![]() |
Ciekawe ****a bo zmieniłem usługo dawce netu i mnie sie inne topiki i strony pojawiły tego forum.
Tego tematu nigdy nie miałem tzn. nie miałem dostępu "byłem wykastrowany jak Niemieckie Google" A tak przy okazji zapytam bo wypadłem ze tematu ,skuli braku czasu na neta, mom Motor ST3 i wymago 3.56 czy jest menager ktury to paczuje ,lub link kaj o tym pisza how to make. Pytom sie tylko w celach naukowych bo niemomy z Bolkiem itok czasu w to spilać. Ps. ****oł sie mi in terpreter ze slonkiego na gorolski-sorka. |
Kurde sorry, ale byłem przekonany że tam pisało "zewnętrznego"... Coś ostatnio zmęczony jestem... przynajmniej nie "Upgrejduje" firmware'a wyższego na niższy :P
|
to jest o tyle dziwne, bo gry maja problem z chodzeniem z dysku zew. a nie odwrotnie :D ale ja sie nie znam, tak z tydzien jeszcze :)
|
Cytat:
|
Znaczy z dysku zewnętrznego pod USB?:P
|
Udało mi się odpalić Tomb Raider Trilogy z dysku wewnętrznego :)
Zainteresowanych zapraszam: Tomb Raider Trilogy working PKG [1st post]@PSX-Scene |
Pisałem to odnosząc się do osób z tamtej strony. A sądze, że tam piszą głównie Amerykanie.
|
nie jaramy, raczej patrzymy z dystansu.
|
Cytat:
Zaraz założe temat, że robią CFW 3.60. Ciekawe ile osób w to uwierzy?:> |
"Obrzydzasz mi M@X wszystko co związane z Apple. Serio. Wchodzisz z butami w każdy temat gdzie tylko można szerzyć tę propagandę. :/"
Zgadzam się z tym... |
Nono wlasnie to. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Mam kilka osob ktore utknely przy 3.56 i czekaja na taki cud heh ;)
|
Dla przypomnienia:
http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=20997 Brzmi jak obietnice Team Jailbreak co do ich BM. Pożyjom, uwidzim. ;P |
Co do multimana to tak jak napisal @Berion ynsiwy.
Co do tego nowego managera to bardzo ciekawe ze sie pojawil. Bo byl jakis czas temu prezentowany przez Team VeniX razem z ich niby nowym CFW juz teraz nie pamietam 3.56 czy 3.60. Takze moze jesli manager ujrzal swiatlo dzienne to i CFW sie zbiliza :> W ogole ciekaw jestem czy nie kryje sie w tym teame jakas znana persona ze sceny.... Zauwazylem ostatnio ze to chyba nowa strategia wypuszac cos jako TEAM. Bo w krotkim czasie kilka teamow powstalo i z roznymi appzami wyskoczylo. No albo ja ich wczesniej nie znalem ;) No ale w sumie madra sprawa. Zawsze to troszku "bezpieczniej" tak teamem pracowac chyba niz po jednej ksywce sie oglaszac i cos wypuszczac... |
W Base nie ma coverów do gier i jakiś tam skórek pewnie. Nie wiem, nie ściągałem nigdy.
|
Czym się różni nowa wersja multimana w wersji base od full ? standardowa ma ok 4mb a full ma 40kilka mb ?
