![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 02.09.2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[PS3] PS3Xploit v2.0.1
![]() Właśnie wyszła nowa wersja exploitu dająca możliwość zainstalowania CFW na OFW 4.84. Możliwość instalacji CFW dotyczy tylko modeli: Grubasów: CECH - Axx/Bxx/Cxx/Exx/Gxx/Hxx/Jxx/Kxx/Lxx/Mxx/Pxx/Qxx. Zdechlaków: CECH - 20xx i 21xx. Niektórych modeli: CECH 25xx*. Nie należy używać tego exploitu na konsolach z: - Custom Firmware (CFW), oprócz HFW** - Na super szrotach CECH 3xxx/4xxx i większości zdechlaków CECH 25xx*. * - Aby być pewnym w 100% czy nasz model jest obsługiwany można to zrobić za pomocą aplikacji "minverchk.pup", aby uniknąć późniejszych problemów z uruchamianiem konsoli. Jeśli minver pokaże nam fabryczny FW 3.56 lub niższy można przygotowywać się do instalacji. minverchk.pup można pobrać stąd: https://www.psx-place.com/resources/...n-checker.610/. Mały poradnik jak użyć minverchk.pup: [PS3] PS3Xploit v2.0.1. ** HFW to tzw Hybrid Firmware pozwalający zainicjować poprawnie webkit exploit. Dodatkowo instalujemy HFW dwa razy aby uniknąć potencjalnych problemów z instalacją CFW. Bez HFW nie ma możliwości poprawnego zainstalowania CFW z OFW 4.84. HFW należy pobrać stąd: https://www.psx-place.com/threads/up...w-users.23094/. Rodzaje pamięci jaka jest w danej rewizji konsoli*** FAT CECH:
Aha sugestie co do "poradnika" jak najbardziej wskazane. Zawsze znajdzie się coś do poprawy (jak nie cały post). ![]() Źródło\dodatkowe informacje:
Masz jakieś pytanie na temat konsol. Zadaj je w dziale konsole. Moja druga pasja: ![]() Ostatnio zmieniany przez Jolek : 25.03.2019 o godz. 08:08 Powód: Dodano jak użyć minverchk.pup, dodano link do HFW |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 23.07.2018
![]() ![]() |
Jak byś potrzebował pomocy to daj znać (jeśli chodzi o korektę czy uproszczenie treści) w tym temacie to mam sporo do nadrobienia bo w sumie moja PS3 uszlachetniona w serwisie i sam nie wiem co tam moge zaktualizować ;P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
O to właśnie chodzi, żeby coś dodać od siebie.
Jak masz jakiś pomysł, coś do korekty to daj znać. Mi nie zaszkodzi a może innym pomoże?!
![]() |
#4 |
Guru
Jak użyć minverchk.pup
"minverchk.pup" (PS3UPDAT.PUP) wrzucamy do folderu PS3-> UPDATE na dysku USB:
![]() Uruchamiamy PS3 z tym dyskiem w porcie USB, wchodzimy w Ustawienia -> Aktualizacja systemu -> Aktualizuj przez nośnik danych. Wyskakuje nam wtedy minimalne fabryczne FW konsoli. Jeśli mamy FW 3.56 lub niższy, możemy instalować CFW.
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[PS3] Custom Firmware | Berion | Homebrew | 1560 | 28.10.2019 09:21 |
[PS3] Przywrócenie coldboota i gameboota | A youkai of love | Inne | 13 | 19.02.2019 19:58 |
[PS3] Retroarch i MAME2003 | Bartek^ | Homebrew | 3 | 26.01.2019 20:04 |
PS3xploit dla OFW | A youkai of love | Homebrew | 92 | 12.10.2018 13:43 |
[PS3] Backup NAND'u. | A youkai of love | Hardware | 47 | 17.07.2014 15:12 |