![]() |
Ściągnij i zainstaluj to:
http://ps3.dashhacks.com/system/file...w_CFW_3.55.pkg Uruchom, przez kilka(naście) sekund będziesz miał czarny ekran po czym albo wróci do XMB albo zresetuje sie konsola. Po takim zabiegu spróbuj odpalić grę ;) |
hmm, mam pewien problem, link odsyła mnie do strony głównej, kopiuję cały adres i nic, znowu strona główna. Zarejestrowałem się ale nadal nie ma konkretnego pliku do ściągnięcia... Coś nie tak ze mną czy z linkiem ;) ?
OK. Znalazłem, ten plik waży 100kb? taki mi się ściągnął. Pytanie: Gdzie go mam odpalić w ps3 ;)? MultiMAN czy w XMB? Sorry, doczytałem już. W międzyczasie trochę grzebię, więc na bieżąco będę podsyłał info z postępów. Więc zainstalowałem ten plik .pkg. W kolumnie z grą pojawił mi się plik do instalacji, tak jak pisałeś przez kilka sekund był czarny ekran, ale dalej mam czarny ekran i zawiesza się ps3 po przejściu przez to menu które się włączało.... Jakieś sugestie :)? Edit: sprawdzałem teraz Demon Soul's, tam z kolei czarny ekran pojawia mi się wcześniej niż poprzednio, od razu po wybraniu nowej gry, bez możliwości ustawienia jasności czy jakiś tam opcji :) |
Jaki jest sens instalacji tego jak jest wbudowane w multiMANa? Wybierz grę i pod trójkątem masz różne magiczne opcje m.in "fix permissions".
Paczki PKG instaluje się z opcji Install Package Files w zakładce Game lub Settings (jeśli masz zmienioną flagę z Retail na QA). Jeśli zainstalowane masz programy poszerzające możliwości tych skryptów (np. Rebug Package Manager albo XMBM+) to są nieco inaczej nazwane. Po tzw. instalacji, program pojawia się w przypisanej kategorii np. Game i stamtąd się go uruchamia tak samo jak dowolną grę z PSS. Nie odpowiedziałeś na wszystkie pytania z postu nr. 205... Nie pisze się też kilku postów pod rząd. Od tego jest opcja edytuj, aktywna do dwóch godzin po napisaniu pierwszego posta. |
W multiMAN przy użyciu trójkąta mam tylko Premissions (bez "fix"), którego używałemo przed uruchomieniem gry w obu przypadkach, tak samo jaki update gier, których do żadnej z dwóch wymienionych nie znalazł.
Paczkę sobie zainstalowałem, tak jak pisał "szczuru", przebiegło to bezproblemowo. Co do posta #205, którą odpowiedź pominąłem? Za brak edycji sorry, poprzedniego edytowałem 3x, tego następnego 2 i jakoś mi się to pomieszało, mój błąd. ;) |
Może to głupie ale czy próbowałeś usunąć gry i wrzucić je jeszcze raz? Jest opcja, że podczas transferu przez FTP coś się zkaszaniło :P
|
GOW tak robiłem, bo też gdzieś czytałem, że można usunąć pliki video w innych językach i folder update, potem zgrywałem jeszcze raz, waży tyle samo ile rozpakowana, przygotowana do kopiowania. Więc myślę, że transfer FTP przebiegł pomyślnie. :)
|
Pytałem o wersję i "rodzaj" CFW, a jeśli używasz OFW i dongle'a to nazwę payloadu.
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmm jeśli chodzi o to co pisze mi w multiMAN o informacjach systemu... Firmware 3.55 [SC-8 |Hermes]. Sam oprogramowania nie instalowałem więc wiem tylko tyle :)
Po stronie PS3 używałem właśnie serwera FTP multiMAN'a. Spróbuję wieczorkiem użyć programu, który podałeś. |
No to trochę mało, ale wystarczająco. Zmień na Kakaroto, syscall 35. Mniej kompatybilny z app_home ale na takim grałem w GoW i DS (w DS nie grałem nigdy od nowa tylko load save'a i kontynuacja gry, którą zacząłem za czasów OFW).
|
mam dexowego MM w skrocie wersja 4.5 czyli ostatnia. dzis chcialem grzebnac w sejwach w katalogu home i tu zaskoczenie. probuje otworzyc home [w hdd0 dla jasnosci :P] i pstryk okno sie zamyka. to jeszcze raz i znowu sie zamyka. i tak w zasadzie mozna do usrania. nie moge otworzyc tego katalogu. zadne restarty konsoli czy MM nie pomagaja. co sie moglo wydarzyc? przede wszystkim jak to naprawic.
|
Przecież mówiłem, że na fw 3.60+ NIE MA dostępu do /home a do /game jest ograniczony. Jeśli jesteś na DEX CFW 3.55 to niestety jest to samo na tej wersji mM. Używaj wersji CEX i na 3.55 będzie dostęp. ;)
|
tak cos tam mowiles. ale nie pamietalem co dokladnie, a jak pomyslalem ze gdzies to tam jest, ale nie wiem gdzie. to wolalem post napisac ;]
to wina MM czy DEX? jezeli MM to dlaczego nikt nic z tym nie zrobi. sam juz nie wiem po cholere mi DEX MM, skoro CEX na DEX tez dziala. zaraz sie okaze ze showtime nie dziala mi tez dlatego ze jest DEX pkg :szczerb: |
To wina FW > 3.55 ;)
|
Generalnie rzecz biorąc to na każdym OFW jest problem z home i game. Aby drania spacyfikować używa się peek & poke.
Homebrew CEXowe będą działać nawet na DEX OFW 4.21 jeśli są mają FSELFy (oczywiście mówimy o plikach wykonywalnych, nie paczkach). Wyżej już nie. Stąd linie DEX. W tym mM po prostu coś jest zepsute. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:21. |