|
Miło mi to słyszeć/czytać. :)
- - - doszedł kolejny OBM - Venix Manager. Nawet ładnie wygląda. ;] Zastanawia mnie natomiast: Cytat:
- - - Cytat:
Po za tym ja nie neguję, tego że ludzie chcą aby było wszystko łatwe, lekkie i przystępne. Problem polega na tym, że kiedy takie jest to jest też ubogie, mało funkcjonalne. Ja po sprzęcie i aplikacjach oczekuję wszechstronności, stabilności i bezpieczeństwa, a to się kłóci z ideą 'simple'. I Jobs wcale tego nie wie, Jobs wie że reklamowanie tego w taki sposób przynosi krocie - jego interface'y nie różnią się niczym w stosunku do konkurencji i każdy kto jest "zielony" też będzie mieć problem z obsługą. Zaleta w jabłkach jest taka (dla początkujących, nie dla mnie), że wiele jeśli nie wszystkie podstawowe usługi są ze sobą pożenione, że aplikacje obsługują dwa formaty na krzyż i nie dają zbyt wiele możliwości dostosowania opcji do potrzeb użytkownika (bo ich tam zwyczajnie nie ma). Obrzydzasz mi M@X wszystko co związane z Apple. Serio. Wchodzisz z butami w każdy temat gdzie tylko można szerzyć tę propagandę. :/ |
Scena sceną ale to trzeba mieć naprawdę coś nie tak ze sobą żeby milion razy pytać o to samo :D, sam jestem początkujący na forum ale nie zadaje *****nych pytań, lub takich na które są konkretne faq'i, tutoriale itp. a tobie Berionie wielkie THX bo twoje tutoriale nie raz już mi pomogły :D (sorry za offtopa ale musiałem to napisać :) )
|
Od zawsze mowie, ze ludzie chca bez tlumaczenia "simple" to nikt mi nie wierzy... Steve wie to od zawsze...
|
Scena nigdy nie będzie prosta i przystępna. Używanie gołej konsoli jest, aczkolwiek coraz mniej (tydzień temu miałem klientkę, której kwadrylion razy musiałem tłumaczyć jak się zmienia płyty, włącza/wyłącza konsolę, kasuje save'y czy cache gry :sciana:).
|
a uzywania konsoli mialo byc takie proste. put&play ;]
|
Próbowałem i pomogło, ale bez Fix'ów też działa po prostu bdemu zainstalowałem przed multimanem, zrobiłem z nerwów format, zainstalowałem najpierw multimana 1.16.09 a potem bdemu i działa, nie wiem czy to miało znaczenie :D, choć bardzo dziękuje za pomoc, mój temat można uważać za wyjaśniony :)
|
Hmm a to multiman nie permisionfixuje sam ? No ale probuj i melduj Haker bo dziwna sytuacje masz...
|
Użyj Fix Permissions, zainstaluj BDEmu, użyj Fix Permissions, zainstaluj Multimana - powinno być ok.
|
To tak CFW KMEAW (nie ITA), dodatków?? - nie bardzo rozumiem, gra MGS4 z Internal HDD, *.pkg instaluje z pena, poza tym z każdą tak mam z czego na MGS4 mi najbardziej zależy.
|
haker CFW KMEAW ? jakies dodatki do tego ? jaka gra zciekawosci ? Rozumiem ze z pendriva czy tam z zew dysku instalujesz za kazdym razem uruchomienia konsoli plik pkg poprzez install packages ?
|
Z waszych wypowiedzi wynika że raz wystarczy zainstalować to się grzecznie pytam co mogę robić nie tak że po ponownym włączeniu konsoli bez instalacji BDEMU za każdym razem czarny obraz po włączeniu gry?
|
BDemu instalujesz tylko raz po instalacji Multimana.
|
Cytat:
|
bdemu instalujesz raz, tak samo jak multimana.
|
Thx Frog, ale mam jeszcze jedno pytanie - czy za każdym razem przed uruchomieniem gry z hdd muszę instalować BDEMU.pkg i jeśli tak to czy mogę to robić bezpośrednio z hdd a nie pendrive? Czytałem coś że można ale nie wiem gdzie skopiować i czym, a z ftp mam problem.
|
Haker instaluj ostatnia jaka jest.
|
Opłaca mi się instalować MultiMAN ver.1.16.08 bądź nowszą, mam 1.16.07 i jeśli tak to jaką wersje aby mieć tzw Full Wypas??
|
GAMEZ lub GAMES
|
własnie mam na fat 32 czy muszę zrobić jakis specjalny katalog na tym dysku zeby byl widoczny ?
1.16.05 taka mam wersje multimana |
Musisz mieć sformatowany dysk na FAT32 (domyślam się, że masz na NTFS).
