza i musze robić od nowa jailbreaka . pomóżcie ! ! !

KKKabat 30.12.2010 23:00

Witam, chciałem przedstawić sposób jak się połączyć przez ftp z PS3.

Sam używam jako klienta Flash FXP, programem Filezilla udało mi się połączyć ale nie wiem czemu nie mogłem przesłać plików, a programem z Flash FXP wszystko było ok.

U mnie problem polegał na tym że program ftp serwer odpalany w konsoli w ogóle nie wyświetlał ip, nie wspominając o braku połączenia się :).

Kabel z jakiego korzystam to zwykły kabel RJ45 ***8211; ten sam którym połączony jest mój PC z Internetem
Wszystko zależy od tego jakie wartości wpiszemy w opcjach połączenia z siecią w naszej konsoli.

A więc udajemy się do ustawień naszej konsoli, i wybieramy pozycję na samym dole ***8222;Ustawienia Sieci***8221;.

Następnie wybieramy ***8222;Ustawienia połączenia internetowego***8221;.
Klikamy ok., w metodzie ustawienia wybieramy ***8222;Niestandardowe***8221;, potem ***8222;Połączenie przewodowe***8221;, ***8222;Autowykrywanie***8221;, a dla
Ustawienia adresu IP wybieramy ***8222;Ręczne***8221;.
(Reszta ustawień to ustawienia takie jakie konsola sama wybierze).

Jak widać mamy parę pól do uzupełnienia, a są nimi:
Adres IP:
Maska podsieci:
Router domyślny:
Podstawowy serwer DNS:
Dodatkowy serwer DNS:

Aby uzupełnić te dane musimy je znać, tzn odczytać z naszego komputera którym chcemy się połączyć z konsolą. Aby odczytać te wartości w naszym komputerze klikamy na menu ***8222;start***8221; a polu uruchom wpisujemy ***8222;CMD***8221;.
Odpali się nam wiersz poleceń, w nim wpisujemy ***8222;ipconfig /all***8221;
Wyświetlą się nam wszystkie dane odnośnie adresów ip w kompie, nas interesuje to co znajduje się pod wartości ipv4:

L I N K: test.kabaty.vel.pl/download/brama.jpg

Teraz wystarczy przepisać określone wartości w ustawienia naszej konsoli. Ale różnią się one dla posiadaczy routerów i dla osób które połączyły się z konsolą bezpośrednio, dlatego opisuje dwa przypadki:

A)Dla posiadaczy Routerów:

Adres IP:
Tu wpisujemy dowolny numer IP ale podobny do tego który znajduje się w pozycji ***8222;1***8221; na naszym obrazku - musi mieć te same 3 pierwsze wartości czyli 192.168.0.X ***8211; w X wpisujemy dowolną wartość ale nie może być to 185 czyli to samo co mamy w kompie oraz nie może być 0 albo 255. A więc możemy podać 192.168.0.184.
Maska podsieci:
Wpisujemy to co znajduje się w pozycji "2" , czyli 255.255.255.0
Router domyślny:
Tu wpisujemy to co mamy w pozycji "3" czyli: 192.168.0.1
Podstawowy serwer DNS:
Tu wpisujemy to co mamy w pozycji "4" czyli: 62.179.1.63
Dodatkowy serwer DNS:
Tu wpisujemy to co mamy w pozycji "5" czyli: 62.179.1.62.

B)Dla osób nie posiadających Routerów:

Jeżeli nie posiadamy Routerów to robimy wszystko to co wyżej z tym że w pozycji ***8222;Router domyślny***8221; wpisujemy to co znajduje się w pozycji 1 i w pozycji 3 ( bo nie mając Routera te dwa numery IP są takie same).
Jeżeli nadal macie problemy proponuje w komputerze wejść do ustawień sieci i samemu ręczne podać wartości, w ustawieniach protokołu internetowego 4 (CTP/IPv4) trzymając się powyższych zasad.

Po tym wszystkim wystarczy odpalić w konsoli program ftp serwer i podłączyć się naszym klientem ftp pod ip wyświetlane w ftp serwer

frog 30.12.2010 23:32

KKKabat ftp serwer nie wyswietla ci zadnego IP bo zes nie mial nic ustawione w opcjach sieciowych konsoli to nie ma sie co dziwic ze nie pokazywalo i nie laczylo. No ale walnales opisa ze nawet jak ktos w ogole nie ogarnia co to jest siec lokalna powinien dac rade;) A w skrocie mozna napisac ze poprostu w konsoli wpisuje sie wszystkie te same ustawienia sieciowe co w komputerze (czyli maska,bramka,itp) zmieniajac tylko ostatnia cyfre w adresie IP na kolejna wolna i tyle ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58.