Ostatnia wersja Multimana obsługuje NTFS ale tylko w trybie "tylko-do-odczytu", także jeśli za pośrednictwem PC wgrasz gry do na dysk przenośny sformatowany na NTFS (do katalogu GAMEZ) to uruchomisz je w Multimanie, jednakże sam Multiman nie skopiuje takiej gry z płyty na dysk NTFS. |
witam
mam pytanko pozgrywalem sobie multimanem wszystkie swoje gry na dysk konsoli jednak mam tylko 120 gb mam prznosny dysk an usb 320 gb co muszę zrobić zeby na nim trzymać obrazy? kiedy w multimanie pokazuje sie opcja zgrania na hd konsoli idzie bez problemu jak daje ze ma na usb - zawiesza sie system ? pozdrawiam |
No miejmy nadzieje dojdzie i zapis. Poki co moge potwierdzic ze Samsung S2 Portable 1TB (z NTFS File System) bangla jak nalezy :>
|
NTFS, a nie NTFSa. Nie odmienia się.
Na razie read only. Ciekawe kiedy ktoś doda zapis. |
kolo na CFW nie musi uploader ratowac bo gry dzialaja bez zamieniania zadnych plikow ;P Przynajmniej poki co
- - - No mamy ciekawy UPDATE. Wsparcie dla NTFSa !!! Brawo Dank za implementacje ! multiMAN v01.16.03 ***8211; NTFS Support, v3.56 Spoof, And Other Fixes 01.16.02/03 - NTFS support for external USB HDD (START+/\ to switch to NTFS driver) USB.CFG configuration file edit required: 0xVNID:0xPRID:V (vendor ID, product ID, V=number of volumes) Only copy from NTFS is supported ***8211; nothing more, nothing less Folder/File copy in FileManager from NTFS volumes Altered display modes 1, 2, 3 and 4 Fixed 99% progress bar freeze and ***8220;not enough space***8221; errors in rare cases Added support for 3.56 spoof |
No i w przypadku roznych gier, ktore mozna "kupic" przez internet, uploader poratuje ebootem 3.41, wiec chyba nie wszyscy sie na CFW przesiedli. :spoko:
|
No w sumie berion mysle mozna jeszcze zostawic otwarty bo jest jeszcze grono osob ktore nie wiadomo czemu trzymaja sie 3.41 ;) Takze jeszcze troche czasu mozna im dac mysle ;)
|
Chodzi mi po prostu o to, ze jest na forum kilka osob, ktore maja uszkodzony naped (np. ja) i dzieja im sie takie cuda, ze przy wlaczaniu aplikacji (na CFW 3.55 Kmeaw) pojawia sie czarny ekran. Z tego co czytalem to plyta musi byc w napedzie zeby odpalic gre, ale sam tego nie testowalem (mam 3.41 + JB - nie ryzykuje na razie). Czytalem kilka takich postow i mysle, ze cos jest nie tak.
|
Nie ma czegoś takiego jak implementacja payloada w CFW. Jest implementacja dodatkowych syscalli w LV2. Czy źle, nie, niedokładnie, ogólnie, potocznie, a ja lubię kiedy świat jest uporządkowany. ;)
Cytat:
Co do napędu to akurat tego nie jestem pewien. Ktoś jeszcze jest zdania, że tamten temat winien zostać otwarty? Najwyżej się otworzy. ;] |
Cytat:
Z tym LV2 to chyba nie do konca dobrze napisales bo sam Kmeaw przeciez to wypuscil do swojego CFW na poczatku co umowzliwialo odpalanie managerow i backupow na nich.Jako ze potem managery w sobie zawarly w sobie syscallsy to zostal zbyteczne. Dlatego uzywasz tak samo jak ja kmeawa i multiMANa 1.15 i nic wiecej nie trzeba. Sam LV2 do GeoHota ci nic nie da. Trzeba dodac do tego jeszcze Wutangrze z peek/pokem. |
Berion - zamknales temat o JB, a prawda jest taka, ze CFW potrzebuje plyty w napedzie, aby odpalic kopie. W przypadku 3.41 z JB i np. uszkodzonym napedem CFW mozna o kant... rozbic. Dlatego nie, nie jest to to samo.
|
Eee, że co? :P
Nie wiem jak inne, ale 3.55-Kmaew patchuje LV2. Paczki z L2Patcher (obecnie wersja v9) jest dla CFW, które nie patchują LV2 (np. 3.55-geohot). Używam 3.55-Kmaew i jak narazie wszystkie moje gry chodzą na multiMAN-ie 15.1.0 bez cudowania. Szkoda, że potrzebna jest płyta w napędzie bo trochę mija się z celem używanie tych wszystkich OBMów... Za to jest w nim niezły manager plików (do FTP używam Open FTP Server). |
bo w waninkoko zaimplementowal payloada w swoj CFW wiec nie trzeba go dogrywac osobno :)
|
Cytat:
|
Ja przerzuciłem się z Gai na Rogero - ma ciekawy interfejs i co najważniejsze - dość sprawnie działa w nim FTP, dzięki czemu mogłem zrezygnować z osobnego blackb0xa.
|
Napewno strach przed sony. No ale to zadne problem dograc sobie osobno pliczka. A jak ktos ma CFW Waninkoko v2 to w ogole nie problem ;)
|
Od wersji 1.16.0 multiMAN, paczka przestaje zawierać BDEmu. Trzeba wgrać go osobno. Ciekawe czy to chwilowa fanaberia czy strach przed Sony i wkrótce tą drogę obierze reszta OBMów (czyli jedyne jeszcze rozwijane: Gaia i Rogero).
Taka ciekawostka. |
Po wybraniu gry w Multimanie, wyskakuje Ci pytanie (rym niezamierzony :P ) o to czy chcesz odpalić grę bez powracania do XMB. Wybierz NIE (jak wspomniał Frog - mało która gra działa w ten sposób) i w XMB wybierz ikonę płyty. Jeśli jednak nadal nie o to Ci chodzi to opisz o jaką grę konkretnie chodzi i czy działa ona "z pod" Gai.
|
Bez powracania do XMB to malo ktora gra odpala ;P
|
eee nie, ja daję by odpalił grę bez powracania do XMB. O tym co mówisz to wiem, ale tak sie robi poprzez Gaia manager
|
Bo ma wracać do XMB :] I wtedy wybierasz ikonę płyty w XMB (musisz mieć oryginalną płytę w napędzie).
|
Ej ziomy, wiecie moze czego żadna giera mi nie działa na multimanie?? nie pamietam wersji, ale zawsze mi wraca do XMB
|
Problem z GTA IV na PS3
witam, mam problem z PS3, posiadam jailbreaka, i gdy odpaliłem GTA IV z Rogero Manager'a, od 7:58 pokazują się obrazki GTA IV, nie wiem co zrobić, bo to trwa już ponad 2,5 godziny.
|
Takie rozwiązanie byłoby "tolerowalne" jeśli wprowadziłoby to Sony, w scenowych aplikacjach tylko niepotrzebne utrudnienie...
|
Jesli gra skopiowana na dysk bedzie wymagac oryginalnego nosnika tejze gry do jej uruchomienia (tak jak jest w X360) to odpuszcze nazywanie tego procederu "piraceniem" ;-)!
|
Kopiowanie swojej oryginalnej gry na dysk nie ma nic wspólnego z piraceniem. Po za tym XMB nie jest wydajne, jest kiepskie pod wieloma względami...
|
Zamkniete systemy sa dobre, bo user nie moze w nich nic zepsuc. Dzialaja wydajnie, bezproblemowo i zgodnie z wizja producenta. Jak ktos chce piracic - niech liczy sie z samymi problemami...
|
BMy nie są idealne i będzie im zawsze do ideału daleko. Może kiedyś będzie można całkowicie emulować napęd, wczytując obrazy. Dziś nie i wszystko się opiera na debugowym BDVD Emu. Także to, że jakaś gra nie działa w ogóle, wymaga zweryfikowaną PS3BD-ROM w napędzie, lub są z nią problemy jest całkowicie normalne.
A co do CFW to się nie przejmuj. Chyba tylko M@X ma tutaj takie niezdrowe zapędy strażnika Teksasu. Widać po avatarze, że lubi zamknięte systemy. ;] |
Zgrałem z płyty grę Sacred 2, chcę włączyć i nie działa :/ Co się dzieje to już mówię:
kopiowanie gry na HDD idzie bezproblemowo, odpalenie gry też, ale niestety nie do konca. Przy włączeniu gry poprzez backup manager nie mogą mi się poprawnie zainstalować dane gry, co powoduje ze konsola się zwiesza w momencie gdy loga firm znikają. Odinstalowałem źle zainstalowane dane, potem zrobiłem je normalnie z płyty bez użycia backup manager to gra działa świetnie jak powinna... Ktoś pomoże? : )) (Robię to dla doswiadczenia, bo jaki sens miałoby piracić własną grę? - to dla ciekawskich co nazywaja wszystkich z CWF "złodziejami" ;] EDIT: Jakiś bład był nie wiem skad, teraz juz wszystko działa |
Jaka Gra? Bo kilka gier niestety tak ma (TRU/AC1).
|
Custom Firmware to właśnie Twój 3.55-Kmeaw. To co wymieniłeś jako CFW to zwykłe programy.
|
Problem z odpaleniem kopii zapasowej gry PS3
Witam mam kilka pytań odnośnie odpalanie kopii gier
Więc tak. Konsola: PS3 CECHL04 PAL Kmeaw CFW 3.55 Custom Firmware: multiMAN ver 1.13.04 BASE [20110123_160000] PS3 FTP Server (Blackbox) 1.2 Wrzuciłem grę przez WIFI do folderu GAMES dla testu zgrałem grę z BLURAY (oryginala) na pamięć konsoli i mam problem otóż podczas odpalania gry pokazuje się czarny obraz na chwile i zaraz wraca do menu SONY. Czy to niezbędna jest jakaś instalacja tej gry czy coś można prosić o jakieś wytłumaczenie jestem lajkiem w te sprawy cale życie z PC i ps2 i jakoś nie mogę sie odnaleźć. |
mam płyte GTA IV ale chce zgrać na dysk mam CFW 3.55 GeoHot mam plik pkg ale jak zainstaluje go z pen drive i kopiuje pliki to potem jak chce włączyć wywala czarny obraz
|
musisz napisać coś więcej o źródle z którego wypalasz, programie, nagrywarce....
|
GTA IV 3.55 GH
Witam czy ktoś mógłby mi napisać jak zgrac to GTA by działało a nie wyskakiwał czarny ekran i wieszał konsole??
|
fix permision nadaje uprawnienia dostepu do katalogow i plikow zgrami jak kojarze...
|
a co robi plik fix permisions, bo ostatni żeby uruchomić GT5 znalazłem w tutorialu aby go odpalić, odpaliłem trwało to 5 minut , mieszał cos hdd, teraz dodał mi się skrót do zakładki gdzie mam managery i gry psn, ale nie wiem jakie on ma zastosowanie. Jak ktoś może mi pokrótce nakreslić , bedę wdzięczny.
Druga sprawa , mam zainstalowane Gaia , MultiMan, Open man, chciałem odinstalowac OP ale kiedyś usunęla mi się cała zawartość katalogu games , wiecie jak to zrobić bez starty gier ? |
cześć mam pytanie mam problem i czy mógł byście mi pomóc bo ja chce wrzucić gry na ps3 do katalogu gamez i tam wrzucam folder blues i jakiś numer oczywiście konsola jest połączona do komputera ale kiedy ja to wszystko pięknie zrobiłem używając program fillezilla to moje gry nie chcą się włączyć a najpierw włączam w konsoli program open menadżer i wszystko pięknie jest widzi moje gry które pięknie dodałem ale kiedy chce włączyć moją grę to jest czarny obraz i tak ciągle mógłbyście mi pomóc czy powinien zainstalować jakieś pliki żeby kolor się pojawił
|
GT5 Problem z uruchomieniem
Witam męcze się już z uruchomieniem GT5 kilka dni mam Dongla z Hermesem V4b + PL3 do tego najnowszy multiman.Gdy wrzucam grę przez multimana w trybie patch za każdym razem zrywa mi połączenie podczas transferu największego pliku GT.VOL 11~GB waży połaczenie mi zrywa raz w połowie a raz pod koniec nigdy nie udało mi sie zrzucić GT5 przez multimana za jednym rzem musze to na raty robić.Gdy już zrzuce grę edytuje programem PS3SFOEdit i podmienam plik Param.sfo albo multimanem automatycznie ten plik edytuje podmieniam oczywiście plik Eboot i za każdym razem po uruchomieniu gry mam tzw Silver logo crash czyli gra ładuje sie do znaczka GT i się zawiesza jest blackscreen.Z kolei gdy wrzucam grę przez FTP serwer to idzie to bezproblemowo za jednym razem podmieniam wszystkie pliki jak należy dalej mam to samo silver logo crash.Próbowałem już na wersji gry Euro i USA (zrzucałem grę i przez multimana na raty i przez FTP na raz i ciąglę mam to samo).Pomóżcie bo już sam nie wiem o co chodzi :help:
|
Kiedyś obiło mi się o uszy, że któryś z managerów pozwalał na odpalanie self-ów i eboot-ów (bodajże autor testował go na Fifie). Kojarzycie może który to?
|
Mi w Gaii przeszkadza ze nie działa direct boot, czyli odpalenie bezpośrednio gry z poziomu managera bez konieczności przechodzenia do XMB. Wiem, że jestem leniem :p
|
@roxman roznia sie funkcjami ktore ulatwiaja zycie . Moze byc tez to co polecil @armorsnake. Potestuj i sam zobaczysz co dla ciebie de best.
|
Dokładnie o managerach możesz poczytać TUTAJ.
Ja osobiście polecam Open Managera 2.1-I2. Jako programu do zarządzania plikami bardzo fajny jest multiMAN 1.10.14, używam go do kopiowania plików z pena na dysk i odwrotnie, zatem nie używać połączenia FTP. Dodatkowo mam zainstalowaną Gaie ale jak dla mnie bez rewelacji. Bezproblemowo można zainstalować wszystkie te programy ponieważ instalują się w różnych folderach. |
czyli co z tego co rozumiem one różnią się tylko oprawą graficzną niczym więcej ?
|
roxman obojetnie. Managery maja taka sama kompatybilnosc. No chyba ze funkcje autopatchowania plikow np param.sfo mozna nazwac wieksza kompatybilnoscia. Bo w starszym managerze musisz to zrobic recznie. Pomijam najstarsze ktore nie maja ani patch mode. Zainstaluj sobie np
Gaia Manager to v1.04.1 i bedzie dobrze... |
ok może mi ktoś podpowie który open manager jest najnowszy (i najlepszy) bo w google jest teraz zawalenie tego i różne wersje aż głupieje człowiek od tego
|
Ponoć działa z update'm 10.7 z wewnętrznego.
|
Kto Ci powiedział, że wszystkie gry są kompatybilne z danym BM/OBM, payloadami i że wszystkie stare nie wymagają płyty w napędzie?
To tak nie działa. Przynajmniej jeszcze nie. |
Problem z odpalaniem gry.
Mam problem z grą CALL OF DUTY world at war na PS3. Z płyty chodzi normalnie, ale po zgraniu na dysk nie chce się uruchomić .Jest to starsza gra i nie wymaga nowego softu.
|
racja z tym zgrywaniem, włożyłem płytkę z grą i mam to samo, coś chyba z managerem albo z jakimiś uprawnieniami plików (tylko których?) bo pamiętam że wcześniej były wszystkie opcje gry w menu a teraz nawet z płyty ni hu hu... co ciekawe na nie ma na to wpływy kasowanie sejwu ustawień gry
|
Nic Ci zgranie z płyty jeszcze raz nie da. Problem leży na pewno w czymś innym. Czy gra w ogóle pyta się normalnie czy zalogować się do PSN (jak rozumiem połączenie masz ustanowione)? Jeśli nie to jest to jakiś mankament OBM i/lub Payloadu... albo jakimś cudem masz demo wersję (niektóre gry z PSS, odblokowują się dopiero po aktywacji np. Eart Worm JIM 3D - ale żeby gra z płyty? Niemożliwe raczej).
|
mam problem taki że nie wiem co mam zaznaczyć w open managerze 2.1G żeby Tekkenie pojawiła się opcja gry on line bo jak na razie to za każdym razem załącza się takie troche wykastrowane menu gry gdzie nie mam opcji gry on line. Może zgrac jeszcze raz z płyty czy jeszcze coś innego zrobić?
|
Najstarsi górale tego nie wiedzą.
|
Bedzie, ze sie czepiam, ale czemu nikt z tworcow tych managerow nie wpadl do tej pory by napisy HDD0, USB0 i BDVD zastapic ikonami dysku, pendrive'a oraz niebieskiej plyty? Dodatkowo wskazanie wolnego mejsca wypadaloby zakodowac w formie :
IF free_space=0.000 THEN text=Brak nosnika ;-) |
Oczywiście, że mogę. Proszę bardzo:
http://www.multiupload.com/2W9QQS3722 Jeśli masz PS3 podłączone do neta a brakuje okładek gier to jest opcja aby manager automatycznie ściągnął brakującą okładkę. Wystarczy nacisnąć góra+L2, dla pojedynczej lub dół+L2 dla wszystkich gier. |
Czy może pan jeszcze raz wrzucic tą skórkę pana autorstwa bo jest napisane 'Plik jest chwilowo niedostępny.'
albo wyśle pan na: (abutrymowicz@o2.pl) |
Cytat:
http://i55.tinypic.com/zkfw4w.jpg Pokrótce nakreślę co należy zrobić: - pobieramy program i theme jaki nas interesuje, niestety główny wątek jest hiszpańsko języczny więc proponuje użyć google translatora, który ładnie tłumaczy na angileski, zatem proponuję prześledzić ten TEMAT. Jesli nie przeszkadza nam język hiszpański to nic nie robimy w przeciwnym wypadku musimy edytować tło menagera dowolnym programem graficznym. Nastepnie jeśli chcemy edytować wygląd managera np. żeby używać okładek 2d a nie 3d musimy edytować plik conf.ini według własnych preferencji. Proponuję na początku poznać strukturę tego pliku. Stąd możecie pobrać skórkę mojego autorstwa. |
Z tego co ja wiem to tak jak pisałem nie uzyskasz tego efektu w OBM i OBM by MOH (sugeruję się nazwą na screenie). Specem nie jestem bo nie mam nawet jeszcze JB... po prostu posiłkuję się wyczytanymi opiniami. Nie ma co się napinać...
A mnie akurat nie chodziło o tamten topik, tam nawet połowy hb nie ma. ;] |
Jesli znalazles odpowiedz na problem ktory padl w poscie, to podziel sie z uzytkownikami, by nie poruszac tego po raz drugi...
|
:) powiem ironicznie, "poważnie?"
chodziło mi o konkretnie o ten manager i ten wygląd, skoro jesteś takim specem w temacie to spróbuj uzyskac taki efekt. W końcu do tego doszedłem i żałuję, że pisałem niepotrzebnego posta, który wywołał a raczej "wygenerował" dziwne odpowiedzi (od @M@x to standard). EDIT: przecież sam podawałem linki do wszystkich menagerów jakie są dostepne w temacie o JB, wiec albo tego nie zauważyłeś albo mnie z kimś pomyliłeś... |
No odpowiedź na temat już była, sugerująca sprawdzenia innych OBM niż te co wymieniłem. ;] Masz dużo w zanadrzu, Rogerowy, Gaia itd. Zobacz sobie na jakimś Open PSS ile tego jest albo do tematu na psx-scene z managerami.
|
Cytat:
BTW są takie themy i już wiem jak je zaimplementować. |
Jakby to było coś takiego to ok (+ różne ważne info na dole ;]), ale nie jest. Więc wolę tradycyjne listy.
|
Prostota CoverFlow polaczona z jego elegancja jest nie do nadgonienia :-]...
http://www.dreamplusstudio.com/blog/...low_script.jpg |
Badziewie, widać tylko trzy gry. Ja bym dał same okładki, ewentualnie w zamkniętych pudełkach pod kątem + odpicia. ;p
OBManagerów jest mnóstwo, z tego co kojarzę to ten MOHowy i ten zwykły mają zwykle listowanie. |
Fajny CoverFlow. Przydaloby sie jeszcze odbicie w czarnej szybie, na ktorej pudelka powinny byc osadzone :-)!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:56. |